Facebook - konwersja
Czytaj fragment
Pobierz fragment

Ciasta z owocami. Lekko i zdrowo - ebook

Wydawnictwo:
Data wydania:
4 marca 2015
Format ebooka:
EPUB
Format EPUB
czytaj
na czytniku
czytaj
na tablecie
czytaj
na smartfonie
Jeden z najpopularniejszych formatów e-booków na świecie. Niezwykle wygodny i przyjazny czytelnikom - w przeciwieństwie do formatu PDF umożliwia skalowanie czcionki, dzięki czemu możliwe jest dopasowanie jej wielkości do kroju i rozmiarów ekranu. Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na tablecie
Aby odczytywać e-booki na swoim tablecie musisz zainstalować specjalną aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego, który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. Bluefire dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na czytniku
Czytanie na e-czytniku z ekranem e-ink jest bardzo wygodne i nie męczy wzroku. Pliki przystosowane do odczytywania na czytnikach to przede wszystkim EPUB (ten format możesz odczytać m.in. na czytnikach PocketBook) i MOBI (ten fromat możesz odczytać m.in. na czytnikach Kindle).
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na smartfonie
Aby odczytywać e-booki na swoim smartfonie musisz zainstalować specjalną aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego, który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. iBooks dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
Czytaj fragment
Pobierz fragment
Produkt niedostępny.  Może zainteresuje Cię

Ciasta z owocami. Lekko i zdrowo - ebook

Lekko & zdrowo to seria wyjątkowych książek kulinarnych zawierających nieskomplikowane przepisy na bardzo smaczne dania.

Każda z książek stanowi niezawodną pomoc w kuchni. Proponowane receptury zostały opracowane z myślą o polskich czytelnikach – zawierają składniki łatwo dostępne w naszych sklepach.

Kategoria: Kuchnia
Zabezpieczenie: Watermark
Watermark
Watermarkowanie polega na znakowaniu plików wewnątrz treści, dzięki czemu możliwe jest rozpoznanie unikatowej licencji transakcyjnej Użytkownika. E-książki zabezpieczone watermarkiem można odczytywać na wszystkich urządzeniach odtwarzających wybrany format (czytniki, tablety, smartfony). Nie ma również ograniczeń liczby licencji oraz istnieje możliwość swobodnego przenoszenia plików między urządzeniami. Pliki z watermarkiem są kompatybilne z popularnymi programami do odczytywania ebooków, jak np. Calibre oraz aplikacjami na urządzenia mobilne na takie platformy jak iOS oraz Android.
ISBN: 978-83-280-1745-0
Rozmiar pliku: 5,0 MB

FRAGMENT KSIĄŻKI

Ciasta z owocami

Ciasta z owocami można robić praktycznie przez cały rok. Wiosną i latem zachwyca nas smak lekkich truskawkowych bądź jagodowych serników podawanych na zimno, kruchych tart z owocami leśnymi i rolady malinowej. Jesienią pieczemy ciasta z gruszkami, jabłkami i śliwkami. A zimą, kiedy marzy nam się słodka przekąska do rozgrzewającej herbaty, sięgamy po muffiny z żurawinami, ciasto ananasowo-rumowe lub wypieki z owocami egzotycznymi.

Kruche, ucierane, biszkopty, francuskie i drożdżowe, z owocami sezonowymi i egzotycznymi, tradycyjne i zupełnie nietypowe, od słodkich po prawie wytrawne, idealne na przyjęcia i do poobiedniej kawy – oto zbiór przepisów na wyjątkowe ciasta (nie tylko dla łasuchów!).Sernik jagodowy na herbatnikach

1. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Herbatniki, cukier i sól zmiksuj mikserem ręcznym. Dodaj masło i esencję waniliową. Ponownie zmiksuj.

2. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia. Równomiernie rozłóż na nim ciasto. Piecz 12–15 minut, a następnie odstaw do ostygnięcia.

3. Żelatynę rozpuść w 60 ml gorącej wody zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Twaróg, śmietanę, cukier i sok z cytryny zmiksuj. Porcjami dodawaj jagody, a na końcu powoli wlej żelatynę. Ponownie dokładnie zmiksuj.

4. Masę wyłóż na ciasto, tak by tworzyła równą warstwę, i wstaw do lodówki (najlepiej na całą noc), by stężała. Gdy będzie już gotowa, wyjmij ciasto z tortownicy i udekoruj je jagodami. Jeśli posypiesz owoce odrobiną cukru, puszczą sok. Podawaj schłodzone.

+-----------------------------------+-----------------------------------------------------------+
| | 250 g pokruszonych herbatników lub ciastek typu digestive |
| | |
| | 3 łyżki cukru |
| | |
| | szczypta soli |
| | |
| | 200 g roztopionego masła |
| | |
| | 3–4 krople esencji waniliowej |
| | |
| | łyżka cukru |
| | |
| | 250 g jagód |
| | |
| | masa: |
| | |
| | torebka żelatyny |
| | |
| | 400 g naturalnego sera twarogowego |
| | |
| | 250 ml śmietany 36% |
| | |
| | 250 g cukru |
| | |
| | łyżka soku z cytryny |
| | |
| | 750 g jagód |
+-----------------------------------+-----------------------------------------------------------+
| | tortownica śr. 30 cm |
+-----------------------------------+-----------------------------------------------------------+
| | 30 min |
+-----------------------------------+-----------------------------------------------------------+

Muffinki z jagodami

1. Rozgrzej piekarnik do 200°C. W jednej misce wymieszaj suche składniki, w drugiej płynne i jagody.

2. Przelej mokre składniki do suchych i ponownie wymieszaj. Nie musisz robić tego bardzo dokładnie, w cieście mogą zostać grudki.

3. Ciasto nakładaj łyżką do papierowych papilotek, a następnie do formy na muffinki.

4. Piecz ok. 20 minut. Babeczki powinny być wyrośnięte i sprężyste. Gotowe możesz posypać cukrem pudrem i udekorować jagodami.

+-----------------------------------+------------------------------------------+
| | składniki z przepisu na muffinki – tutaj |
| | |
| | 200 g mrożonych lub świeżych jagód |
| | |
| | cukier puder (opcjonalnie) |
+-----------------------------------+------------------------------------------+
| | 12 |
+-----------------------------------+------------------------------------------+
| | 35 min |
+-----------------------------------+------------------------------------------+

mniej..

BESTSELLERY

Kategorie: