Facebook - konwersja
Czytaj fragment
Pobierz fragment

Samouczek bezglutenowy. Słodkości dla wegan i wegetarian - ebook

Wydawnictwo:
Rok wydania:
2020
Format ebooka:
EPUB
Format EPUB
czytaj
na czytniku
czytaj
na tablecie
czytaj
na smartfonie
Jeden z najpopularniejszych formatów e-booków na świecie. Niezwykle wygodny i przyjazny czytelnikom - w przeciwieństwie do formatu PDF umożliwia skalowanie czcionki, dzięki czemu możliwe jest dopasowanie jej wielkości do kroju i rozmiarów ekranu. Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na tablecie
Aby odczytywać e-booki na swoim tablecie musisz zainstalować specjalną aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego, który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. Bluefire dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na czytniku
Czytanie na e-czytniku z ekranem e-ink jest bardzo wygodne i nie męczy wzroku. Pliki przystosowane do odczytywania na czytnikach to przede wszystkim EPUB (ten format możesz odczytać m.in. na czytnikach PocketBook) i MOBI (ten fromat możesz odczytać m.in. na czytnikach Kindle).
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na smartfonie
Aby odczytywać e-booki na swoim smartfonie musisz zainstalować specjalną aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego, który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. iBooks dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
Czytaj fragment
Pobierz fragment
Produkt niedostępny.  Może zainteresuje Cię

Samouczek bezglutenowy. Słodkości dla wegan i wegetarian - ebook

Coraz więcej osób zmaga się z problemem wdrożenia diety bezglutenowej do swojego życia. Dla wielu osób „bezglutenowy” oznacza bez smaku. Nie sposób ich winić, sama miałam takie podejście jeszcze kilka lat temu. Teraz dopiero wiem, jak bardzo się myliłam. Bezglutenowy nie znaczy bez smaku i nie znaczy trudny do zrobienia. Przez ponad dwa lata prowadziłam cukiernię bezglutenową, metodą prób i błędów opracowałam idealne przepisy na każdą okazję. Dzięki tej książce nauczysz się, jak piec bezglutenowe pyszności. Dowiesz się więcej na temat różnych rodzajów mąki, substancji słodzących, tłuszczy i metod łączenia. Przedstawię Ci również proste i nieco trudniejsze przepisy na uwielbiane wypieki. Przekonaj się, że nie trzeba poświęcać wiele czasu i pieniędzy, żeby bezglutenowe wypieki urzekały swoim smakiem. Jeszcze nie wierzysz, że to możliwe?

Kategoria: Kuchnia
Zabezpieczenie: Watermark
Watermark
Watermarkowanie polega na znakowaniu plików wewnątrz treści, dzięki czemu możliwe jest rozpoznanie unikatowej licencji transakcyjnej Użytkownika. E-książki zabezpieczone watermarkiem można odczytywać na wszystkich urządzeniach odtwarzających wybrany format (czytniki, tablety, smartfony). Nie ma również ograniczeń liczby licencji oraz istnieje możliwość swobodnego przenoszenia plików między urządzeniami. Pliki z watermarkiem są kompatybilne z popularnymi programami do odczytywania ebooków, jak np. Calibre oraz aplikacjami na urządzenia mobilne na takie platformy jak iOS oraz Android.
ISBN: 978-83-957624-0-6
Rozmiar pliku: 1,0 MB

FRAGMENT KSIĄŻKI

WSTĘP

Książka ta jest dedykowana wszystkim osobom na diecie bezglutenowej oraz zmagającymi się z problemami żywieniowymi. Pamiętajcie, proszę, że alergia, nietolerancja, nadwrażliwość i celiakia to różne pojęcia i każde z nich cechuje się innymi objawami. Celiakia to choroba immunologiczna, która zmusza nas do rygorystycznego wykluczenia glutenu z naszego jadłospisu do końca życia. Sama zmagam się z tą chorobą i wiem, jak czasami może to być uciążliwe. Od zawsze wydawało mi się, że większość produktów bezglutenowych jest trudno dostępna, droga i często niesmaczna.
Dlatego postanowiłam sama nauczyć się piec moje ulubione wypieki zgodnie z zaleceniami. Przez ponad dwa lata prowadziłam cukiernię, dzięki której dostarczałam wypieki bezglutenowe do restauracji, hoteli i Hipermarketów.

Teraz chcę przekazać Ci wiedzę, którą mam odnośnie do zdrowych wersji wypieków, czyli tych bezglutenowych.
W książce znajdziesz wskazówki i porady odnośnie mąk bezglutenowych, tłuszczy, substancji słodzących i metod łączenia. Poza tym zamieszczam tutaj kilkanaście moich ulubionych przepisów. Przedstawione przepisy są o różnych poziomach trudności, zarówno dla początkujących jak i dla tych bardziej wprawionych. Mam nadzieję, że dzięki temu Samouczkowi Twoja kuchnia bezglutenowa nabierze smaku.
Pozdrawiam ciepło i życzę pysznych wypieków.
PS Pamiętaj, że jeśli zmagasz się z celiakią, wszystkie produkty używane do wyrobu Twoich dań czy wypieków muszą być oznaczone licencjonowanym znakiem przekreślonego kłosa.CIASTECZKA OWSIANE

SKŁADNIKI:

•200 g płatków owsianych

•30 g rodzynek/żurawiny

•20 g orzechów laskowych

•20 g płatków migdałowych

•30 g wiórków kokosowych

•100 g masła/oleju kokosowego

•2 łyżki miodu

•100 g cukru

•1 łyżka mąki ryżowej

•2 jaja

1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
2. Upraż płatki owsiane wraz z płatkami migdałowymi na patelni.
3. Dodaj masło, cukier, miód i mieszaj do rozpuszczenia.
4. Ściągnij patelnię z ognia.
5. Dodaj mąkę i resztę bakalii.
6. Gdy zawartość patelni wystygnie, dodaj dwa jajka.
7. Na blaszce rozłóż papier do pieczenia, ułóż na niej wcześniej uformowane ciastka (powinno wyjść około 15 ciasteczek).
8. Piecz 15 minut w temperaturze 180 stopni.
mniej..

BESTSELLERY

Kategorie: