Facebook - konwersja
Czytaj fragment
Pobierz fragment

Tarty i zapiekanki. Lekko i zdrowo - ebook

Wydawnictwo:
Data wydania:
4 marca 2015
Format ebooka:
EPUB
Format EPUB
czytaj
na czytniku
czytaj
na tablecie
czytaj
na smartfonie
Jeden z najpopularniejszych formatów e-booków na świecie. Niezwykle wygodny i przyjazny czytelnikom - w przeciwieństwie do formatu PDF umożliwia skalowanie czcionki, dzięki czemu możliwe jest dopasowanie jej wielkości do kroju i rozmiarów ekranu. Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na tablecie
Aby odczytywać e-booki na swoim tablecie musisz zainstalować specjalną aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego, który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. Bluefire dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na czytniku
Czytanie na e-czytniku z ekranem e-ink jest bardzo wygodne i nie męczy wzroku. Pliki przystosowane do odczytywania na czytnikach to przede wszystkim EPUB (ten format możesz odczytać m.in. na czytnikach PocketBook) i MOBI (ten fromat możesz odczytać m.in. na czytnikach Kindle).
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na smartfonie
Aby odczytywać e-booki na swoim smartfonie musisz zainstalować specjalną aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego, który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. iBooks dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
Czytaj fragment
Pobierz fragment
Produkt niedostępny.  Może zainteresuje Cię

Tarty i zapiekanki. Lekko i zdrowo - ebook

Lekko & zdrowo to seria wyjątkowych książek kulinarnych zawierających nieskomplikowane przepisy na bardzo smaczne dania.

Każda z książek stanowi niezawodną pomoc w kuchni. Proponowane receptury zostały opracowane z myślą o polskich czytelnikach – zawierają składniki łatwo dostępne w naszych sklepach.

Kategoria: Kuchnia
Zabezpieczenie: Watermark
Watermark
Watermarkowanie polega na znakowaniu plików wewnątrz treści, dzięki czemu możliwe jest rozpoznanie unikatowej licencji transakcyjnej Użytkownika. E-książki zabezpieczone watermarkiem można odczytywać na wszystkich urządzeniach odtwarzających wybrany format (czytniki, tablety, smartfony). Nie ma również ograniczeń liczby licencji oraz istnieje możliwość swobodnego przenoszenia plików między urządzeniami. Pliki z watermarkiem są kompatybilne z popularnymi programami do odczytywania ebooków, jak np. Calibre oraz aplikacjami na urządzenia mobilne na takie platformy jak iOS oraz Android.
ISBN: 978-83-280-1744-3
Rozmiar pliku: 6,5 MB

FRAGMENT KSIĄŻKI

Tarty i zapiekanki

Rustykalne i eleganckie. Na rodzinny obiad, wizytę przyjaciół, piknik albo przyjęcie. Kuszą zapachem, nęcą kolorowym wnętrzem i rumianym spodem. Pyszne na gorąco, świetne na zimno. Chrupią i rozpływają się w ustach. Na cieście francuskim, kruchym albo drożdżowym. Warzywne lub mięsne, z grzybami, jajkiem czy rybą. Z dodatkiem sera i aromatem ziół. Z wyszukanych składników. Z tego, co pod ręką. Dla jaroszy i amatorów mięsa. Dla dorosłych, dla dzieci...

Tarty, quiche, tartaletki, zapiekanki… Kto ich nie lubi? Kto się im oprze?Tarta z grillowaną cukinią

1. Piekarnik rozgrzej do 180°C. Przygotuj kruche ciasto zgodnie ze wskazówkami z końca książki. Warzywa umyj i usuń niepotrzebne części. Cukinię i pomidor pokrój na plastry, a por w półtalarki.

2. Plastry cukinii grilluj z obu stron na patelni grillowej, aż pojawią się wyraźne paski. Zdejmij z patelni i oprósz solą oraz pieprzem. Na zwykłej patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy, dodaj kawałki pora, posól i smaż ok. 10 minut. Wlej śmietankę i duś jeszcze przez 5 minut.

3. Na upieczony i przestudzony spód wyłóż pory, posyp pokruszoną fetą, oprósz ziołami, a następnie rozłóż plasterki cukinii i pomidora. Wstaw tartę do piekarnika na 10-15 minut. Po wyjęciu możesz posypać świeżymi ziołami.

+-----------------------------------+-------------------------------------------+
| | składniki na kruche ciasto |
| | |
| | cukinia |
| | |
| | pomidor |
| | |
| | por |
| | |
| | 100 ml śmietanki 30% lub 36% |
| | |
| | po łyżeczce tymianku, oregano i estragonu |
| | |
| | 200 g fety |
| | |
| | oliwa |
| | |
| | sól i pieprz |
+-----------------------------------+-------------------------------------------+
| | forma śr. 24 cm |
+-----------------------------------+-------------------------------------------+
| | 1 godz. 40 min |
+-----------------------------------+-------------------------------------------+

mniej..

BESTSELLERY

Kategorie: