- W empik go
Busy businessman's cookbook. Książka kucharska dla zapracowanych biznesmenów - ebook
Wydawnictwo:
Data wydania:
1 stycznia 2013
Format ebooka:
EPUB
Format
EPUB
czytaj
na czytniku
czytaj
na tablecie
czytaj
na smartfonie
Jeden z najpopularniejszych formatów e-booków na świecie.
Niezwykle wygodny i przyjazny czytelnikom - w przeciwieństwie do formatu
PDF umożliwia skalowanie czcionki, dzięki czemu możliwe jest dopasowanie
jej wielkości do kroju i rozmiarów ekranu. Więcej informacji znajdziesz
w dziale Pomoc.
Multiformat
E-booki w Virtualo.pl dostępne są w opcji multiformatu.
Oznacza to, że po dokonaniu zakupu, e-book pojawi się na Twoim koncie we wszystkich formatach dostępnych aktualnie dla danego tytułu.
Informacja o dostępności poszczególnych formatów znajduje się na karcie produktu.
Format
MOBI
czytaj
na czytniku
czytaj
na tablecie
czytaj
na smartfonie
Jeden z najczęściej wybieranych formatów wśród czytelników
e-booków. Możesz go odczytać na czytniku Kindle oraz na smartfonach i
tabletach po zainstalowaniu specjalnej aplikacji. Więcej informacji
znajdziesz w dziale Pomoc.
Multiformat
E-booki w Virtualo.pl dostępne są w opcji multiformatu.
Oznacza to, że po dokonaniu zakupu, e-book pojawi się na Twoim koncie we wszystkich formatach dostępnych aktualnie dla danego tytułu.
Informacja o dostępności poszczególnych formatów znajduje się na karcie produktu.
Multiformat
E-booki sprzedawane w księgarni Virtualo.pl dostępne są w opcji
multiformatu - kupujesz treść, nie format. Po dodaniu e-booka do koszyka
i dokonaniu płatności, e-book pojawi się na Twoim koncie w Mojej
Bibliotece we wszystkich formatach dostępnych aktualnie dla danego
tytułu. Informacja o dostępności poszczególnych formatów znajduje się na
karcie produktu przy okładce. Uwaga: audiobooki nie są objęte opcją
multiformatu.
czytaj
na tablecie
Aby odczytywać e-booki na swoim tablecie musisz zainstalować specjalną
aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego,
który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. Bluefire
dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu
w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale
Pomoc.
czytaj
na czytniku
Czytanie na e-czytniku z ekranem e-ink jest bardzo wygodne i nie męczy
wzroku. Pliki przystosowane do odczytywania na czytnikach to przede
wszystkim EPUB (ten format możesz odczytać m.in. na czytnikach
PocketBook) i MOBI (ten fromat możesz odczytać m.in. na czytnikach Kindle).
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu
w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale
Pomoc.
czytaj
na smartfonie
Aby odczytywać e-booki na swoim smartfonie musisz zainstalować specjalną
aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego,
który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. iBooks dla
EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu
w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale
Pomoc.
Czytaj fragment
Pobierz fragment
Pobierz fragment w jednym z dostępnych formatów
Busy businessman's cookbook. Książka kucharska dla zapracowanych biznesmenów - ebook
Seria kieszonkowych poradników językowo-biznesowych pomoże Ci poszerzyć słownictwo i wiedzę w różnych dziedzinach. Książeczki zawierają tematycznie zgromadzone pojęcia i zagadnienia, a także ich tłumaczenia. Bądź specjalistą w swojej dziedzinie, również w kręgach obcojęzycznych!
Kategoria: | Angielski |
Zabezpieczenie: |
Watermark
|
ISBN: | 978-83-64340-02-4 |
Rozmiar pliku: | 2,0 MB |
FRAGMENT KSIĄŻKI
Welcome to BEM’s guide to… cooking.
Before you burst into laughter, ask yourself how many times have you found yourself ordering pizza for lunch, simply because you had no idea what to cook.
We’ve chosen twelve super-fast and healthy recipes every busy businessperson should try out. Most of them will not take you more than 30 minutes to prepare and most of the ingredients are easily found in every grocery store. No cooking talent or special kitchen untensils required.
We hope that our recipes will serve you well both in your kitchen and as a great conversation starter, especially when talking about wining and dining.
Enjoy!
to burst into laughter – wybuchnąć śmiechem
to try out – wypróbować
wining and dining - tu:ucztowanieMixed Olive Tapenade
Ingredients
1 cup black olives, pitted
1 cup green olives, pitted
10 oil-cured olives, pitted
3 canned anchovy fillets
1 garlic clove, chopped
1 tablespoon chopped fresh flat-leaf
parsley
1 tablespoon capers, rinsed and drained
2 teaspoons chopped fresh thyme
1 teaspoon grated lemon rind
1/4 teaspoon freshly ground black pepper
Preparation
Combine all ingredients in a food
processor; pulse 10 times or until olives
are finely chopped.
pitted – drylowany
canned – w puszce
garlic clove – ząbek czosnku
chopped – siekany
parsley – pietruszka
caper – kapar
rinsed – opłukany
drained – osuszony
thyme – tymianek
grated – starty
ground – zmielony
food processor – robot kuchenny
Recipe inspired by: Domenica Marchetti, Cooking Light
Before you burst into laughter, ask yourself how many times have you found yourself ordering pizza for lunch, simply because you had no idea what to cook.
We’ve chosen twelve super-fast and healthy recipes every busy businessperson should try out. Most of them will not take you more than 30 minutes to prepare and most of the ingredients are easily found in every grocery store. No cooking talent or special kitchen untensils required.
We hope that our recipes will serve you well both in your kitchen and as a great conversation starter, especially when talking about wining and dining.
Enjoy!
to burst into laughter – wybuchnąć śmiechem
to try out – wypróbować
wining and dining - tu:ucztowanieMixed Olive Tapenade
Ingredients
1 cup black olives, pitted
1 cup green olives, pitted
10 oil-cured olives, pitted
3 canned anchovy fillets
1 garlic clove, chopped
1 tablespoon chopped fresh flat-leaf
parsley
1 tablespoon capers, rinsed and drained
2 teaspoons chopped fresh thyme
1 teaspoon grated lemon rind
1/4 teaspoon freshly ground black pepper
Preparation
Combine all ingredients in a food
processor; pulse 10 times or until olives
are finely chopped.
pitted – drylowany
canned – w puszce
garlic clove – ząbek czosnku
chopped – siekany
parsley – pietruszka
caper – kapar
rinsed – opłukany
drained – osuszony
thyme – tymianek
grated – starty
ground – zmielony
food processor – robot kuchenny
Recipe inspired by: Domenica Marchetti, Cooking Light
więcej..