Potrawy mięsne. Kuchnia polska. Poradnik - ebook

Oceń:
Format ebooka:
PDF
Format PDF
czytaj
na laptopie
czytaj
na tablecie
Format e-booków, który możesz odczytywać na tablecie oraz laptopie. Pliki PDF są odczytywane również przez czytniki i smartfony, jednakze względu na komfort czytania i brak możliwości skalowania czcionki, czytanie plików PDF na tych urządzeniach może być męczące dla oczu. Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na laptopie
Pliki PDF zabezpieczone watermarkiem możesz odczytać na dowolnym laptopie po zainstalowaniu czytnika dokumentów PDF. Najpowszechniejszym programem, który umożliwi odczytanie pliku PDF na laptopie, jest Adobe Reader. W zależności od potrzeb, możesz zainstalować również inny program - e-booki PDF pod względem sposobu odczytywania nie różnią niczym od powszechnie stosowanych dokumentów PDF, które odczytujemy każdego dnia.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na tablecie
Aby odczytywać e-booki na swoim tablecie musisz zainstalować specjalną aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego, który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. Bluefire dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
Wydawnictwo:
ISBN:
978-83-7774-573-1
Język:
Polski
Rok wydania:
2011
Rozmiar pliku:
8,1 MB
Zabezpieczenie:
Watermark
Watermark
Watermarkowanie polega na znakowaniu plików wewnątrz treści, dzięki czemu możliwe jest rozpoznanie unikatowej licencji transakcyjnej Użytkownika. E-książki zabezpieczone watermarkiem można odczytywać na wszystkich urządzeniach odtwarzających wybrany format (czytniki, tablety, smartfony). Nie ma również ograniczeń liczby licencji oraz istnieje możliwość swobodnego przenoszenia plików między urządzeniami. Pliki z watermarkiem są kompatybilne z popularnymi programami do odczytywania ebooków, jak np. Calibre oraz aplikacjami na urządzenia mobilne na takie platformy jak iOS oraz Android.
Cena Virtualo
1,80 zł
2,00 zł
Cena w punktach Virtualo:
180 pkt.

Pełny opis

Przedstawiamy sprawdzone przepisy na dania z różnych rodzajów mięs i drobiu. Znajdą tu państwo ciekawe pomysły na codzienne posiłki oraz spotkania i uroczyste przyjęcia w gronie rodziny i przyjaciół. Pokazujemy, jak przyrządzić krok po kroku np. roladki cielęce z pomidorami, wątróbkę w pomarańczach, chrupiące skrzydełka, indyka w sosie imbirowym, pieczeń jagnięcą, kotlety cygańskie, frykadelki, pasztet z królika, gulasz wołowy, sznycel wiedeński, kotlety drobiowe w sezamie czy kaczkę duszoną. W serii również: Potrawy tradycyjne, Potrawy z rusztu i grilla, Potrawy z ziemniaków, Sałatki dla każdego, Ciasta z owocami, Potrawy z ryb, Przyprawy i zioła, Potrawy mączne, Surówki i sałatki, Kuchnia włoska, Potrawy wegetariańskie, Zdrowo, szybko, tanio, Przetwory.

Spis treści

Wstęp 1

Schab ze śliwkami 2

Boczek z owocami 2

Bitki wieprzowe z cebulą 2

Schab zapiekany z jabłkami 4

Kotlety cygańskie 4

Golonka w piwie 4

Gulasz wołowy 6

Bitki wołowe z grzybami 6

Zrazy wołowe 6

Pieczeń wołowa 8

Żeberka w sosie pomidorowym 8

Wołowina w galarecie 8

Cielęcina duszona z warzywami 10

Roladki cielęce z pomidorami 10

Sznycel wiedeński 10

Kotlety jagnięce 12

Pieczeń jagnięca 12

Gulasz z jagnięciny 12

Przekładaniec 14

Gołąbki 14

Pulpety w sosie warzywnym 14

Kulki mielone 16

Papryka nadziewana 16

Frykadelki 16

Pasztet mięsny 18

Pasztet z królika 18

Wątróbka w pomarańczach 20

Wątróbka wołowa 20

Wątróbka cielęca 20

Filety z kurczaka w krakersach 22

Kotlety de volaille’e 22

Udka w sosie pieczarkowym 22

Kurczak z makaronem i warzywami 24

Kurczak nadziewany kaszą 24

Chrupiące skrzydełka 24

Rolady z indyka ze szpinakiem 26

Indyk w sosie imbirowym 26

Kotlety mielone z indyka 26

Kacze udka z jabłkami 28

Kaczka duszona 28

Filet z kaczki 28

Rolada z kury 30

Kurze udka z warzywami 30

Kotlety drobiowe w sezamie 30