Dania z ryżu - ebook
Dania z ryżu - ebook
Ryż to podstawa diety ponad połowy ludności świata – jest pożywny, niskokaloryczny i lekkostrawny, bogaty w składniki odżywcze i witaminy. Jednocześnie nie zawiera cholesterolu, tłuszczu i glutenu. Nie powoduje alergii, dlatego jest doskonałym i bezpiecznym posiłkiem dla każdego. Ryż jest zbożem, które ma mnóstwo zalet. Zawiera witaminy z grupy B, które polepszają sprawność umysłową i fizyczną, oraz nieduże ilości fosforu, wapnia, magnezu, manganu, cynku, kobaltu i fluoru. Doskonale nadaje się do przygotowywania dań głównych i deserów. W książce zgromadzono przepisy na potrawy z całego świata – risotta, paele, gołąbki, potrawy z Azji Południowo-Wschodniej oraz zupy i słodkie przekąski.
Kategoria: | Kuchnia |
Zabezpieczenie: |
Watermark
|
ISBN: | 978-83-7845-672-8 |
Rozmiar pliku: | 6,0 MB |