Surówki i sałatki. Kuchnia polska. Poradnik - ebook

Oceń:
Format ebooka:
PDF
Format PDF
czytaj
na laptopie
czytaj
na tablecie
Format e-booków, który możesz odczytywać na tablecie oraz laptopie. Pliki PDF są odczytywane również przez czytniki i smartfony, jednakze względu na komfort czytania i brak możliwości skalowania czcionki, czytanie plików PDF na tych urządzeniach może być męczące dla oczu. Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na laptopie
Pliki PDF zabezpieczone watermarkiem możesz odczytać na dowolnym laptopie po zainstalowaniu czytnika dokumentów PDF. Najpowszechniejszym programem, który umożliwi odczytanie pliku PDF na laptopie, jest Adobe Reader. W zależności od potrzeb, możesz zainstalować również inny program - e-booki PDF pod względem sposobu odczytywania nie różnią niczym od powszechnie stosowanych dokumentów PDF, które odczytujemy każdego dnia.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na tablecie
Aby odczytywać e-booki na swoim tablecie musisz zainstalować specjalną aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego, który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. Bluefire dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
Wydawnictwo:
ISBN:
978-83-7774-567-0
Język:
Polski
Rok wydania:
2011
Rozmiar pliku:
7,8 MB
Zabezpieczenie:
Watermark
Watermark
Watermarkowanie polega na znakowaniu plików wewnątrz treści, dzięki czemu możliwe jest rozpoznanie unikatowej licencji transakcyjnej Użytkownika. E-książki zabezpieczone watermarkiem można odczytywać na wszystkich urządzeniach odtwarzających wybrany format (czytniki, tablety, smartfony). Nie ma również ograniczeń liczby licencji oraz istnieje możliwość swobodnego przenoszenia plików między urządzeniami. Pliki z watermarkiem są kompatybilne z popularnymi programami do odczytywania ebooków, jak np. Calibre oraz aplikacjami na urządzenia mobilne na takie platformy jak iOS oraz Android.
Cena Virtualo
1,80 zł
2,00 zł
Cena w punktach Virtualo:
180 pkt.

Pełny opis

Surówki i sałatki to dania uniwersalne: szybkie i łatwe do przygotowania, niezbyt kosztowne, smaczne i bardzo zdrowe. Mogą stanowić przekąskę, przystawkę, dodatek do dania głównego lub osobną potrawę serwowaną np. na kolację. Często stanowią bazę diet zdrowotnych oraz odchudzających. Poza tym sałatki i surówki to podstawa każdej zabawy, imprezy, a nawet uroczystości. W naszej książce proponujemy państwu wiele różnorodnych przepisów. Polecamy sałatki z różnymi dodatkami: ryżem, makaronem, kaszą, wędliną, mięsem, owocami morza, serami, grzybami oraz pestkami, np. dyni lub słonecznika. Niektóre z naszych propozycji dań są bardzo proste, można je przygotować w ciągu kilku minut. Inne – eleganckie i wykwintne – będą ozdobą niejednego przyjęcia. Przykładowe przepisy: z ziarnami słonecznika, z rzodkiewkami i salami, grecka, tatarska, warstwowa, z żółtym serem i polędwicą, grejpfrutowa z mascarpone. W serii również: Potrawy tradycyjne, Potrawy z rusztu i grilla, Potrawy z ziemniaków, Sałatki dla każdego, Ciasta z owocami, Potrawy z ryb, Przyprawy i zioła, Potrawy mączne, Potrawy mięsne, Kuchnia włoska, Potrawy wegetariańskie, Zdrowo, szybko, tanio, Przetwory.

Spis treści

Wstęp 1

Z pomidorami i mozzarellą 2

Z białej kapusty 2

Mizeria 2

Z marchwi i jabłek 2

Z czarnej rzodkwi 2

Z ziarnami słonecznika 4

Sałatowa kompozycja 4

Marchewkowo-paprykowa 4

Z fetą 6

Z żółtym serem i polędwicą 6

Z żółtym serem i porem 6

Z brokułami i pomidorami 8

Z mięsem z indyka 8

Z szynką 8

Warstwowa 10

Warzywna z ryżem 10

Z serem owczym 10

Z ryżem i ananasem 12

Z oliwkami 12

Z awokado 12

Z kiełkami 14

Z sałatami i jabłkami 14

Ze szparagami 14

Z łososiem i makaronem 16

Z wędzoną makrelą 16

Z marynowanej ryby 16

Z kukurydzą i ryżem 18

Z fasolą 18

Z ryżem 18

Z kurkami i awokado 20

Ryżowa z pieczarkami 20

Pieczarkowa z jajkami 20

Z rzodkiewkami i salami 22

Z gotowanymi warzywami 22

Z szynką 22

Z wołowiną 24

Z boczkiem 24

Mięsna 24

Z krewetkami 26

Z rukwi i pomarańczy 26

Z mięsem i fetą 26

Ananasowa 28

Grejpfrutowa z mascarpone 28

Grejpfrutowa z małżami 28

Grecka 30

Tatarska 30

Żydowska 30