Facebook - konwersja
Czytaj fragment
Pobierz fragment

Sałatki i surówki. Lekko i zdrowo - ebook

Wydawnictwo:
Data wydania:
4 marca 2015
Format ebooka:
EPUB
Format EPUB
czytaj
na czytniku
czytaj
na tablecie
czytaj
na smartfonie
Jeden z najpopularniejszych formatów e-booków na świecie. Niezwykle wygodny i przyjazny czytelnikom - w przeciwieństwie do formatu PDF umożliwia skalowanie czcionki, dzięki czemu możliwe jest dopasowanie jej wielkości do kroju i rozmiarów ekranu. Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na tablecie
Aby odczytywać e-booki na swoim tablecie musisz zainstalować specjalną aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego, który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. Bluefire dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na czytniku
Czytanie na e-czytniku z ekranem e-ink jest bardzo wygodne i nie męczy wzroku. Pliki przystosowane do odczytywania na czytnikach to przede wszystkim EPUB (ten format możesz odczytać m.in. na czytnikach PocketBook) i MOBI (ten fromat możesz odczytać m.in. na czytnikach Kindle).
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na smartfonie
Aby odczytywać e-booki na swoim smartfonie musisz zainstalować specjalną aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego, który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. iBooks dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
Czytaj fragment
Pobierz fragment
Produkt niedostępny.  Może zainteresuje Cię

Sałatki i surówki. Lekko i zdrowo - ebook

Lekko & zdrowo to seria wyjątkowych książek kulinarnych zawierających nieskomplikowane przepisy na bardzo smaczne dania.

Każda z książek stanowi niezawodną pomoc w kuchni. Proponowane receptury zostały opracowane z myślą o polskich czytelnikach – zawierają składniki łatwo dostępne w naszych sklepach.

Kategoria: Kuchnia
Zabezpieczenie: Watermark
Watermark
Watermarkowanie polega na znakowaniu plików wewnątrz treści, dzięki czemu możliwe jest rozpoznanie unikatowej licencji transakcyjnej Użytkownika. E-książki zabezpieczone watermarkiem można odczytywać na wszystkich urządzeniach odtwarzających wybrany format (czytniki, tablety, smartfony). Nie ma również ograniczeń liczby licencji oraz istnieje możliwość swobodnego przenoszenia plików między urządzeniami. Pliki z watermarkiem są kompatybilne z popularnymi programami do odczytywania ebooków, jak np. Calibre oraz aplikacjami na urządzenia mobilne na takie platformy jak iOS oraz Android.
ISBN: 978-83-280-1743-6
Rozmiar pliku: 4,7 MB

FRAGMENT KSIĄŻKI

Sałatki i surówki

Nie potrzeba biegłości szefa kuchni, aby samo-dzielnie stworzyć sałatkę, która stanie się kolorowym dodatkiem do dania głównego, atrakcyjną przekąską na przyjęciu lub smacznym daniem obiadowym. Możemy ją zjeść o każdej porze i w każdym towarzystwie! Możemy odejść od utartych schematów i użyć znanych produktów w nieznanym połączeniu!

Kto jeszcze się o tym nie przekonał, powinien zrobić to jak najprędzej. Nie ma bowiem zdrowszego posiłku niż sałatka czy surówka – ich różnorodne składniki dostarczą całej gamy witamin i minerałów, a niewielka zawartość tłuszczów i węglowodanów korzystnie wpłynie na sylwetkę. Łączmy więc przyjemne z pożytecznym na naszych talerzach!Tuńczyk z pomidorkami koktajlowymi

1. Przygotuj sos winegret według przepisu i odstaw na bok. Fasolę odsącz z zalewy i przelej zimną wodą. Natkę dość drobno posiekaj. Kawałki tuńczyka wyjmij z puszki.

2. Wszystkie pomidory umyj, osusz, po czym przekrój na połowy. Obie cebule pokrój w piórka.

3. W salaterce wymieszaj pomidory, fasolę, cebulę, natkę oraz oliwki. Polej sałatkę przygotowanym sosem i przełóż na cztery talerze. Każdą porcję oprósz delikatnie ziołami prowansalskimi, a następnie rozłóż na nich kawałki tuńczyka.

+-----------------------------------+--------------------------------------+
| | puszka tuńczyka w kawałkach |
| | |
| | 6 czerwonych pomidorków koktajlowych |
| | |
| | 6 żółtych pomidorków koktajlowych |
| | |
| | 2 większe pomidory |
| | |
| | pół cebuli żółtej |
| | |
| | pół cebuli czerwonej |
| | |
| | puszka czerwonej fasoli |
| | |
| | 20 zielonych oliwek |
| | |
| | 20 czarnych oliwek |
| | |
| | pęczek natki |
| | |
| | sos winegret (przepis) |
| | |
| | zioła prowansalskie |
+-----------------------------------+--------------------------------------+
| | 4 |
+-----------------------------------+--------------------------------------+
| | 10 min |
+-----------------------------------+--------------------------------------+

mniej..

BESTSELLERY

Kategorie: