Facebook - konwersja
Pobierz fragment

Smaczne potrawy dla diabetyków - ebook

Wydawnictwo:
Tłumacz:
Data wydania:
22 stycznia 2014
Format ebooka:
MOBI
Format MOBI
czytaj
na czytniku
czytaj
na tablecie
czytaj
na smartfonie
Jeden z najczęściej wybieranych formatów wśród czytelników e-booków. Możesz go odczytać na czytniku Kindle oraz na smartfonach i tabletach po zainstalowaniu specjalnej aplikacji. Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na tablecie
Aby odczytywać e-booki na swoim tablecie musisz zainstalować specjalną aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego, który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. Bluefire dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na czytniku
Czytanie na e-czytniku z ekranem e-ink jest bardzo wygodne i nie męczy wzroku. Pliki przystosowane do odczytywania na czytnikach to przede wszystkim EPUB (ten format możesz odczytać m.in. na czytnikach PocketBook) i MOBI (ten fromat możesz odczytać m.in. na czytnikach Kindle).
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na smartfonie
Aby odczytywać e-booki na swoim smartfonie musisz zainstalować specjalną aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego, który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. iBooks dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
Pobierz fragment
Produkt niedostępny.  Może zainteresuje Cię

Smaczne potrawy dla diabetyków - ebook

Autorka, wykwalifikowany dietetyk, zawarła w tej książce wszystko, co potrzebujesz wiedzieć o życiu z cukrzycą i łagodzeniu jej objawów przez zdrowe odżywianie.
Cukrzyca jest niestety obecnie powszechnym problemem zdrowotnym. Szacuje się, że liczba osób dotkniętych cukrzycą typu 2. - insulinoniezależną - będzie stale rosła. Na szczęście ten rodzaj cukrzycy można kontrolować jedynie dzięki przestrzeganiu zbilansowanej diety i zdrowemu trybowi życia. Wiedza na temat zrównoważonego odżywiania jest więc niezbędna, by zachować zdrowie.

Książka zawiera niezbędne informacje na temat postępowania w cukrzycy oraz kluczowe informacje o diecie wynikające z najnowszych badań. Znajdziesz w niej ponadto ponad 100 przepisów z określonym indeksem i ładunkiem glikemicznym, przykładowy plan posiłków na każdy dzień, rady na temat zakupów i planowania menu oraz wyjątkowe przepisy na potrawy o dużej zawartości warzyw, roślin strączkowych, owoców i pełnych zbóż. Żyj zdrowo, stosując zdrową dietę i aktywność ruchową!

Spis treści

Podziękowania
Wprowadzenie
CO TO JEST CUKRZYCA?
OBJAWY
TYPY CUKRZYCY
PRZYCZYNY CUKRZYCY
CZYNNIKI RYZYKA CUKRZYCY TYPU 2
DŁUGOTERMINOWE POWIKŁANIA CUKRZYCY
LECZENIE CUKRZYCY
POSTĘPOWANIE DIETETYCZNE W CUKRZYCY
SUPLEMENTY DIETY
ZIOŁOWE SUPLEMENTY DIETY
UWAGA NA TEMAT GLUKOZAMINY
ĆWICZENIA FIZYCZNE
INNE SPOSOBY ŁAGODZENIA CUKRZYCY
HISTORIE PACJENTÓW
UWAGA NA TEMAT PRZEPISÓW
Śniadania
SMOOTHIE Z JABŁKIEM, GRUSZKĄ I TOFU
TROPIKALNY SMOOTHIE Z TOFU
CYTRUSOWY SMOOTHIE Z OWSEM
SOJOWY SMOOTHIE Z MORELAMI I ŚLIWKAMI
TĘCZOWA SAŁATKA OWOCOWA
ŚNIADANIE WEDŁUG MARION
OWSIANE MUSLI Z MIGDAŁAMI
MALINOWY PUCHAR Z MUSLI
SEREK JOGURTOWY Z MORELAMI I ORZECHAMI WŁOSKIMI
KASZA JĘCZMIENNA Z MELASĄ I GRUSZKAMI
FRITTATA Z CIECIERZYCĄ I POMIDORAMI
PIECZONE JAJKA Z PIECZARKAMI
PEŁNOZIARNISTE MUFFINKI Z NASIONAMI
Przekąski
PASTA Z SARDYNEK NA SZYBKO
HUMMUS Z BIAŁEJ FASOLI Z MIĘTĄ
PIKANTNA PRZEKĄSKA Z CIECIERZYCY
NASIONA Z SOSEM TAMARI
OWOCOWO-ORZECHOWE TRUFLE
Napoje zimne i gorące
SOKI
SOK ZE SZPINAKU, MARCHEWKI I BURAKA
WIĘCEJ NIŻ SOK POMIDOROWY
POKRZEPIENIE OGRODNIKA
SOK Z BROKUŁU, POMIDORÓW I OGÓRKA
GREJPFRUT NA ZIELONO
MLEKO DAKTYLOWO-MIGDAŁOWE Z KAROBEM
HERBATA MIĘTOWA ZE ŚWIEŻYM IMBIREM
OSTRA HERBATA IMBIROWA Z KOPREM WŁOSKIM
HERBATA Z KOZIERADKI
WINO JAŁOWCOWE
Zupy i przystawki
ZUPA KREM Z AWOKADO Z MLEKIEM KOKOSOWYM
ZUPA BROKUŁOWA Z CHRZANEM
GAZPACHO Z BAKŁAŻANEM
ZUPA FASOLOWA Z PESTO PIETRUSZKOWYM
OSTRA ZUPA Z CHANA DAL – INDYJSKĄ CIECIERZYCĄ
ZUPA Z DWÓCH SOCZEWIC Z KOLENDRĄ
PRAŻONY KOPER WŁOSKI Z CZERWONĄ PAPRYKĄ I TAPENADE
MAŁŻE Z CHILI I ŻYTNIM TOSTEM CZOSNKOWYM
GRILLOWANE SARDYNKI Z WARZYWAMI
SMAŻONE PRZEGRZEBKI Z KAPUSTĄ I JAŁOWCEM
Dania z roślin strączkowych i zbóż
TOFU Z CHILI W SOSIE KOKOSOWYM
FAJITA Z TOFU
ZAPIEKANKA SOJOWA Z SOSEM CHUTNEY Z MANGO
FASOLA JAŚ Z KOPREM WŁOSKIM
CHANA DAL ZE SZPINAKIEM
CURRY Z SOCZEWICY I BATATÓW Z BROKUŁEM
SOCZEWICA PUY Z OLIWKAMI I ANCHOIS
JAJKA PO SZKOCKU INACZEJ
ZBOŻA
CHRUPIĄCA POLENTA Z LEJKOWCAMI DĘTYMI I PESTO KOLENDROWYM
RISOTTO Z JĘCZMIENIA I WIOSENNYCH WARZYW
PILAW Z KWINOA I ZIELONYMI LIŚĆMI
PLACUSZKI Z SZARŁATU I SOCZEWICY
KASZA GRYCZANA Z PIECZONYM BAKŁAŻANEM
MAKARON GRYCZANY Z TOFU, SOSEM TAHINI I WARZYWAMI
GRYCZANE NALEŚNIKI Z RATATOUILLE
Drób i ryby
KURCZAK W MLEKU KOKOSOWYM
GRILLOWANY KURCZAK Z KWINOA I CYTRYNAMI
PIECZONA PERLICZKA Z SOSEM ORZECHOWYM
INDYK Z KOPREM WŁOSKIM W KREMIE Z NERKOWCÓW
WĘDZONA KACZKA W CYNAMONIE
RYBY
RYBNE CURRY KOKOSOWE
ŁOSOŚ Z MIĘTOWYM PURÉE GROSZKOWYM I SZPARAGAMI
PLACUSZKI ŁOSOSIOWE PO TAJSKU Z SAŁATKĄ OGÓRKOWĄ
GRILLOWANY PSTRĄG Z SALSĄ VERDE
PIECZONA MAKRELA Z KREMEM CHRZANOWYM
Warzywa i sałatki
DUSZONY JARMUŻ
BROKUŁ Z CZOSNKIEM
PODSMAŻONE ZIELONE WARZYWA
KAPUSTA CZERWONA ZE ŚLIWKAMI SUSZONYMI I PRZYPRAWAMI
PODSMAŻANE KIEŁKI FASOLI
SAŁATKA WSCHODNIO-ZACHODNIA NA CIEPŁO
WARZYWA W KREMIE KOKOSOWYM Z CURRY
SAŁATKA Z AWOKADO, GREJPFRUTA I LUCERNY
KIEŁKI ROŚLIN STRĄCZKOWYCH I NASION Z DRESSINGIEM Z AWOKADO
SAŁATKA Z BROKUŁU PO CHIŃSKU
SAŁATKA Z KOPRU WŁOSKIEGO I KAPUSTY CZERWONEJ Z NASIONAMI DYNI
GRECKA SAŁATKA Z PIECZAREK
LIMONKOWA SAŁATKA Z MARCHEWKI I KMINKU
SAŁATKA RÓŻOWO-FIOLETOWA
SAŁATKA SZPINAKOWA Z CZOSNKOWYM DRESSINGIEM JOGURTOWYM
Desery
JABŁKOWY PUDDING Z KWINOA
PIANKA JABŁKOWO-MARAKUJOWA Z WAFLAMI MIGDAŁOWYMI
SERNIK Z TOFU I MORELAMI NA ZIMNO
SERNIK Z JAGODAMI
JOGURT CYTRYNOWY Z BORÓWKAMI
NALEŚNIKI GRYCZANE Z CZEREŚNIAMI
CLAFOUTIS Z WIŚNIAMI I MIGDAŁAMI
JABŁKOWE CIASTO JOGURTOWE Z CYNAMONEM
CYNAMONOWE KLEMENTYNKI
PŁYWAJĄCE WYSPY Z SOSEM ŚLIWKOWYM
DUSZONE GRUSZKI W IMBIROWYM SOSIE JOGURTOWYM
MALINY I MARAKUJA W KREMIE KOKOSOWYM
KREM ŚLIWKOWO-POMARAŃCZOWY
Buliony
BULIONY
BULION WARZYWNY
BULION DROBIOWY
BULION RYBNY
Dodatki: Sosy i dressingi do sałatek, masło, chleb
KLASYCZNY SOS POMIDOROWY
KLASYCZNY SOS WINEGRET
MAJONEZ SOJOWY
DRESSING Z MISO
DRESSING GAZPACHO
MASŁO SŁONECZNIKOWE LUB DYNIOWE
CHLEB JĘCZMIENNY
ŻYTNI CHLEB CHRUPKI
Plan posiłków
Lista zakupów
Indeks glikemiczny i ładunek

Kategoria: Poradniki
Zabezpieczenie: Watermark
Watermark
Watermarkowanie polega na znakowaniu plików wewnątrz treści, dzięki czemu możliwe jest rozpoznanie unikatowej licencji transakcyjnej Użytkownika. E-książki zabezpieczone watermarkiem można odczytywać na wszystkich urządzeniach odtwarzających wybrany format (czytniki, tablety, smartfony). Nie ma również ograniczeń liczby licencji oraz istnieje możliwość swobodnego przenoszenia plików między urządzeniami. Pliki z watermarkiem są kompatybilne z popularnymi programami do odczytywania ebooków, jak np. Calibre oraz aplikacjami na urządzenia mobilne na takie platformy jak iOS oraz Android.
ISBN: 978-83-7773-471-1
Rozmiar pliku: 2,0 MB

BESTSELLERY

Kategorie: