Facebook - konwersja
Czytaj fragment
Pobierz fragment

Śniadania. Na dobry początek. Lekko i zdrowo - ebook

Wydawnictwo:
Data wydania:
4 marca 2015
Format ebooka:
EPUB
Format EPUB
czytaj
na czytniku
czytaj
na tablecie
czytaj
na smartfonie
Jeden z najpopularniejszych formatów e-booków na świecie. Niezwykle wygodny i przyjazny czytelnikom - w przeciwieństwie do formatu PDF umożliwia skalowanie czcionki, dzięki czemu możliwe jest dopasowanie jej wielkości do kroju i rozmiarów ekranu. Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na tablecie
Aby odczytywać e-booki na swoim tablecie musisz zainstalować specjalną aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego, który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. Bluefire dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na czytniku
Czytanie na e-czytniku z ekranem e-ink jest bardzo wygodne i nie męczy wzroku. Pliki przystosowane do odczytywania na czytnikach to przede wszystkim EPUB (ten format możesz odczytać m.in. na czytnikach PocketBook) i MOBI (ten fromat możesz odczytać m.in. na czytnikach Kindle).
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na smartfonie
Aby odczytywać e-booki na swoim smartfonie musisz zainstalować specjalną aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego, który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. iBooks dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
Czytaj fragment
Pobierz fragment
Produkt niedostępny.  Może zainteresuje Cię

Śniadania. Na dobry początek. Lekko i zdrowo - ebook

Lekko & zdrowo to seria wyjątkowych książek kulinarnych zawierających nieskomplikowane przepisy na bardzo smaczne dania.

Każda z książek stanowi niezawodną pomoc w kuchni. Proponowane receptury zostały opracowane z myślą o polskich czytelnikach – zawierają składniki łatwo dostępne w naszych sklepach.

Kategoria: Kuchnia
Zabezpieczenie: Watermark
Watermark
Watermarkowanie polega na znakowaniu plików wewnątrz treści, dzięki czemu możliwe jest rozpoznanie unikatowej licencji transakcyjnej Użytkownika. E-książki zabezpieczone watermarkiem można odczytywać na wszystkich urządzeniach odtwarzających wybrany format (czytniki, tablety, smartfony). Nie ma również ograniczeń liczby licencji oraz istnieje możliwość swobodnego przenoszenia plików między urządzeniami. Pliki z watermarkiem są kompatybilne z popularnymi programami do odczytywania ebooków, jak np. Calibre oraz aplikacjami na urządzenia mobilne na takie platformy jak iOS oraz Android.
ISBN: 978-83-280-1746-7
Rozmiar pliku: 4,8 MB

FRAGMENT KSIĄŻKI

Śniadania

Mówi się, że śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Coś faktycznie w tym jest, bo to ono daje naszemu organizmowi energię potrzebną po kilkugodzinnym śnie. Kiedy rano spieszymy się do pracy, szkoły czy innych zajęć nie mamy zbyt wiele czasu na to, by delektować się wymyślnymi potrawami. Jak zatem zjeść dobrze, smacznie, zdrowo i szybko zarazem?

W książce tej znajdziecie przepisy na różne śniadania: twarożki z sezonowymi warzywami i owocami, jajecznice z dodatkami, słodkie naleśniki i dietetyczne, pożywne koktajle. Nie zapomniano także o tych, którzy poszukują źródeł zdrowia i wiecznej młodości w składnikach potraw. Z myślą o nich podano przepisy na śniadania z dodatkiem nasion chia i jagodami goji. A zatem smacznego!Frittata omlet po włosku

1. Jajka wymieszaj z mlekiem lub śmietaną. Dopraw solą i pieprzem, a następnie starannie ubij mikserem ręcznym lub trzepaczką. Powinny dwukrotnie zwiększyć swoją objętość, a całość musi mieć jednolicie żółty kolor.

2. Umyj szpinak i odsącz. Cebulę pokrój w piórka.

3. Rozgrzej piekarnik do 180°C i przygotuj patelnię, którą będzie można do niego wstawić. Rozgrzej na niej dwie łyżki masła i podsmaż cebulę. Po minucie dodaj do niej szpinak. Dopraw i duś ok. 5 minut.

4. Roztop pozostałe masło. Wlej jajka. Smaż ok. 2 minut, a następnie wstaw do piekarnika na ok. 15 minut, nie przykrywając patelni.

+-----------------------------------+----------------------------------------------+
| | 8 jajek (najlepiej od kur z wolnego wybiegu) |
| | |
| | 8 łyżek mleka 2% lub śmietany 18% |
| | |
| | 4 łyżki masła |
| | |
| | 200 g liści szpinaku |
| | |
| | cebula |
| | |
| | sól i pieprz |
+-----------------------------------+----------------------------------------------+
| | 2–3 |
+-----------------------------------+----------------------------------------------+
| | 30 min |
+-----------------------------------+----------------------------------------------+

mniej..

BESTSELLERY

Kategorie: