Facebook - konwersja
Czytaj fragment
Pobierz fragment

Desery. Lekko i zdrowo - ebook

Wydawnictwo:
Data wydania:
4 marca 2015
Format ebooka:
EPUB
Format EPUB
czytaj
na czytniku
czytaj
na tablecie
czytaj
na smartfonie
Jeden z najpopularniejszych formatów e-booków na świecie. Niezwykle wygodny i przyjazny czytelnikom - w przeciwieństwie do formatu PDF umożliwia skalowanie czcionki, dzięki czemu możliwe jest dopasowanie jej wielkości do kroju i rozmiarów ekranu. Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na tablecie
Aby odczytywać e-booki na swoim tablecie musisz zainstalować specjalną aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego, który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. Bluefire dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na czytniku
Czytanie na e-czytniku z ekranem e-ink jest bardzo wygodne i nie męczy wzroku. Pliki przystosowane do odczytywania na czytnikach to przede wszystkim EPUB (ten format możesz odczytać m.in. na czytnikach PocketBook) i MOBI (ten fromat możesz odczytać m.in. na czytnikach Kindle).
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na smartfonie
Aby odczytywać e-booki na swoim smartfonie musisz zainstalować specjalną aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego, który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. iBooks dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
Czytaj fragment
Pobierz fragment
Produkt niedostępny.  Może zainteresuje Cię

Desery. Lekko i zdrowo - ebook

Lekko & zdrowo to seria wyjątkowych książek kulinarnych zawierających nieskomplikowane przepisy na bardzo smaczne dania.

Każda z książek stanowi niezawodną pomoc w kuchni. Proponowane receptury zostały opracowane z myślą o polskich czytelnikach – zawierają składniki łatwo dostępne w naszych sklepach.

Kategoria: Kuchnia
Zabezpieczenie: Watermark
Watermark
Watermarkowanie polega na znakowaniu plików wewnątrz treści, dzięki czemu możliwe jest rozpoznanie unikatowej licencji transakcyjnej Użytkownika. E-książki zabezpieczone watermarkiem można odczytywać na wszystkich urządzeniach odtwarzających wybrany format (czytniki, tablety, smartfony). Nie ma również ograniczeń liczby licencji oraz istnieje możliwość swobodnego przenoszenia plików między urządzeniami. Pliki z watermarkiem są kompatybilne z popularnymi programami do odczytywania ebooków, jak np. Calibre oraz aplikacjami na urządzenia mobilne na takie platformy jak iOS oraz Android.
ISBN: 978-83-280-1750-4
Rozmiar pliku: 4,6 MB

FRAGMENT KSIĄŻKI

Desery

W każdym z nas mieszka duże dziecko, które czasem nie potrafi oprzeć się potrzebie łasowania, tym bardziej, że od czasu do czasu trafiają się okazje, które przecież trudno sobie wyobrazić bez słodkiego deseru. Warto wtedy przygotować coś, co będzie nie tylko smaczne, ale także dostarczy nam nieco zdrowych składników. To desery z owocami. Musy, lody, galaretki czy mrożone jogurty możemy przygotowywać przez dużą część roku, wykorzystując owoce sezonowe. Jednak nawet w środku surowej zimy nie jesteśmy całkiem bezradni. W wielu przypadkach świeże owoce można zastąpić mrożonymi, które – jeśli są zamrożone w kilka godzin po zebraniu – zachowują większość składników odżywczych. Łasujmy więc zdrowo przez cały rok!Bezy z truskawkami

1. Rozgrzej piekarnik do 120°C. Do białek dodaj sól i ubijaj na najwyższych obrotach. Gdy piana zrobi się sztywna, dodaj cukier, nie przerywając ubijania. Ubijaj jeszcze przez kilka minut, dodając ocet oraz mąkę.

2. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Masę przełóż do szprycy, a następnie wyciśnij na papier 8 bez. Piecz na środkowym poziomie ok. 25 minut. Zmniejsz temperaturę do 100°C i piecz jeszcze przez 45 minut. Wyłącz piekarnik, przestudź bezy i zdejmij z blachy.

3. Truskawki opłucz, osusz i usuń z nich szypułki. Kilka pokrój na ćwiartki i odłóż, resztę zmiksuj, dodając miód. Do otrzymanego sosu dodaj kawałki truskawek i wstaw go do lodówki.

4. Chłodne bezy bezpośrednio przed podaniem polej sosem truskawkowym i udekoruj listkami mięty.

+-----------------------------------+-----------------------------------+
| | 4 białka |
| | |
| | 250 g cukru pudru |
| | |
| | szczypta soli |
| | |
| | łyżeczka białego octu |
| | |
| | winnego |
| | |
| | łyżeczka mąki |
| | |
| | ziemniaczanej |
| | |
| | 200 g truskawek |
| | |
| | łyżka miodu |
| | |
| | listki mięty |
+-----------------------------------+-----------------------------------+
| | 10 |
+-----------------------------------+-----------------------------------+
| | 1 godz. 45 min |
+-----------------------------------+-----------------------------------+

mniej..

BESTSELLERY

Kategorie: