Facebook - konwersja
Czytaj fragment
Pobierz fragment

Wyśmienite dania z jajek - ebook

Data wydania:
17 czerwca 2015
Format ebooka:
EPUB
Format EPUB
czytaj
na czytniku
czytaj
na tablecie
czytaj
na smartfonie
Jeden z najpopularniejszych formatów e-booków na świecie. Niezwykle wygodny i przyjazny czytelnikom - w przeciwieństwie do formatu PDF umożliwia skalowanie czcionki, dzięki czemu możliwe jest dopasowanie jej wielkości do kroju i rozmiarów ekranu. Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na tablecie
Aby odczytywać e-booki na swoim tablecie musisz zainstalować specjalną aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego, który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. Bluefire dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na czytniku
Czytanie na e-czytniku z ekranem e-ink jest bardzo wygodne i nie męczy wzroku. Pliki przystosowane do odczytywania na czytnikach to przede wszystkim EPUB (ten format możesz odczytać m.in. na czytnikach PocketBook) i MOBI (ten fromat możesz odczytać m.in. na czytnikach Kindle).
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na smartfonie
Aby odczytywać e-booki na swoim smartfonie musisz zainstalować specjalną aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego, który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. iBooks dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
Czytaj fragment
Pobierz fragment
Produkt niedostępny.  Może zainteresuje Cię

Wyśmienite dania z jajek - ebook

Jajka to dla Ciebie nic specjalnego? A może kojarzą Ci się tylko z jajecznicą? Wystarczy, że sięgniesz po „Wyśmienite dania z jajek”, a zmienisz zdanie. Tym razem to właśnie jajka stały się inspiracją dla czytelników miesięcznika „PRZYŚLIJ PRZEPIS!” , którzy sami stworzyli i przetestowali wszystkie przepisy.
Pasztet jajeczny? Jajka faszerowane po francusku? A może bułgarskie ciasto caprise? Do wypróbowania jest ponad 60 przepisów, dzięki którym się przekonasz, że dania z jajek naprawdę mogą być wyśmienite.

Kategoria: Kuchnia
Zabezpieczenie: Watermark
Watermark
Watermarkowanie polega na znakowaniu plików wewnątrz treści, dzięki czemu możliwe jest rozpoznanie unikatowej licencji transakcyjnej Użytkownika. E-książki zabezpieczone watermarkiem można odczytywać na wszystkich urządzeniach odtwarzających wybrany format (czytniki, tablety, smartfony). Nie ma również ograniczeń liczby licencji oraz istnieje możliwość swobodnego przenoszenia plików między urządzeniami. Pliki z watermarkiem są kompatybilne z popularnymi programami do odczytywania ebooków, jak np. Calibre oraz aplikacjami na urządzenia mobilne na takie platformy jak iOS oraz Android.
ISBN: 978-83-7778-882-0
Rozmiar pliku: 8,9 MB

FRAGMENT KSIĄŻKI

BOROWIKI Z JAJEK

SKŁADNIKI

6 jajek ugotowanych na twardo

3 saszetki herbaty

2 plastry szynki

2 plastry żółtego sera

2 łyżeczki majonezu

łyżka posiekanej natki pietruszki

kilka liści sałaty

sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE

Sałatę myjemy i osuszamy. Jajka obieramy i od dołu odkrawamy 1⁄3 białka. Wyjmujemy żółtka.

Zaparzamy mocną herbatę. Wkładamy odcięte białka i gotujemy je na małym ogniu przez 1 minut.

Szynkę i ser drobno siekamy. Mieszamy je z żółtkami, natką pietruszki i majonezem. Farsz powinien być zwarty i lekko klejący. Doprawiamy go solą i pieprzem.

Białe części (trzonki) napełniamy farszem i ustawiamy je na sałacie (farszem do dołu). Do ciemnych części (kapelusze) wkładamy niewielką ilość farszu. Nakładamy je na trzonki i lekko dociskamy.

RADA

Do farszu możemy dodać podsmażone pieczarki. Wtedy jajka będą przypominać grzyby nie tylko wyglądem, lecz także smakiem.BUŁGARSKIE CIASTO CAPRISE

SKŁADNIKI

5 jajek

20 dag masła

1 szklanka wiórków kokosowych

1 szklanka mąki

1½ szklanki cukru pudru

½ łyżeczki proszku do pieczenia

szczypta soli

PRZYGOTOWANIE

Białka oddzielamy od żółtek, a następnie ubijamy z solą i 1⁄3 szklanki cukru. Masło ucieramy na puch z 2⁄3 szklanki cukru. Mąkę mieszamy z wiórkami kokosowymi i proszkiem do pieczenia, dodajemy do masy maślanej. Mieszamy. Dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. Ciasto wlewamy do dużej tortownicy. Pieczemy 3 minut w temp. 170°C.

Żółtka ucieramy na puch z resztą cukru. Ciasto wyjmujemy z piekarnika i od razu polewamy je masą żółtkową (podczas stygnięcia ciasta żółtka się zetną).
mniej..

BESTSELLERY

Kategorie: