Instruktaż stanowiskowy bhp na stanowisku kelnera - ebook
Instruktaż stanowiskowy bhp na stanowisku kelnera - ebook
Pracownik zatrudniony na stanowisku kelnera wykonuje wiele czynności związanych z obsługą gości w zakładach gastronomicznych podczas imprez, przyjęć okolicznościowych (np. poza zakładem gastronomicznym), świadczenia usług cateringowych. Do podstawowych jego obowiązków należy przede wszystkim przygotowanie sali konsumpcyjnej, obsługiwanie klientów zakładu, serwowanie potraw i napojów, pobieranie za to należności, obsługa klientów w ogródku na zewnątrz budynku. Przeprowadzanie instruktażu stanowiskowego ma na celu uzyskanie przez pracownika zatrudnionego na stanowisku kelnera informacji oraz zdobycie wiedzy z zakresu wymogów bezpiecznej pracy.
Spis treści
Jakie zagrożenia występują na stanowisku kelnera
Kategoria: | Poradniki |
Zabezpieczenie: |
Watermark
|
ISBN: | 978-83-269-3443-8 |
Rozmiar pliku: | 1,5 MB |