Kuchnia wegetariańska. Lekko i zdrowo - ebook
Wydawnictwo:
Data wydania:
4 marca 2015
Format ebooka:
EPUB
Format
EPUB
czytaj
na czytniku
czytaj
na tablecie
czytaj
na smartfonie
Jeden z najpopularniejszych formatów e-booków na świecie.
Niezwykle wygodny i przyjazny czytelnikom - w przeciwieństwie do formatu
PDF umożliwia skalowanie czcionki, dzięki czemu możliwe jest dopasowanie
jej wielkości do kroju i rozmiarów ekranu. Więcej informacji znajdziesz
w dziale Pomoc.
czytaj
na tablecie
Aby odczytywać e-booki na swoim tablecie musisz zainstalować specjalną
aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego,
który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. Bluefire
dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu
w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale
Pomoc.
czytaj
na czytniku
Czytanie na e-czytniku z ekranem e-ink jest bardzo wygodne i nie męczy
wzroku. Pliki przystosowane do odczytywania na czytnikach to przede
wszystkim EPUB (ten format możesz odczytać m.in. na czytnikach
PocketBook) i MOBI (ten fromat możesz odczytać m.in. na czytnikach Kindle).
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu
w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale
Pomoc.
czytaj
na smartfonie
Aby odczytywać e-booki na swoim smartfonie musisz zainstalować specjalną
aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego,
który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. iBooks dla
EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu
w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale
Pomoc.
Czytaj fragment
Pobierz fragment
Pobierz fragment w jednym z dostępnych formatów
Kuchnia wegetariańska. Lekko i zdrowo - ebook
Lekko & zdrowo to seria wyjątkowych książek kulinarnych zawierających nieskomplikowane przepisy na bardzo smaczne dania.
Każda z książek stanowi niezawodną pomoc w kuchni. Proponowane receptury zostały opracowane z myślą o polskich czytelnikach – zawierają składniki łatwo dostępne w naszych sklepach.
Kategoria: | Kuchnia |
Zabezpieczenie: |
Watermark
|
ISBN: | 978-83-280-1748-1 |
Rozmiar pliku: | 6,1 MB |
FRAGMENT KSIĄŻKI
Kuchnia wegetariańska
Wiele osób twierdzi, że kuchnia wegetariańska jest nudna. Nic bardziej mylnego! Opinia ta dowodzi jedynie nieznajomości zróżnicowanego menu wegetarian. Nikt tak dobrze jak oni nie zna bogactwa roślin strączkowych, m.in. fasoli, grochu, soi, ciecierzycy, soczewicy. Nikt tak wyśmienicie nie potrafi przyrządzić warzyw, przyprawiając je ziołami z różnych stron świata. A wreszcie nikt nie ma tak doskonałej wiedzy na temat produktów zbożowych – kasz, makaronów i różnego rodzaju mąk do wypieków. By się o tym przekonać, radzimy spróbować zdrowych i sycących sałatek z kasz bulgur czy kuskus, smacznych zapiekanek, faszerowanych, grillowanych warzyw, kotletów z soczewicy, wegetariańskich burgerów, tortilli, dań z makaronem, a także kuszących ciast powstałych na bazie produktów pochodzenia roślinnego.Tabbouleh z pomidorami
1. Przygotuj dressing: przekrój ząbki czosnku na pół, wymieszaj wszystkie składniki w słoiku. Szczelnie go zamknij i odstaw na bok.
2. Kaszę bulgur wsyp do miski, zalej zimną wodą i pozostaw na godzinę. W tym czasie umyj i pokrój w kostkę pomidory i ogórek.
3. Odcedź kaszę i przełóż ją do salaterki. Dodaj do niej warzywa, miętę i natkę pietruszki.
4. Wstrząśnij słoik z dressingiem, wyjmij z niego czosnek, a resztą polej sałatkę. Dokładnie wymieszaj. Wstaw do lodówki na 2 godziny.
+-----------------------------------+--------------------------------------------+
| | 150 g kaszy bulgur |
| | |
| | mały ogórek |
| | |
| | 2 pomidory |
| | |
| | 2 łyżki posiekanej mięty |
| | |
| | drobno posiekany pęczek natki pietruszki |
| | |
| | dressing: |
| | |
| | 90 ml oliwy |
| | |
| | 2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny |
| | |
| | 3 ząbki czosnku |
+-----------------------------------+--------------------------------------------+
| | 6 |
+-----------------------------------+--------------------------------------------+
| | 3 godz. |
+-----------------------------------+--------------------------------------------+
Wiele osób twierdzi, że kuchnia wegetariańska jest nudna. Nic bardziej mylnego! Opinia ta dowodzi jedynie nieznajomości zróżnicowanego menu wegetarian. Nikt tak dobrze jak oni nie zna bogactwa roślin strączkowych, m.in. fasoli, grochu, soi, ciecierzycy, soczewicy. Nikt tak wyśmienicie nie potrafi przyrządzić warzyw, przyprawiając je ziołami z różnych stron świata. A wreszcie nikt nie ma tak doskonałej wiedzy na temat produktów zbożowych – kasz, makaronów i różnego rodzaju mąk do wypieków. By się o tym przekonać, radzimy spróbować zdrowych i sycących sałatek z kasz bulgur czy kuskus, smacznych zapiekanek, faszerowanych, grillowanych warzyw, kotletów z soczewicy, wegetariańskich burgerów, tortilli, dań z makaronem, a także kuszących ciast powstałych na bazie produktów pochodzenia roślinnego.Tabbouleh z pomidorami
1. Przygotuj dressing: przekrój ząbki czosnku na pół, wymieszaj wszystkie składniki w słoiku. Szczelnie go zamknij i odstaw na bok.
2. Kaszę bulgur wsyp do miski, zalej zimną wodą i pozostaw na godzinę. W tym czasie umyj i pokrój w kostkę pomidory i ogórek.
3. Odcedź kaszę i przełóż ją do salaterki. Dodaj do niej warzywa, miętę i natkę pietruszki.
4. Wstrząśnij słoik z dressingiem, wyjmij z niego czosnek, a resztą polej sałatkę. Dokładnie wymieszaj. Wstaw do lodówki na 2 godziny.
+-----------------------------------+--------------------------------------------+
| | 150 g kaszy bulgur |
| | |
| | mały ogórek |
| | |
| | 2 pomidory |
| | |
| | 2 łyżki posiekanej mięty |
| | |
| | drobno posiekany pęczek natki pietruszki |
| | |
| | dressing: |
| | |
| | 90 ml oliwy |
| | |
| | 2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny |
| | |
| | 3 ząbki czosnku |
+-----------------------------------+--------------------------------------------+
| | 6 |
+-----------------------------------+--------------------------------------------+
| | 3 godz. |
+-----------------------------------+--------------------------------------------+
więcej..