Potrawy z rusztu i grilla. Kuchnia polska. Poradnik - ebook

Oceń:
Format ebooka:
PDF
Format PDF
czytaj
na laptopie
czytaj
na tablecie
Format e-booków, który możesz odczytywać na tablecie oraz laptopie. Pliki PDF są odczytywane również przez czytniki i smartfony, jednakze względu na komfort czytania i brak możliwości skalowania czcionki, czytanie plików PDF na tych urządzeniach może być męczące dla oczu. Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na laptopie
Pliki PDF zabezpieczone watermarkiem możesz odczytać na dowolnym laptopie po zainstalowaniu czytnika dokumentów PDF. Najpowszechniejszym programem, który umożliwi odczytanie pliku PDF na laptopie, jest Adobe Reader. W zależności od potrzeb, możesz zainstalować również inny program - e-booki PDF pod względem sposobu odczytywania nie różnią niczym od powszechnie stosowanych dokumentów PDF, które odczytujemy każdego dnia.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na tablecie
Aby odczytywać e-booki na swoim tablecie musisz zainstalować specjalną aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego, który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. Bluefire dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
Wydawnictwo:
ISBN:
978-83-7774-565-6
Język:
Polski
Rok wydania:
2011
Rozmiar pliku:
8,6 MB
Zabezpieczenie:
Watermark
Watermark
Watermarkowanie polega na znakowaniu plików wewnątrz treści, dzięki czemu możliwe jest rozpoznanie unikatowej licencji transakcyjnej Użytkownika. E-książki zabezpieczone watermarkiem można odczytywać na wszystkich urządzeniach odtwarzających wybrany format (czytniki, tablety, smartfony). Nie ma również ograniczeń liczby licencji oraz istnieje możliwość swobodnego przenoszenia plików między urządzeniami. Pliki z watermarkiem są kompatybilne z popularnymi programami do odczytywania ebooków, jak np. Calibre oraz aplikacjami na urządzenia mobilne na takie platformy jak iOS oraz Android.
Cena Virtualo
1,80 zł
2,00 zł
Cena w punktach Virtualo:
180 pkt.

Pełny opis

W obecnych czasach grillowanie to jeden z bardziej popularnych sposobów spędzania wolnego czasu. Grillujemy w gronie rodziny, z grupą przyjaciół. Nie jest to już tylko szybki, ciepły posiłek. Przy grillu zaczynamy organizować większe spotkania, imprezy (np. urodziny czy imieniny). Niewątpliwie ten rodzaj wypoczynku staje się polem do popisu dla osób przygotowujących takie przyjęcie, zwłaszcza pod względem kulinarnym. Zdajemy sobie jednak sprawę z tego, że nie wszyscy zajmują się przyrządzaniem posiłków na co dzień, dlatego takie spotkanie może okazać się małym problemem. W takich wypadkach pomocna może stać się nasza książka. Znajdą tu państwo zarówno dania mięsne, drobiowe, rybne, jak i zawierające owoce czy warzywa. Aby podczas spotkania przy grillu niczego nie zabrakło, umieściliśmy także przepisy na smaczne dodatki oraz sosy. Mamy nadzieję, że będą państwo zadowoleni z naszych propozycji oraz że będą one dla państwa inspiracją. Przykłady przepisów: musztardowe żeberka, piersi z indyka z serem, banany w miodowej polewie, kolorowe szaszłyki z ziemniaków, jabłka nadziewane twarogiem. W serii również: Potrawy tradycyjne, Potrawy z ziemniaków, Surówki i sałatki, Sałatki dla każdego, Ciasta z owocami, Potrawy z ryb, Przyprawy i zioła, Potrawy mączne, Potrawy mięsne, Kuchnia włoska, Potrawy wegetariańskie, Zdrowo, szybko, tanio, Przetwory.

Spis treści

Wstęp 1

Musztardowe żeberka 2

Kaszanka z cebulą i jabłkiem 2

Karczek w winie 2

Kotlety wieprzowe z brzoskwiniami 4

Zraziki z serem i szynką 4

Ziołowe sznycle 4

Kiełbasa w piwie 6

Czosnkowe żeberka 6

Roladki z szynką 6

Paluszki z mięsa mielonego 8

Schab z żółtym serem 8

Ostra biała kiełbasa 8

Karp z bazylią 10

Łosoś faszerowany pieczarkami 10

Pstrąg w boczku z migdałami 10

Paluszki z tuńczyka 12

Czosnkowy pstrąg 12

Musztardowe filety z łososia 12

Miodowo-pomidorowe piersi z kurczaka 14

Piersi z indyka w jogurcie 14

Piersi z kurczaka w sosie cytrynowym 14

Pikantne udka 16

Piersi z indyka z serem 16

Pikantne skrzydełka 16

Jabłka nadziewane twarogiem 18

Ananas na ostro 18

Gruszki z miodem 18

Banany w miodowej polewie 20

Awokado z farszem 20

Sałatka owocowa 20

Ziemniaki z serem 22

Faszerowane papryki 22

Nadziewana cukinia 22

Szaszłyki z drobiu i warzyw 24

Kolorowe szaszłyki z ziemniaków 24

Owocowe szaszłyki na słodko 24

Szaszłyki z ryby i cukinii 26

Szaszłyki drobiowe z owocami 26

Szaszłyki mięsne 26

Bagietka z masłem czosnkowym 28

Bułki pieczone na patykach 28

Czosnkowo-ziołowy chleb 28

Dip musztardowy 30

Dip koperkowy 30

Dip pomidorowy 30

Dip curry 30