Facebook - konwersja
Czytaj fragment
Pobierz fragment

Kuchnia śródziemnomorska. Lekko i zdrowo - ebook

Wydawnictwo:
Data wydania:
4 marca 2015
Format ebooka:
EPUB
Format EPUB
czytaj
na czytniku
czytaj
na tablecie
czytaj
na smartfonie
Jeden z najpopularniejszych formatów e-booków na świecie. Niezwykle wygodny i przyjazny czytelnikom - w przeciwieństwie do formatu PDF umożliwia skalowanie czcionki, dzięki czemu możliwe jest dopasowanie jej wielkości do kroju i rozmiarów ekranu. Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na tablecie
Aby odczytywać e-booki na swoim tablecie musisz zainstalować specjalną aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego, który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. Bluefire dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na czytniku
Czytanie na e-czytniku z ekranem e-ink jest bardzo wygodne i nie męczy wzroku. Pliki przystosowane do odczytywania na czytnikach to przede wszystkim EPUB (ten format możesz odczytać m.in. na czytnikach PocketBook) i MOBI (ten fromat możesz odczytać m.in. na czytnikach Kindle).
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na smartfonie
Aby odczytywać e-booki na swoim smartfonie musisz zainstalować specjalną aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego, który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. iBooks dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
Czytaj fragment
Pobierz fragment
Produkt niedostępny.  Może zainteresuje Cię

Kuchnia śródziemnomorska. Lekko i zdrowo - ebook

Lekko & zdrowo to seria wyjątkowych książek kulinarnych zawierających nieskomplikowane przepisy na bardzo smaczne dania.

Każda z książek stanowi niezawodną pomoc w kuchni. Proponowane receptury zostały opracowane z myślą o polskich czytelnikach – zawierają składniki łatwo dostępne w naszych sklepach.

Kategoria: Kuchnia
Zabezpieczenie: Watermark
Watermark
Watermarkowanie polega na znakowaniu plików wewnątrz treści, dzięki czemu możliwe jest rozpoznanie unikatowej licencji transakcyjnej Użytkownika. E-książki zabezpieczone watermarkiem można odczytywać na wszystkich urządzeniach odtwarzających wybrany format (czytniki, tablety, smartfony). Nie ma również ograniczeń liczby licencji oraz istnieje możliwość swobodnego przenoszenia plików między urządzeniami. Pliki z watermarkiem są kompatybilne z popularnymi programami do odczytywania ebooków, jak np. Calibre oraz aplikacjami na urządzenia mobilne na takie platformy jak iOS oraz Android.
ISBN: 978-83-280-1747-4
Rozmiar pliku: 4,5 MB

FRAGMENT KSIĄŻKI

Kuchnia śródziemnomorska

Kuchnia śródziemnomorska jest najzdrowszą i jedną z najsmaczniejszych kuchni na świecie – nic zatem dziwnego, że stale przybywa jej amatorów. W naszym kraju szczególnie znana i ceniona jest kuchnia południowoeuropejska, czyli włoska i hiszpańska, oraz grecka zaliczana do kuchni śródziemnomorskiej wschodniej. Podstawę diety w tych krajach stanowią ryby, owoce morza, świeże warzywa i owoce oraz aromatyczne zioła.

Zapraszamy w kulinarną podróż! Zobaczmy, jak Włosi robią spaghetti z krewetkami, spróbujmy greckiej musaki i hiszpańskiego gazpacho. Przekonajmy się, jak smakuje osso buco, łosoś na ostro i domowa pizza z pepperoni. Na deser proponujemy tiramisu, panna cottę lub niezwykły sernik z figami.Przekąska z mozzarellą i pomidorami

1. Mozzarellę pokrój w plastry, a bagietkę w kromki. Pomidorki koktajlowe przekrój na połówki.

2. Umyte i wysuszone liście bazylii połóż na pieczywie. Na nich ułóż mozzarellę i połówki pomidorów. Możesz doprawić solą i pieprzem.

W naszych regionach dania z mozarellą, pomidorami i bazylią niektórzy nazywają caprese. Tak naprawdę caprese jest sałatką składającą się z ułożonych na przemian plastrów pomidora, mozzarelli i bazylii. Ta zielono-biało-czerwona sałatka ma przypominać flagę Włoch.

+-----------------------------------+-----------------------------------+
| | bagietka |
| | |
| | 400 g mozzarelli |
| | |
| | 16 pomidorków koktajlowych |
| | |
| | świeże liście bazylii |
| | |
| | sól i pieprz |
+-----------------------------------+-----------------------------------+
| | 16 |
+-----------------------------------+-----------------------------------+
| | 10 min |
+-----------------------------------+-----------------------------------+

mniej..

BESTSELLERY

Kategorie: