Facebook - konwersja
Czytaj fragment
Pobierz fragment

Przepisy Joli. Złote przeboje - wszystko, co najsmaczniejsze. - ebook

Wydawnictwo:
Data wydania:
18 września 2019
Format ebooka:
EPUB
Format EPUB
czytaj
na czytniku
czytaj
na tablecie
czytaj
na smartfonie
Jeden z najpopularniejszych formatów e-booków na świecie. Niezwykle wygodny i przyjazny czytelnikom - w przeciwieństwie do formatu PDF umożliwia skalowanie czcionki, dzięki czemu możliwe jest dopasowanie jej wielkości do kroju i rozmiarów ekranu. Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
Multiformat
E-booki w Virtualo.pl dostępne są w opcji multiformatu. Oznacza to, że po dokonaniu zakupu, e-book pojawi się na Twoim koncie we wszystkich formatach dostępnych aktualnie dla danego tytułu. Informacja o dostępności poszczególnych formatów znajduje się na karcie produktu.
, MOBI
Format MOBI
czytaj
na czytniku
czytaj
na tablecie
czytaj
na smartfonie
Jeden z najczęściej wybieranych formatów wśród czytelników e-booków. Możesz go odczytać na czytniku Kindle oraz na smartfonach i tabletach po zainstalowaniu specjalnej aplikacji. Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
Multiformat
E-booki w Virtualo.pl dostępne są w opcji multiformatu. Oznacza to, że po dokonaniu zakupu, e-book pojawi się na Twoim koncie we wszystkich formatach dostępnych aktualnie dla danego tytułu. Informacja o dostępności poszczególnych formatów znajduje się na karcie produktu.
(2w1)
Multiformat
E-booki sprzedawane w księgarni Virtualo.pl dostępne są w opcji multiformatu - kupujesz treść, nie format. Po dodaniu e-booka do koszyka i dokonaniu płatności, e-book pojawi się na Twoim koncie w Mojej Bibliotece we wszystkich formatach dostępnych aktualnie dla danego tytułu. Informacja o dostępności poszczególnych formatów znajduje się na karcie produktu przy okładce. Uwaga: audiobooki nie są objęte opcją multiformatu.
czytaj
na tablecie
Aby odczytywać e-booki na swoim tablecie musisz zainstalować specjalną aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego, który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. Bluefire dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na czytniku
Czytanie na e-czytniku z ekranem e-ink jest bardzo wygodne i nie męczy wzroku. Pliki przystosowane do odczytywania na czytnikach to przede wszystkim EPUB (ten format możesz odczytać m.in. na czytnikach PocketBook) i MOBI (ten fromat możesz odczytać m.in. na czytnikach Kindle).
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na smartfonie
Aby odczytywać e-booki na swoim smartfonie musisz zainstalować specjalną aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego, który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. iBooks dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
Czytaj fragment
Pobierz fragment
27,90

Przepisy Joli. Złote przeboje - wszystko, co najsmaczniejsze. - ebook

W kolejnej po „Od śniadania do kolacji” i „W rodzinnej kuchni” książce z serii "Przepisy Joli" przebojowa blogerka i kultowa bohaterka mediów społecznościowych Jola Caputa zebrała przepisy, które cieszą się największą popularnością wśród jej fanów. The best of „Przepisy Joli” jak zwykle w wersji najsmaczniejszej, ale i najpraktyczniejszej oraz najbardziej ekonomicznej.

Kategoria: Kuchnia
Zabezpieczenie: Watermark
Watermark
Watermarkowanie polega na znakowaniu plików wewnątrz treści, dzięki czemu możliwe jest rozpoznanie unikatowej licencji transakcyjnej Użytkownika. E-książki zabezpieczone watermarkiem można odczytywać na wszystkich urządzeniach odtwarzających wybrany format (czytniki, tablety, smartfony). Nie ma również ograniczeń liczby licencji oraz istnieje możliwość swobodnego przenoszenia plików między urządzeniami. Pliki z watermarkiem są kompatybilne z popularnymi programami do odczytywania ebooków, jak np. Calibre oraz aplikacjami na urządzenia mobilne na takie platformy jak iOS oraz Android.
ISBN: 978-83-8310-033-3
Rozmiar pliku: 5,7 MB

FRAGMENT KSIĄŻKI

WSTĘP

Kochani, czuję wielką radość, że mogę oddać w Wasze ręce kolejną już książkę z moimi przepisami. Ich dobór nie jest przypadkowy – zebrałam te, które na moim blogu i na stronie w mediach społecznościowych cieszyły się największą popularnością, a Czytelnicy dzielili się entuzjastycznymi opiniami na ich temat. To rzeczywiście moje kulinarne hity – najlepsze i sprawdzone receptury, które uwielbiamy ja i moja rodzina, dlatego goszczą na naszym stole od lat.

Zapraszam więc Was ponownie do serca domu, czyli kuchni, aby wypełnić ją zapachami i smakami. I zapraszam do wspólnego stołu, gdzie każdy na co dzień spotyka się ze swoimi najbliższymi. Bo przecież właśnie o to w tym gotowaniu chodzi – aby usiąść razem przy stole i w atmosferze rodzinnego biesiadowania spędzić ze sobą czas, wypełniony rozmowami, śmiechem i zabawą.

Jola CaputaPrzekąska z kalafiora

składniki:

1 kalafior

Marynata:

3 łyżki masła orzechowego

3 łyżki sosu sojowego jasnego

2 łyżki oleju

½ papryczki chili

sok z ½ limonki

sól, pieprz

Do podania:

150 g jogurtu naturalnego

kilka gałązek świeżej mięty

1 łyżeczka soku z cytryny

sól, pieprz

wykonanie:

Kalafiora umyj, osusz i podziel na różyczki. Do miski przełóż składniki marynaty: masło orzechowe, sos sojowy, olej, drobno posiekaną papryczkę chili, sok z limonki, sól, pieprz i wymieszaj do uzyskania jednolitej marynaty. Następnie przełóż różyczki kalafiora i dokładnie obtocz je marynatą. Miskę z kalafiorem przykryj folią i wstaw do lodówki na 3 godz. Po tym czasie przełóż kalafiora do naczynia do zapiekania, przykryj i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (grzanie góra–dół). Po 15 min pieczenia zdejmij przykrywkę z naczynia i piecz jeszcze 20 min.

Pieczone różyczki kalafiora podaj z miętowym sosem jogurtowym: jogurt naturalny wymieszaj z posiekaną miętą, sokiem z cytryny, dopraw do smaku solą i pieprzem.

Irek:

_Świetna alternatywa zamiast klasycznych chipsów do meczu. Chociaż robię też żonce taką przekąskę na spotkania z psiapsiółami, zachwyt gwarantowany._Sajgonki

składniki:

½ główki kapusty pekińskiej

1 garść grzybów mun

1 marchewka

50 g makaronu ryżowego

1 cebula

300 g mielonego mięsa wieprzowego

1 jajko

4 łyżki sosu sojowego jasnego

opakowanie papieru ryżowego

Dodatkowo:

deska owinięta folią spożywczą

tłuszcz do smażenia

sos słodko-kwaśny

wykonanie:

Kapustę pekińską poszatkuj. Grzyby mun namaczaj przez 30 min w wodzie, odsącz. Marchewkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach, cebulę pokrój w kostkę. Makaron ryżowy przełóż do namoczenia, po 30 min odsącz go z wody. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.

Następnie dodaj zmielone mięso wieprzowe, jajko i sos sojowy jasny.

Papier ryżowy włóż do ciepłej wody, a gdy zmięknie, ułóż na desce owiniętej folią spożywczą. Na papier nałóż trochę farszu i delikatnie zawiń sajgonki.

Na patelni rozgrzej tłuszcz. Sajgonki smaż, obracając z każdej ze stron. Odsącz je po usmażeniu i podaj ciepłe z sosem słodko–kwaśnym.

Kasia:

Robiłam, były wyborne. Moi goście pochłonęli w 5 minut.Śledzie z kapustą kiszoną i majonezem

składniki:

½ kg śledzi matjasów

½ kg kiszonej kapusty

1 słoiczek majonezu (średniej wielkości, ok. 250 g)

1 cebula

1 jabłko

sól

pieprz do smaku

wykonanie:

Śledzie namocz (na ok. 6 godz.). Kiszoną kapustę odciśnij z nadmiaru soku i drobno posiekaj. Cebulę i jabłko pokrój w kosteczkę. Wymieszaj razem kapustę, cebulę, jabłko, dodaj pieprz i sól oraz cały słoiczek majonezu. Na każdy płat śledzia nakładaj tak przygotowany „farsz”, zwiń roladki i zepnij wykałaczką. Na dno szklanego naczynia wyłóż kapustę z majonezem, na to ułóż roladki ze śledzia i przykryj kapustą z majonezem. Układaj tak, aż do wyczerpania składników. Śledzie są najlepsze na drugi dzień.

Ula:

Podchodziłam do tego przepisu z dystansem, ale śledzie okazały się tak pyszne, że teraz żadna impreza rodzinna nie odbywa się bez ich udziału.Frytki z cukinii

składniki:

1 cukinia

1 jajko

2 łyżki mleka

1 łyżeczka oregano

2 ząbki czosnku

ok. 6 łyżek bułki tartej

sól

pieprz

oliwa z oliwek lub olej

wykonanie:

Do miski wrzuć jajko, mleko, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i wszystko wymieszaj widelcem. Następnie dodaj oregano i ponownie wymieszaj. Cukinię pokrój w słupki, zamaczaj w jajku z mlekiem i czosnkiem, obtaczaj w bułce tartej. Na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia wylej trochę oliwy, rozsmaruj, ułóż cukinię. Frytki piecz w piekarniku nagrzanym do temp. 200 stopni (grzanie góra–dół, bez termoobiegu) przez ok. 20 min lub w piekarniku nagrzanym do temp. 220 stopni (grzanie góra–dół, z termoobiegiem) przez ok. 16 min.

Teresa:

Przepis bomba! Frytki pyszne, idealne, chrupiące, delikatne. Palce lizać! Nie ma się co zastanawiać, tylko piec!Zupa pomidorowa z ryżem

składniki:

5 skrzydełek

1 marchewka

1 pietruszka

kawałek selera

2 l wody

Dodatkowo:

słoiczek domowego przecieru pomidorowego lub 4 łyżki koncentratu pomidorowego

śmietana 12%

ryż

natka pietruszki do posypania

wykonanie:

Wywar: z podanych składników ugotuj rosół. Następnie wlej słoiczek domowego przecieru pomidorowego lub 4 łyżki koncentratu pomidorowego.

Zupę zabiel śmietaną. Ugotuj ryż i dodaj do zupy. Przed podaniem posyp natką pietruszki.

Joasia:

Nasza ulubiona pomidorowa. Odkąd zrobiłam ją wg tego przepisu, nikt nie chce innej. Dzieci i mój mąż ją uwielbiają.Zupa ogórkowa

składniki:

4 skrzydełka

3 ziemniaki

1 marchewka

1 korzeń pietruszki

1 kawałek selera

3 ogórki kiszone

sok z ogórków kiszonych

100 g ryżu

½ pęczka koperku

200 g śmietany 30%

1 łyżeczka soli

wykonanie:

Do 2 litrów wody wrzuć skrzydełka i pokrojone w kostkę ziemniaki. Na tarce o grubych oczkach zetrzyj marchewkę, seler i korzeń pietruszki, dodaj je do zupy. Zamieszaj i posól, gotuj na średnim ogniu ok. 30–40 min. Po tym czasie dołóż ryż. Zamieszaj, zmniejsz ogień, przykryj i gotuj do miękkości.

Zapraszamy do zakupu pełnej wersji książki
mniej..

BESTSELLERY

Kategorie: