Wege dania - ebook
Wege dania - ebook
Krynia Grudzińska od dziecka jadła mięso, a jej ojciec był mistrzem w produkcji wędlin. Jednak kilkanaście lat temu w jej rodzinie zaczęli pojawiać się wegetarianie.
Krynia szybko otworzyła się na nowy trend rodzinny. Zaczęła wyszukiwać przepisy z daniami wegetariańskimi. Najpierw w gazetach, a potem kupiła sobie laptopa i od tego czasu szpera w Internecie. Dużo też sama eksperymentuje, a spotkania rodzinne przypominają obecnie wege-uczty. Kilka lat temu Krynia przeszła głodówkę leczniczą i przez kilka lat była witarianką.
W swej książce "Wege dania" prezentuje przepisy z podziałem na wegańskie, lakto-wegetariańskie oraz lakto-owo-wegetariańskie.
Szukasz inspiracji na przygotowanie dania wege? Zajrzyj tu...
Spis treści
- Pierogi razowe z kapustą i grzybami
- Paszteciki razowe z kapustą i grzybami
- Bakłażany panierowane
- Bakłażan pod pomidorową pierzynką
- Sznycelki ziemniaczane z sosem pieczarkowym
- Szaszłyki warzywne
- Musaka
- Naleśniki ze świeżym szpinakiem
- Gołąbki z pęczakiem i pieczarkami
- Dolmades - greckie gołąbki
- Fasolka szparagowa z czosnkiem
- Bakłażan z orzechami i serem owczym
- Brokuły w cieście piwnym
- Czuszka biurek
- Fenkuł w sosie beszamelowym
- Placuszki z cukinii
- Tofu z warzywami
- Pierogi razowe ze szpinakiem
- Kartoszka
- Babka ziemniaczana
- Boczniaki panierowane
- Ziemniaki faszerowane pieczarkami
- Torcik szpinakowy
- Szparagi z bułką tartą
- Jajko sadzone na szparagach
- Szparagi z sosem holenderskim
- Szparagi z ziemniakami pod beszamelem
- Szparagi z kremem orzechowym z tofu
- Szparagi zawijane w bakłażanie
- Szparagi w sosie chrzanowym
- Bigos z młodej kapusty z pieczarkami i bakłażanem
- Kotleciki z tofu
- Roladki z bakłażana ze szpinakiem
- Szparagi w sosie koperkowym
- Tofu panierowane
- Kalarepka z bułką tartą
- Sznycle z kalarepki
- Falafele
- Jajka faszerowane
- Buraczki na przystawkę
- Awokado zapiekane z mozzarellą
- Buraczki zasmażane
- Pasztet z soczewicy
- Młoda marchewka z masłem
- Kolorowe talarki na rukoli
- Kulki mozzarelli w kukurydzianej panierce
- Kalafior z bułką tartą
- Sajgonki
- Pieczarki Bo-Kyong
- Maki-sushi
- Fasolka szparagowa z bułką tartą
- Leśny omlet z rukolą
- Sambar
- Bób z masłem i koperkiem
- Bób prowansalski
- Orkiszowe pierogi z waniliowym serem
- Samosy
- Ziemniaki z sosem pesto
- Aloo kofty
- Kotleciki z bobu i ziemniaków
- Wachlarze z bakłażana
- Bakłażany nadziewane kaszą jęczmienną
- Mamut z sosem śmietanowym i parmezanem
- Ratatouille
- Kolby kukurydzy z masłem
- Kukurydza z masłem czosnkowym i serem
- Pieczone kolby kukurydzy
- Kalafior z czosnkiem i serem
- Szpadki ziemniaczane
- Fasolka w sosie sojowo-sezamowym
- Dynia pieczona z ziołami
- Młoda fasola z kukurydzą i marchewką
- Kasza gryczana z młodą fasolą
- Naleśniki gryczane z dynią i młodą fasolą
- Podgrzybki z cebulką w śmietanie
- Złocista tarta z dynią
- Leczo z jajkami
- Młody Jaś po bretońsku
- Lutenica z młodą fasolą
Kategoria: | Kuchnia |
Zabezpieczenie: | brak |
ISBN: | 978-83-931025-5-6 |
Rozmiar pliku: | 7,3 MB |