Potrawy z ziemniaków. Kuchnia polska. Poradnik - ebook

Średnia ocena: 5/2
Szczegóły głosowania
Ilość ocen klientów: 0 (0)
Ilość ocen klientów: 0 (0)
Ilość ocen klientów: 0 (0)
Ilość ocen klientów: 0 (0)
Ilość ocen klientów: 2 (2)
Oceń:
Format ebooka:
PDF
Format PDF
czytaj
na laptopie
czytaj
na tablecie
Format e-booków, który możesz odczytywać na tablecie oraz laptopie. Pliki PDF są odczytywane również przez czytniki i smartfony, jednakze względu na komfort czytania i brak możliwości skalowania czcionki, czytanie plików PDF na tych urządzeniach może być męczące dla oczu. Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na laptopie
Pliki PDF zabezpieczone watermarkiem możesz odczytać na dowolnym laptopie po zainstalowaniu czytnika dokumentów PDF. Najpowszechniejszym programem, który umożliwi odczytanie pliku PDF na laptopie, jest Adobe Reader. W zależności od potrzeb, możesz zainstalować również inny program - e-booki PDF pod względem sposobu odczytywania nie różnią niczym od powszechnie stosowanych dokumentów PDF, które odczytujemy każdego dnia.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na tablecie
Aby odczytywać e-booki na swoim tablecie musisz zainstalować specjalną aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego, który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. Bluefire dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
Wydawnictwo:
ISBN:
978-83-7774-566-3
Język:
Polski
Rok wydania:
2011
Rozmiar pliku:
7,0 MB
Zabezpieczenie:
Watermark
Watermark
Watermarkowanie polega na znakowaniu plików wewnątrz treści, dzięki czemu możliwe jest rozpoznanie unikatowej licencji transakcyjnej Użytkownika. E-książki zabezpieczone watermarkiem można odczytywać na wszystkich urządzeniach odtwarzających wybrany format (czytniki, tablety, smartfony). Nie ma również ograniczeń liczby licencji oraz istnieje możliwość swobodnego przenoszenia plików między urządzeniami. Pliki z watermarkiem są kompatybilne z popularnymi programami do odczytywania ebooków, jak np. Calibre oraz aplikacjami na urządzenia mobilne na takie platformy jak iOS oraz Android.
Cena Virtualo
1,80 zł
2,00 zł
Cena w punktach Virtualo:
180 pkt.

Pełny opis

W tej książce znajdą państwo propozycje różnorodnych dań z ziemniaków – najpopularniejszych w Polsce warzyw. Przedstawiamy przepisy na potrawy pikantne, słone oraz słodkie, na zapiekanki, kluski, knedle i placki. Proponujemy interesujące połączenia ziemniaków z innymi warzywami, mięsem czy serami, które wzmacniają wartość odżywczą potrawy i uświetniają jej smak. Dzięki naszym radom mogą państwo zadziwić rodzinę oraz gości niecodziennym podaniem tego codziennego składnika naszego pożywienia. Przykładowe przepisy: kopytka z wołowiną i sosem, placki z serem pleśniowym, knedle z jabłkami, zapiekanka piwna z serem, młode ziemniaki z cukinią i serem. W serii również: Potrawy tradycyjne, Potrawy z rusztu i grilla, Surówki i sałatki, Sałatki dla każdego, Ciasta z owocami, Potrawy z ryb, Przyprawy i zioła, Potrawy mączne, Potrawy mięsne, Kuchnia włoska, Potrawy wegetariańskie, Zdrowo, szybko, tanio, Przetwory.

Spis treści

Wstęp 1

ZAPIEKANKI

Ze szparagami 4

Z koprem włoskim 4

Z mięsem mielonym 4

Warzywna z serem 6

Zielona 6

Ziemniaczana z serem 6

Warzywna kolorowa 8

Zapiekane purée 8

Z grzybami mun i orzechami 8

Warzywna z szynką 10

Piwna z serem 10

Z kalafiorem i boczkiem 10

PIECZONE, GOTOWANE, FASZEROWANE

Kopytka z wołowiną i sosem 12

Młode ziemniaki z cukinią i serem 12

Łódeczki z krabami 12

Nadziewane kalmarami 14

Nadziewane twarogiem i orzechami 14

Nadziewane wątróbką 14

Nadziewane schabem 16

Pikantne 16

Z tuńczykiem 16

Kopytka z orzechami 18

Nadziewane pieczarkami z grilla 18

Po hiszpańsku 18

Wiosenne koreczki 20

Faszerowane łososiem 20

Ze szpinakiem i serami 20

KLUSKI

Irenki 22

Ziołowe na ostro 22

Z oscypkiem 22

PLACKI

Z marchewką 24

Z szynką i ziołami 24

Z serem pleśniowym 24

KOTLECIKI

Z fasolką 26

Z pieczarkami 26

Ze szpinakiem i orzechami 26

Z mięsem mielonym 28

Słone 28

Z kokosem 28

KNEDLE

Z jabłkami 30

Z kapustą i grzybami 30

Z mięsem mielonym 30