Facebook - konwersja
Czytaj fragment
Pobierz fragment

Smacznie bez glutenu. Lekko i zdrowo - ebook

Wydawnictwo:
Data wydania:
4 marca 2015
Format ebooka:
EPUB
Format EPUB
czytaj
na czytniku
czytaj
na tablecie
czytaj
na smartfonie
Jeden z najpopularniejszych formatów e-booków na świecie. Niezwykle wygodny i przyjazny czytelnikom - w przeciwieństwie do formatu PDF umożliwia skalowanie czcionki, dzięki czemu możliwe jest dopasowanie jej wielkości do kroju i rozmiarów ekranu. Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na tablecie
Aby odczytywać e-booki na swoim tablecie musisz zainstalować specjalną aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego, który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. Bluefire dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na czytniku
Czytanie na e-czytniku z ekranem e-ink jest bardzo wygodne i nie męczy wzroku. Pliki przystosowane do odczytywania na czytnikach to przede wszystkim EPUB (ten format możesz odczytać m.in. na czytnikach PocketBook) i MOBI (ten fromat możesz odczytać m.in. na czytnikach Kindle).
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na smartfonie
Aby odczytywać e-booki na swoim smartfonie musisz zainstalować specjalną aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego, który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. iBooks dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
Czytaj fragment
Pobierz fragment
Produkt niedostępny.  Może zainteresuje Cię

Smacznie bez glutenu. Lekko i zdrowo - ebook

Lekko & zdrowo to seria wyjątkowych książek kulinarnych zawierających nieskomplikowane przepisy na bardzo smaczne dania.

Każda z książek stanowi niezawodną pomoc w kuchni. Proponowane receptury zostały opracowane z myślą o polskich czytelnikach – zawierają składniki łatwo dostępne w naszych sklepach.

Kategoria: Kuchnia
Zabezpieczenie: Watermark
Watermark
Watermarkowanie polega na znakowaniu plików wewnątrz treści, dzięki czemu możliwe jest rozpoznanie unikatowej licencji transakcyjnej Użytkownika. E-książki zabezpieczone watermarkiem można odczytywać na wszystkich urządzeniach odtwarzających wybrany format (czytniki, tablety, smartfony). Nie ma również ograniczeń liczby licencji oraz istnieje możliwość swobodnego przenoszenia plików między urządzeniami. Pliki z watermarkiem są kompatybilne z popularnymi programami do odczytywania ebooków, jak np. Calibre oraz aplikacjami na urządzenia mobilne na takie platformy jak iOS oraz Android.
ISBN: 978-83-280-1749-8
Rozmiar pliku: 5,9 MB

FRAGMENT KSIĄŻKI

Smacznie bez glutenu

Nietolerancja glutenu nie jest wyrokiem skazującym chorego na żywienie się mdłymi, pozbawionymi smaku i zapachu potrawami. Owszem, z wielu produktów trzeba zrezygnować, ale nie oznacza to, że nie możemy cieszyć się spaghetti bolognese, świeżym chrupiącym pieczywem czy kotletami w panierce. Każdy produkt zawierający gluten można zastąpić innym, podobnie smakującym. Proponujemy zatem skusić się na domowej roboty bezglutenowe kopytka ze szpinakiem, pożywne sałatki z różnymi gatunkami kasz, sycące dania mięsne i rybne oraz słodkie ciasta. Smacznego!

Uwaga: Tanie żółte sery, niektóre przeciery pomidorowe, fasole w puszce, musztardy mogą zawierać gluten. Kupuj produkty tylko w sprawdzonych sklepach!Zupa krem z dyni

1. Dynię obierz, wydrąż gniazda nasienne, a miąższ pokrój na małe kawałki. Marchew obierz, pokrój na mniejsze części, cebulę i czosnek posiekaj.

2. Warzywa wrzuć do garnka z grubym dnem i podsmażaj na oliwie ok. 3 minut, cały czas mieszając. Dodaj bulion i gotuj około pół godziny pod przykryciem, aż warzywa zmiękną.

3. Całość zblenduj na kremową masę i dopraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową i imbirem. Udekoruj zupę jogurtem naturalnym.

+-----------------------------------+-----------------------------------+
| | 1 kg dyni |
| | |
| | marchew |
| | |
| | cebula |
| | |
| | 2 ząbki czosnku |
| | |
| | 750 ml bulionu warzywnego |
| | |
| | pół łyżeczki gałki muszkatołowej |
| | |
| | szczypta startego imbiru |
| | |
| | 2 łyżki oliwy |
| | |
| | 4 łyżki jogurtu naturalnego |
| | |
| | sól i pieprz |
+-----------------------------------+-----------------------------------+
| | 4 |
| | |
| | |
+-----------------------------------+-----------------------------------+
| | 50 min |
| | |
| | |
+-----------------------------------+-----------------------------------+

mniej..

BESTSELLERY

Kategorie: