Kuchnia śródziemnomorska. Lekko i zdrowo - ebook
Wydawnictwo:
Data wydania:
4 marca 2015
Format ebooka:
EPUB
Format
EPUB
czytaj
na czytniku
czytaj
na tablecie
czytaj
na smartfonie
Jeden z najpopularniejszych formatów e-booków na świecie.
Niezwykle wygodny i przyjazny czytelnikom - w przeciwieństwie do formatu
PDF umożliwia skalowanie czcionki, dzięki czemu możliwe jest dopasowanie
jej wielkości do kroju i rozmiarów ekranu. Więcej informacji znajdziesz
w dziale Pomoc.
czytaj
na tablecie
Aby odczytywać e-booki na swoim tablecie musisz zainstalować specjalną
aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego,
który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. Bluefire
dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu
w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale
Pomoc.
czytaj
na czytniku
Czytanie na e-czytniku z ekranem e-ink jest bardzo wygodne i nie męczy
wzroku. Pliki przystosowane do odczytywania na czytnikach to przede
wszystkim EPUB (ten format możesz odczytać m.in. na czytnikach
PocketBook) i MOBI (ten fromat możesz odczytać m.in. na czytnikach Kindle).
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu
w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale
Pomoc.
czytaj
na smartfonie
Aby odczytywać e-booki na swoim smartfonie musisz zainstalować specjalną
aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego,
który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. iBooks dla
EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu
w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale
Pomoc.
Czytaj fragment
Pobierz fragment
Pobierz fragment w jednym z dostępnych formatów
Kuchnia śródziemnomorska. Lekko i zdrowo - ebook
Lekko & zdrowo to seria wyjątkowych książek kulinarnych zawierających nieskomplikowane przepisy na bardzo smaczne dania.
Każda z książek stanowi niezawodną pomoc w kuchni. Proponowane receptury zostały opracowane z myślą o polskich czytelnikach – zawierają składniki łatwo dostępne w naszych sklepach.
Kategoria: | Kuchnia |
Zabezpieczenie: |
Watermark
|
ISBN: | 978-83-280-1747-4 |
Rozmiar pliku: | 4,5 MB |
FRAGMENT KSIĄŻKI
Kuchnia śródziemnomorska
Kuchnia śródziemnomorska jest najzdrowszą i jedną z najsmaczniejszych kuchni na świecie – nic zatem dziwnego, że stale przybywa jej amatorów. W naszym kraju szczególnie znana i ceniona jest kuchnia południowoeuropejska, czyli włoska i hiszpańska, oraz grecka zaliczana do kuchni śródziemnomorskiej wschodniej. Podstawę diety w tych krajach stanowią ryby, owoce morza, świeże warzywa i owoce oraz aromatyczne zioła.
Zapraszamy w kulinarną podróż! Zobaczmy, jak Włosi robią spaghetti z krewetkami, spróbujmy greckiej musaki i hiszpańskiego gazpacho. Przekonajmy się, jak smakuje osso buco, łosoś na ostro i domowa pizza z pepperoni. Na deser proponujemy tiramisu, panna cottę lub niezwykły sernik z figami.Przekąska z mozzarellą i pomidorami
1. Mozzarellę pokrój w plastry, a bagietkę w kromki. Pomidorki koktajlowe przekrój na połówki.
2. Umyte i wysuszone liście bazylii połóż na pieczywie. Na nich ułóż mozzarellę i połówki pomidorów. Możesz doprawić solą i pieprzem.
W naszych regionach dania z mozarellą, pomidorami i bazylią niektórzy nazywają caprese. Tak naprawdę caprese jest sałatką składającą się z ułożonych na przemian plastrów pomidora, mozzarelli i bazylii. Ta zielono-biało-czerwona sałatka ma przypominać flagę Włoch.
+-----------------------------------+-----------------------------------+
| | bagietka |
| | |
| | 400 g mozzarelli |
| | |
| | 16 pomidorków koktajlowych |
| | |
| | świeże liście bazylii |
| | |
| | sól i pieprz |
+-----------------------------------+-----------------------------------+
| | 16 |
+-----------------------------------+-----------------------------------+
| | 10 min |
+-----------------------------------+-----------------------------------+
Kuchnia śródziemnomorska jest najzdrowszą i jedną z najsmaczniejszych kuchni na świecie – nic zatem dziwnego, że stale przybywa jej amatorów. W naszym kraju szczególnie znana i ceniona jest kuchnia południowoeuropejska, czyli włoska i hiszpańska, oraz grecka zaliczana do kuchni śródziemnomorskiej wschodniej. Podstawę diety w tych krajach stanowią ryby, owoce morza, świeże warzywa i owoce oraz aromatyczne zioła.
Zapraszamy w kulinarną podróż! Zobaczmy, jak Włosi robią spaghetti z krewetkami, spróbujmy greckiej musaki i hiszpańskiego gazpacho. Przekonajmy się, jak smakuje osso buco, łosoś na ostro i domowa pizza z pepperoni. Na deser proponujemy tiramisu, panna cottę lub niezwykły sernik z figami.Przekąska z mozzarellą i pomidorami
1. Mozzarellę pokrój w plastry, a bagietkę w kromki. Pomidorki koktajlowe przekrój na połówki.
2. Umyte i wysuszone liście bazylii połóż na pieczywie. Na nich ułóż mozzarellę i połówki pomidorów. Możesz doprawić solą i pieprzem.
W naszych regionach dania z mozarellą, pomidorami i bazylią niektórzy nazywają caprese. Tak naprawdę caprese jest sałatką składającą się z ułożonych na przemian plastrów pomidora, mozzarelli i bazylii. Ta zielono-biało-czerwona sałatka ma przypominać flagę Włoch.
+-----------------------------------+-----------------------------------+
| | bagietka |
| | |
| | 400 g mozzarelli |
| | |
| | 16 pomidorków koktajlowych |
| | |
| | świeże liście bazylii |
| | |
| | sól i pieprz |
+-----------------------------------+-----------------------------------+
| | 16 |
+-----------------------------------+-----------------------------------+
| | 10 min |
+-----------------------------------+-----------------------------------+
więcej..