Facebook - konwersja
Pobierz fragment

Sekrety kuchni znakomitej. 117 sprawdzonych przepisów - ebook

Wydawnictwo:
Data wydania:
17 września 2012
Format ebooka:
EPUB
Format EPUB
czytaj
na czytniku
czytaj
na tablecie
czytaj
na smartfonie
Jeden z najpopularniejszych formatów e-booków na świecie. Niezwykle wygodny i przyjazny czytelnikom - w przeciwieństwie do formatu PDF umożliwia skalowanie czcionki, dzięki czemu możliwe jest dopasowanie jej wielkości do kroju i rozmiarów ekranu. Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na tablecie
Aby odczytywać e-booki na swoim tablecie musisz zainstalować specjalną aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego, który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. Bluefire dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na czytniku
Czytanie na e-czytniku z ekranem e-ink jest bardzo wygodne i nie męczy wzroku. Pliki przystosowane do odczytywania na czytnikach to przede wszystkim EPUB (ten format możesz odczytać m.in. na czytnikach PocketBook) i MOBI (ten fromat możesz odczytać m.in. na czytnikach Kindle).
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na smartfonie
Aby odczytywać e-booki na swoim smartfonie musisz zainstalować specjalną aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego, który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. iBooks dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
Pobierz fragment
Produkt niedostępny.  Może zainteresuje Cię

Sekrety kuchni znakomitej. 117 sprawdzonych przepisów - ebook

Na smuteczki, na chandrę, na to że liście opadają, wirują, w locie żółkną i brązowieją. Na zamęt wtorkowy, na zamęt środowy, czwartkowy i piątkowy (oj, nie, w piątek nie ma go ;-) Na melancholię, że pada, na słońce jak pomarańcza nad głowami niskie (i drzewami i blokami i domami). Na tych oszalałych, co się spieszą nawet wtedy, kiedy się nie spieszą (no niech się wreszcie opamiętają, niech!). Na dzień krótszy, na rozsypane, na to, co nie posprzątane, na rozgardiasz, na humor zły, na oczy podkrążone, na wszystko, co nie „to” powiedz: a kysz! Coś dobrego zrób, od razu lepiej jest! (a gdyby tak jeszcze pod ciepły pled?) ;-) Uśmiechnij się szeroko za chwilę będzie bardzo słodko! Tu jest pełno dobrego smaku.

Grzegorz Ostrowski – mistrz kuchni. Autor finezyjnych przepisów kulinarnych.
Fotograf apetycznych potraw. Jego sprawdzone przepisy to gwarancja sukcesu w kuchni. O gotowaniu pisze z prawdziwą pasją. Od 2001 roku prowadzi jedną z najlepszych stron
kulinarnych MniamMniam.pl

Spis treści

Dedykacja
Coś dobrego na początek… Lemoniada cytrynowo-imbirowa na upał
Przystawki
Bułeczki maślane
Camembert zapiekany w piecu z płatkami migdałowymi
Pikantne krążki cebulowe
Pieczone pomidory
Rewelacyjne szparagi
Bruschetta
Krakersy z pastą szynkowo-serową z zielonym pieprzem
Sałatka z pieczoną wołowiną
Hummus na sposób izraelski
Kawior z bakłażanów
Frankfurterki w cieście francuskim
Pomidory nadziewane sałatką z tuńczyka
Kulki z mielonego mięsa z niespodzianką w środku
Sałatka z awokado i suszonymi pomidorami
Figi nadziewane szynką i fetą
Panierowany oscypek
Cytryny marynowane w oliwie
Zupy
Wspaniała zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów
Krem z dyni – niezwykle delikatny i aromatyczny
Zupa gulaszowa
Galuska – kluski kładzione
Zupa krem z cukinii
Zupa pieczarkowa
Klasyczna francuska zupa cebulowa
Zupa brokułowa
Zupa czosnkowa z białą kiełbasą podawana w bułkach
Wyśmienity krem z porów z wędzonym boczkiem
Kanadyjska zupa serowa z kukurydzą
Zupa pavese
Makarony i ryż
Risotto – receptura klasyczna
Penne z sosem śmietanowo-serowym z zielonym pieprzem
Nasi goreng, czyli ryż smażony z rozmaitościami
Spaghetti z błyskawicznym sosem pomidorowym z boczkiem
Spaghetti z krewetkami w sosie śmietanowo-cytrynowym
Tagliatelle w sosie śmietanowym z tuńczykiem
Tagliatelle z szynką i zielonym groszkiem
Spaghetti z oliwkami i pomidorami
Lazania pomidorowo-serowa
Smażony makaron ryżowy z grzybami mun i zielonym groszkiem
Paella z owocami morza i kurczakiem
Mięso
Kotleciki ziołowe
Skrzydełka w sosie pomarańczowym
Pyszne żeberka z nieoczekiwaną nutą kwaśno-słodką
Kurczak zapiekany z winem i rodzynkami
Chocroute
Wieprzowina na ostro z sosem hoisin
Piersi kurczaka w sosie musztardowym
Pieczeń wieprzowa z oliwkami i boczkiem
Gulasz z fasoli i polskiej kiełbasy
Steki w sosie bazyliowym
Pörkölt wieprzowy
Piersi kurczaka nadziewane ricottą i szpinakiem
Pieczeń wołowa
Karkówka w miodzie i piwie
Sałatki
Supersałatka owocowo-serowa
Sałatka z młodych ziemniaków
Najlepsza sałatka teściowej
Sałatka z bobu z pomidorami i grzankami czosnkowymi
Sałatka na lato
Sałatka rzodkiewkowo-ziemniaczana z tuńczykiem
Sałatka toskańska
Sałatka z wędzoną makrelą na sposób nicejski
Sałatka koktajlowa z kurczaka i cytrusów w stylu amerykańskim
Przepyszna sałatka na sposób grecki z serem rokpol
Sałatka z fety i winogron
Sałatka z ziemniaków i selera naciowa z sosem anchois
Ryby
Łosoś w sosie musztardowym
Filety z białej ryby w orzechowo-ziołowej skorupce
Filety z białej ryby w sosie winno-śmietanowym o delikatnym, rozmarynowym aromacie
Tatar ze śledzi
Łosoś pieczony w folii po azjatycku
Roladki z pstrągów nadziewane jajkami i ziołami
Cytrynowe pstrągi
Carpaccio z łososia z czerwonym pieprzem
Śledzie z ziołami i kolorowym pieprzem
Rybne filety w cieście piwnym z ziołami
Warzywa
Tajskie curry z bakłażanów
Smażona cukinia z pesto
Pieczone ziemniaki w chrupiącej skorupce
Potrawka z bobu, cebuli, boczku i fety
Tortilla z ziemniaków po chłopsku
Kapelusze pieczarek faszerowane kozim serem i ziołami
Kalafior w piwnym cieście
Szaszłyki warzywne z ziołami
Fasolada z ziołami prowansalskimi
Placki ziemniaczane na drożdżach
Ciasta i ciasteczka
Muffinki z czekoladą w dwóch kolorach
Słodkie ciasteczka „pyszotki”
Sernik z sosem truskawkowym
Crumble jeszcze lepsze
Duże ciastko biszkoptowe z jabłkami
Szybki piegusek
Trufelki
Ciasto bananowe z orzechami
Ciasto z bezą, rabarbarem i wiórkami kokosowymi
Ciasto daktylowe z kremem maślankowym
Coś pysznego na koniec…Truskawki z octem balsamicznym
Metryczka książki

Kategoria: Kuchnia
Zabezpieczenie: Watermark
Watermark
Watermarkowanie polega na znakowaniu plików wewnątrz treści, dzięki czemu możliwe jest rozpoznanie unikatowej licencji transakcyjnej Użytkownika. E-książki zabezpieczone watermarkiem można odczytywać na wszystkich urządzeniach odtwarzających wybrany format (czytniki, tablety, smartfony). Nie ma również ograniczeń liczby licencji oraz istnieje możliwość swobodnego przenoszenia plików między urządzeniami. Pliki z watermarkiem są kompatybilne z popularnymi programami do odczytywania ebooków, jak np. Calibre oraz aplikacjami na urządzenia mobilne na takie platformy jak iOS oraz Android.
ISBN: 978-83-63149-00-0
Rozmiar pliku: 3,8 MB

BESTSELLERY

Kategorie: