Sałatki i surówki. Lekko i zdrowo - ebook
Wydawnictwo:
Data wydania:
4 marca 2015
Format ebooka:
EPUB
Format
EPUB
czytaj
na czytniku
czytaj
na tablecie
czytaj
na smartfonie
Jeden z najpopularniejszych formatów e-booków na świecie.
Niezwykle wygodny i przyjazny czytelnikom - w przeciwieństwie do formatu
PDF umożliwia skalowanie czcionki, dzięki czemu możliwe jest dopasowanie
jej wielkości do kroju i rozmiarów ekranu. Więcej informacji znajdziesz
w dziale Pomoc.
czytaj
na tablecie
Aby odczytywać e-booki na swoim tablecie musisz zainstalować specjalną
aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego,
który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. Bluefire
dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu
w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale
Pomoc.
czytaj
na czytniku
Czytanie na e-czytniku z ekranem e-ink jest bardzo wygodne i nie męczy
wzroku. Pliki przystosowane do odczytywania na czytnikach to przede
wszystkim EPUB (ten format możesz odczytać m.in. na czytnikach
PocketBook) i MOBI (ten fromat możesz odczytać m.in. na czytnikach Kindle).
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu
w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale
Pomoc.
czytaj
na smartfonie
Aby odczytywać e-booki na swoim smartfonie musisz zainstalować specjalną
aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego,
który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. iBooks dla
EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu
w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale
Pomoc.
Czytaj fragment
Pobierz fragment
Pobierz fragment w jednym z dostępnych formatów
Sałatki i surówki. Lekko i zdrowo - ebook
Lekko & zdrowo to seria wyjątkowych książek kulinarnych zawierających nieskomplikowane przepisy na bardzo smaczne dania.
Każda z książek stanowi niezawodną pomoc w kuchni. Proponowane receptury zostały opracowane z myślą o polskich czytelnikach – zawierają składniki łatwo dostępne w naszych sklepach.
Kategoria: | Kuchnia |
Zabezpieczenie: |
Watermark
|
ISBN: | 978-83-280-1743-6 |
Rozmiar pliku: | 4,7 MB |
FRAGMENT KSIĄŻKI
Sałatki i surówki
Nie potrzeba biegłości szefa kuchni, aby samo-dzielnie stworzyć sałatkę, która stanie się kolorowym dodatkiem do dania głównego, atrakcyjną przekąską na przyjęciu lub smacznym daniem obiadowym. Możemy ją zjeść o każdej porze i w każdym towarzystwie! Możemy odejść od utartych schematów i użyć znanych produktów w nieznanym połączeniu!
Kto jeszcze się o tym nie przekonał, powinien zrobić to jak najprędzej. Nie ma bowiem zdrowszego posiłku niż sałatka czy surówka – ich różnorodne składniki dostarczą całej gamy witamin i minerałów, a niewielka zawartość tłuszczów i węglowodanów korzystnie wpłynie na sylwetkę. Łączmy więc przyjemne z pożytecznym na naszych talerzach!Tuńczyk z pomidorkami koktajlowymi
1. Przygotuj sos winegret według przepisu i odstaw na bok. Fasolę odsącz z zalewy i przelej zimną wodą. Natkę dość drobno posiekaj. Kawałki tuńczyka wyjmij z puszki.
2. Wszystkie pomidory umyj, osusz, po czym przekrój na połowy. Obie cebule pokrój w piórka.
3. W salaterce wymieszaj pomidory, fasolę, cebulę, natkę oraz oliwki. Polej sałatkę przygotowanym sosem i przełóż na cztery talerze. Każdą porcję oprósz delikatnie ziołami prowansalskimi, a następnie rozłóż na nich kawałki tuńczyka.
+-----------------------------------+--------------------------------------+
| | puszka tuńczyka w kawałkach |
| | |
| | 6 czerwonych pomidorków koktajlowych |
| | |
| | 6 żółtych pomidorków koktajlowych |
| | |
| | 2 większe pomidory |
| | |
| | pół cebuli żółtej |
| | |
| | pół cebuli czerwonej |
| | |
| | puszka czerwonej fasoli |
| | |
| | 20 zielonych oliwek |
| | |
| | 20 czarnych oliwek |
| | |
| | pęczek natki |
| | |
| | sos winegret (przepis) |
| | |
| | zioła prowansalskie |
+-----------------------------------+--------------------------------------+
| | 4 |
+-----------------------------------+--------------------------------------+
| | 10 min |
+-----------------------------------+--------------------------------------+
Nie potrzeba biegłości szefa kuchni, aby samo-dzielnie stworzyć sałatkę, która stanie się kolorowym dodatkiem do dania głównego, atrakcyjną przekąską na przyjęciu lub smacznym daniem obiadowym. Możemy ją zjeść o każdej porze i w każdym towarzystwie! Możemy odejść od utartych schematów i użyć znanych produktów w nieznanym połączeniu!
Kto jeszcze się o tym nie przekonał, powinien zrobić to jak najprędzej. Nie ma bowiem zdrowszego posiłku niż sałatka czy surówka – ich różnorodne składniki dostarczą całej gamy witamin i minerałów, a niewielka zawartość tłuszczów i węglowodanów korzystnie wpłynie na sylwetkę. Łączmy więc przyjemne z pożytecznym na naszych talerzach!Tuńczyk z pomidorkami koktajlowymi
1. Przygotuj sos winegret według przepisu i odstaw na bok. Fasolę odsącz z zalewy i przelej zimną wodą. Natkę dość drobno posiekaj. Kawałki tuńczyka wyjmij z puszki.
2. Wszystkie pomidory umyj, osusz, po czym przekrój na połowy. Obie cebule pokrój w piórka.
3. W salaterce wymieszaj pomidory, fasolę, cebulę, natkę oraz oliwki. Polej sałatkę przygotowanym sosem i przełóż na cztery talerze. Każdą porcję oprósz delikatnie ziołami prowansalskimi, a następnie rozłóż na nich kawałki tuńczyka.
+-----------------------------------+--------------------------------------+
| | puszka tuńczyka w kawałkach |
| | |
| | 6 czerwonych pomidorków koktajlowych |
| | |
| | 6 żółtych pomidorków koktajlowych |
| | |
| | 2 większe pomidory |
| | |
| | pół cebuli żółtej |
| | |
| | pół cebuli czerwonej |
| | |
| | puszka czerwonej fasoli |
| | |
| | 20 zielonych oliwek |
| | |
| | 20 czarnych oliwek |
| | |
| | pęczek natki |
| | |
| | sos winegret (przepis) |
| | |
| | zioła prowansalskie |
+-----------------------------------+--------------------------------------+
| | 4 |
+-----------------------------------+--------------------------------------+
| | 10 min |
+-----------------------------------+--------------------------------------+
więcej..