Wege dania - ebook

Oceń:
Format ebooka:
PDF
Format PDF
czytaj
na laptopie
czytaj
na tablecie
Format e-booków, który możesz odczytywać na tablecie oraz laptopie. Pliki PDF są odczytywane również przez czytniki i smartfony, jednakze względu na komfort czytania i brak możliwości skalowania czcionki, czytanie plików PDF na tych urządzeniach może być męczące dla oczu. Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na laptopie
Pliki PDF zabezpieczone watermarkiem możesz odczytać na dowolnym laptopie po zainstalowaniu czytnika dokumentów PDF. Najpowszechniejszym programem, który umożliwi odczytanie pliku PDF na laptopie, jest Adobe Reader. W zależności od potrzeb, możesz zainstalować również inny program - e-booki PDF pod względem sposobu odczytywania nie różnią niczym od powszechnie stosowanych dokumentów PDF, które odczytujemy każdego dnia.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na tablecie
Aby odczytywać e-booki na swoim tablecie musisz zainstalować specjalną aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego, który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. Bluefire dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
Wydawnictwo:
ISBN:
978-83-931025-5-6
Język:
Polski
Data wydania:
12 lipca 2011
Rozmiar pliku:
7,3 MB
Zabezpieczenie:
brak
Cena Virtualo
5,60 zł
6,00 zł
Cena w punktach Virtualo:
560 pkt.

Pełny opis


Krynia Grudzińska od dziecka jadła mięso, a jej ojciec był mistrzem w produkcji wędlin. Jednak kilkanaście lat temu w jej rodzinie zaczęli pojawiać się wegetarianie.
Krynia szybko otworzyła się na nowy trend rodzinny. Zaczęła wyszukiwać przepisy z daniami wegetariańskimi. Najpierw w gazetach, a potem kupiła sobie laptopa i od tego czasu szpera w Internecie. Dużo też sama eksperymentuje, a spotkania rodzinne przypominają obecnie wege-uczty. Kilka lat temu Krynia przeszła głodówkę leczniczą i przez kilka lat była witarianką.

W swej książce "Wege dania" prezentuje przepisy z podziałem na wegańskie, lakto-wegetariańskie oraz lakto-owo-wegetariańskie.

Szukasz inspiracji na przygotowanie dania wege? Zajrzyj tu...

Spis treści

  • Pierogi razowe z kapustą i grzybami
  • Paszteciki razowe z kapustą i grzybami
  • Bakłażany panierowane
  • Bakłażan pod pomidorową pierzynką
  • Sznycelki ziemniaczane z sosem pieczarkowym
  • Szaszłyki warzywne
  • Musaka
  • Naleśniki ze świeżym szpinakiem
  • Gołąbki z pęczakiem i pieczarkami
  • Dolmades - greckie gołąbki
  • Fasolka szparagowa z czosnkiem
  • Bakłażan z orzechami i serem owczym
  • Brokuły w cieście piwnym
  • Czuszka biurek
  • Fenkuł w sosie beszamelowym
  • Placuszki z cukinii
  • Tofu z warzywami
  • Pierogi razowe ze szpinakiem
  • Kartoszka
  • Babka ziemniaczana
  • Boczniaki panierowane
  • Ziemniaki faszerowane pieczarkami
  • Torcik szpinakowy
  • Szparagi z bułką tartą
  • Jajko sadzone na szparagach
  • Szparagi z sosem holenderskim
  • Szparagi z ziemniakami pod beszamelem
  • Szparagi z kremem orzechowym z tofu
  • Szparagi zawijane w bakłażanie
  • Szparagi w sosie chrzanowym
  • Bigos z młodej kapusty z pieczarkami i bakłażanem
  • Kotleciki z tofu
  • Roladki z bakłażana ze szpinakiem
  • Szparagi w sosie koperkowym
  • Tofu panierowane
  • Kalarepka z bułką tartą
  • Sznycle z kalarepki
  • Falafele
  • Jajka faszerowane
  • Buraczki na przystawkę
  • Awokado zapiekane z mozzarellą
  • Buraczki zasmażane
  • Pasztet z soczewicy
  • Młoda marchewka z masłem
  • Kolorowe talarki na rukoli
  • Kulki mozzarelli w kukurydzianej panierce
  • Kalafior z bułką tartą
  • Sajgonki
  • Pieczarki Bo-Kyong
  • Maki-sushi
  • Fasolka szparagowa z bułką tartą
  • Leśny omlet z rukolą
  • Sambar
  • Bób z masłem i koperkiem
  • Bób prowansalski
  • Orkiszowe pierogi z waniliowym serem
  • Samosy
  • Ziemniaki z sosem pesto
  • Aloo kofty
  • Kotleciki z bobu i ziemniaków
  • Wachlarze z bakłażana
  • Bakłażany nadziewane kaszą jęczmienną
  • Mamut z sosem śmietanowym i parmezanem
  • Ratatouille
  • Kolby kukurydzy z masłem
  • Kukurydza z masłem czosnkowym i serem
  • Pieczone kolby kukurydzy
  • Kalafior z czosnkiem i serem
  • Szpadki ziemniaczane
  • Fasolka w sosie sojowo-sezamowym
  • Dynia pieczona z ziołami
  • Młoda fasola z kukurydzą i marchewką
  • Kasza gryczana z młodą fasolą
  • Naleśniki gryczane z dynią i młodą fasolą
  • Podgrzybki z cebulką w śmietanie
  • Złocista tarta z dynią
  • Leczo z jajkami
  • Młody Jaś po bretońsku
  • Lutenica z młodą fasolą