Facebook - konwersja
Pobierz fragment

Kalicińscy od kuchni - ebook

Data wydania:
27 kwietnia 2016
Format ebooka:
MOBI
Format MOBI
czytaj
na czytniku
czytaj
na tablecie
czytaj
na smartfonie
Jeden z najczęściej wybieranych formatów wśród czytelników e-booków. Możesz go odczytać na czytniku Kindle oraz na smartfonach i tabletach po zainstalowaniu specjalnej aplikacji. Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na tablecie
Aby odczytywać e-booki na swoim tablecie musisz zainstalować specjalną aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego, który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. Bluefire dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na czytniku
Czytanie na e-czytniku z ekranem e-ink jest bardzo wygodne i nie męczy wzroku. Pliki przystosowane do odczytywania na czytnikach to przede wszystkim EPUB (ten format możesz odczytać m.in. na czytnikach PocketBook) i MOBI (ten fromat możesz odczytać m.in. na czytnikach Kindle).
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na smartfonie
Aby odczytywać e-booki na swoim smartfonie musisz zainstalować specjalną aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego, który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. iBooks dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
Pobierz fragment
Produkt niedostępny.  Może zainteresuje Cię

Kalicińscy od kuchni - ebook

Rodzinna podróż po krainie smaków

 

W książce Kalicińscy od kuchni Małgorzata Kalicińska, autorka bestsellerów, oraz jej brat Mirosław Kaliciński, pasjonat gotowania i smakosz, zabierają czytelników w podróż po krainie smaków.

Prócz pełnych pasji opowieści o jedzeniu, czytelnik znajdzie tu kilkadziesiąt wyjątkowych przepisów. Każdy z nich wielokrotnie przetestowany przez rodzeństwo Kalicińskich, ludzi, dla których życie musi być pełne smaku.

Można zaryzykować stwierdzenie, że kucharz jest najstarszym zawodem świata. Życie ludzi zawsze było związane z kuchnią. Każdy przepis ma swoje korzenie, uwarunkowania obyczajowe, religijne czy klimatyczne. Czasem przepisy powstają dość przypadkowo. Historia kuchni jest bardzo ciekawa, bo same przepisy to tylko technologia.

Staraliśmy się przedstawić różne anegdoty związane z niektórymi poradami kulinarnymi. Pasjonuję się nimi, a galeria smakoszy to zaiste byłaby parnasem ludzi szeroko pojętej sztuki. Nie tylko celebryci dawni (obecni na diecie), ale i my, smakosze, codziennie tworzymy tę historię. Ileż odnośników i anegdot w literaturze, zwłaszcza we francuskiej. Zachęcam do szerszego spojrzenia na historię strawy naszej codziennej. Anthelme Brillat-Savarin, autor uroczej Fizjologii smaku, mawiał, że zapraszając gości, tworzymy teatr, w którym jesteśmy autorem, aktorem i widzem. Nic dodać nic ująć, Panie Sędzio!

Mirosław Kaliciński

Kategoria: Kuchnia
Zabezpieczenie: Watermark
Watermark
Watermarkowanie polega na znakowaniu plików wewnątrz treści, dzięki czemu możliwe jest rozpoznanie unikatowej licencji transakcyjnej Użytkownika. E-książki zabezpieczone watermarkiem można odczytywać na wszystkich urządzeniach odtwarzających wybrany format (czytniki, tablety, smartfony). Nie ma również ograniczeń liczby licencji oraz istnieje możliwość swobodnego przenoszenia plików między urządzeniami. Pliki z watermarkiem są kompatybilne z popularnymi programami do odczytywania ebooków, jak np. Calibre oraz aplikacjami na urządzenia mobilne na takie platformy jak iOS oraz Android.
ISBN: 978-83-8053-119-2
Rozmiar pliku: 34 MB

BESTSELLERY

Kategorie: