Facebook - konwersja
Pobierz fragment

Kuchnia w rytmie wege - ebook

Wydawnictwo:
Data wydania:
21 grudnia 2012
Format ebooka:
PDF
Format PDF
czytaj
na laptopie
czytaj
na tablecie
Format e-booków, który możesz odczytywać na tablecie oraz laptopie. Pliki PDF są odczytywane również przez czytniki i smartfony, jednakze względu na komfort czytania i brak możliwości skalowania czcionki, czytanie plików PDF na tych urządzeniach może być męczące dla oczu. Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na laptopie
Pliki PDF zabezpieczone watermarkiem możesz odczytać na dowolnym laptopie po zainstalowaniu czytnika dokumentów PDF. Najpowszechniejszym programem, który umożliwi odczytanie pliku PDF na laptopie, jest Adobe Reader. W zależności od potrzeb, możesz zainstalować również inny program - e-booki PDF pod względem sposobu odczytywania nie różnią niczym od powszechnie stosowanych dokumentów PDF, które odczytujemy każdego dnia.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na tablecie
Aby odczytywać e-booki na swoim tablecie musisz zainstalować specjalną aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego, który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. Bluefire dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
Pobierz fragment
Produkt niedostępny.  Może zainteresuje Cię

Kuchnia w rytmie wege - ebook

Krynia Grudzińska to artystka w kuchni. Łączy tradycję z eksperymentem. Jest odważna i otwarta na nowości. Jej liczna rodzina, to prawie sami wegetarianie. Na jedenaście osób, które zwykle zbierają się przy stole, jedynie trzy jedzą mięso. Dlatego pani Krynia ciągle wymyśla nowe, wege potrawy.

Często zaskakuje gości sposobem podania potraw i ciekawym przybraniem stołu. Nawet najbardziej tradycyjne potrawy w Jej wykonaniu smakują wyśmienicie i wzbudzają zachwyt swym wyglądem!

Wśród wegetarian panuje zróżnicowanie dietetyczne. Dlatego, by ułatwić korzystanie z książki, Autorka umieszcza oznaczenia przepisów wegańskich, lakto-wegetariańskich i lakto-owo-wegetariańskich.

Spis treści

O Autorce Owoce

  • Talerz owoców
  • Sałatka egzotyczna z lodami
  • Truskawki z waniliową śmietanką
  • Truskawki pod herbaciano-rumową pierzynką
  • Grono melonowe
  • Melon pełen wrażeń
  • Rozetka arbuzowo-melonowa
  • Rumowy ananas
  • Szaszłyki owocowe
  • Orzeźwiający pucharek

Sałatki

  • Bar sałatkowy
  • Piramida warzyw
  • Surówka z pomidorkami koktajlowymi
  • Surówka z młodej kapusty
  • Surówka z suszonymi pomidorami i awokado
  • Sałatka z brokułów
  • Carpaccio z buraków marynowanych
  • Sałatka Kasi
  • Surówka z żurawiną i pekanem
  • Surówka z pieczoną papryką
  • Sałatka szparagowa z ziemniakami i pieczarkami
  • Sałatka ze szparagami i oliwkami
  • Pomidory ze śmietaną i cebulką
  • Sałata ze śmietaną
  • Sałatka caprese
  • Pomidory z awokado i aromatycznym sosem
  • Kolorowa surówka z awokado
  • Surówka z młodej kapusty z rodzynkami
  • Surówka z młodej kapusty z pestkami dyni
  • Mizeria z ogórków
  • Tabuleh z kaszą jaglaną
  • Chińska surówka z kapusty
  • Mizeria orientalna
  • Sałatka w pomidorze
  • Pomidory z fetą
  • Gorący oscypek na sałatach
  • Raita z ogórków
  • Pomidory z mango
  • Pomidory z kulkami mozzarelli i sosem pesto
  • Marokańska sałatka z marchewki
  • Sałatka z malinami i fetą
  • Sałatka szopska
  • Sałatka z bakłażana i pomidora z rozmarynem
  • Sałatka z pieczonej papryki
  • Surówka z czarnej rzodkwi
  • Sałatka z pomidorami suszonymi i mozzarellą
  • Sałatka kukurydziana
  • Orzeźwiająca surówka z sosem tahini
  • Fenkuł na rukoli z sosem malinowym

Zupy

  • Zupa-krem z brokułów
  • Zupa marchwiowa z gałkami
  • Zupa ze świeżych pomidorów
  • Barszcz ukraiński
  • Zupa cebulowa
  • Krupnik
  • Zupa szczawiowa
  • Zupa szpinakowa
  • Krem ze szparagów
  • Botwinka
  • Kapuśniak z młodej kapusty
  • Zupa pokrzywowa z serem żółtym
  • Chłodnik ogórkowy
  • Chłodnik litewski
  • Gaspacho z grzankami
  • Zupa "Nic"
  • Chłodnik melonowo-morelowy
  • Imbirowy krem z kukurydzy
  • Zupa dyniowa z grzankami i rozmarynem (podawana w dyni)

Dania główne, przystawki

  • Pierogi razowe z kapustą i grzybami
  • Pierogi razowe ze szpinakiem
  • Orkiszowe pierogi z waniliowym serem
  • Samosy
  • Paszteciki razowe z kapustą i grzybami
  • Naleśniki ze świeżym szpinakiem
  • Naleśniki gryczane z dynią i młodą fasolą
  • Sajgonki
  • Gołąbki z pęczakiem i pieczarkami
  • Dolmades - greckie gołąbki
  • Maki-sushi
  • Roladki z bakłażana ze szpinakiem
  • Bakłażany panierowane
  • Bakłażan pod pomidorową pierzynką
  • Bakłażan z orzechami i serem owczym
  • Musaka
  • Bakłażany nadziewane kaszą jęczmienną
  • Wachlarze z bakłażana
  • Szparagi zawijane w bakłażanie
  • Szparagi z bułką tartą
  • Jajko sadzone na szparagach
  • Szparagi z sosem holenderskim
  • Szparagi z ziemniakami pod beszamelem
  • Szparagi z kremem orzechowym z tofu
  • Szparagi w sosie chrzanowym
  • Szparagi w sosie koperkowym
  • Torcik szpinakowy
  • Złocista tarta z dynią
  • Leśny omlet z rukolą
  • Sznycelki ziemniaczane z sosem pieczarkowym
  • Kotleciki z tofu
  • Falafele
  • Aloo kofty
  • Kotleciki z bobu i ziemniaków
  • Placuszki z cukinii
  • Brokuły w cieście piwnym
  • Boczniaki panierowane
  • Pieczarki Bo-Kyong
  • Tofu panierowane
  • Sznycle z kalarepki
  • Kulki mozzarelli w kukurydzianej panierce
  • Ziemniaki faszerowane pieczarkami
  • Czuszka biurek
  • Kartoszka
  • Awokado nadziewane, zapiekane z mozzarellą
  • Jajka faszerowane
  • Szaszłyki warzywne
  • Szpadki ziemniaczane
  • Kalarepka z bułką tartą
  • Kalafior z czosnkiem i serem
  • Kalafior z bułką tartą
  • Fasolka szparagowa z bułką tartą
  • Fasolka szparagowa z czosnkiem
  • Fasolka w sosie sojowo-sezamowym
  • Mamut z sosem śmietanowym i parmezanem
  • Młoda marchewka z masłem
  • Buraczki na przystawkę
  • Bób z masłem i koperkiem
  • Ziemniaki z sosem pesto
  • Fenkuł w sosie beszamelowym
  • Kolby kukurydzy z masłem
  • Kukurydza z masłem czosnkowym i serem
  • Pieczone kolby kukurydzy
  • Dynia pieczona z ziołami
  • Tofu z warzywami
  • Bigos z młodej kapusty z pieczarkami i bakłażanem
  • Buraczki zasmażane
  • Ratatouille
  • Bób prowansalski
  • Sambar
  • Leczo z jajkami
  • Młody Jaś po bretońsku
  • Lutenica z młodą fasolą
  • Młoda fasola z kukurydzą i marchewką
  • Babka ziemniaczana
  • Pasztet z soczewicy
  • Pogrzybki z cebulką w śmietanie
  • Kolorowe talarki na rukoli
  • Kasza gryczana z młodą fasolą
  • Penne w sosie szpinakowo-serowym
  • Świderki z truskawkami
  • Świderki razowe z truskawkami
  • Tagliatelle ze wstążkami cukinii
  • Spaghetti z sosem pesto
  • Spaghetti z sosem śmietanowym i kurkami

Pieczywo i kanapki

  • Focaccia z mascarpone
  • Sandwicz z Atlanty
  • Pieczywo czosnkowe
  • Grzanki z mozzarellą i kurkami
  • Chapati
  • Kanapka z awokado i fetą
  • Focaccia z suszonymi pomidorami i serem
  • Kanapki z bakłażanem, awokado i pomidorem
  • Bułeczki z musem dyniowym i parmezanem

Sosy, dipy, pasty

  • Sos pesto
  • Czatney z pomidorów
  • Sos jogurtowy z imbirem i kolendrą
  • Sos sojowo-sezamowy
  • Pasta tahini
  • Lutenica
  • Hummus

Przetwory

  • Ogórki małosolne
  • Kiszona kapusta
  • Konfitury z wiśni
  • Masło klarowane
  • Suszone pomidory
  • Suszone pomidory w oliwie
  • Konfitury ze śliwek
  • Podgrzybki marynowane
  • Aronia w syropie
  • Konfitury z malin
  • Konfitury z pigwowca

Ciasta i desery

  • Krem czekoladowo-miętowy
  • Babeczki z bitą śmietaną i truskawkami
  • Tiramisu z lodami waniliowymi
  • Akacjowa niespodzianka
  • Japoniec
  • Strucla makowa
  • Keks
  • Piernik
  • Faworki
  • Róże karnawałowe
  • Pączki
  • Tort węgierski
  • Tort ananasowo-kokosowy
  • Podchmielony torcik
  • Pyszny sernik
  • Baba drożdżowa
  • Karpatka
  • Mazurek kajmakowy
  • Sernik gotowany
  • Kwiaty bzu czarnego z sosem czekoladowo-karmelowym
  • Baklawa po francusku
  • Jagodzianki
  • Fale Dunaju
  • Torcik malinowo-borówkowy
  • Ptysie z bitą śmietaną i owocami
  • Jabłecznik z bezą
  • Placek ze śliwkami

Napoje

  • Kawa mrożona
  • Gruszewnik
  • Nalewka z wiśni
  • Kompot z rabarbaru
  • Koktajl truskawkowo-kefirowy
  • Koktajl piankowo-truskawkowy
  • Koktajl truskawkowo-bananowy
  • Nalewka z kwiatów bzu czarnego
  • Koktajl jagodowy z bitą śmietaną

Przyprawy

  • Kolendra
  • Goździki
  • Kardamon
  • Garam masala
Kategoria: Kuchnia
Zabezpieczenie: brak
ISBN: 978-83-62066-00-1
Rozmiar pliku: 109 MB

BESTSELLERY

Kategorie: