Sekrety kuchni znakomitej. Makarony i ryż - ebook

Oceń:
Format ebooka:
EPUB
Format EPUB
czytaj
na czytniku
czytaj
na tablecie
czytaj
na smartfonie
Jeden z najpopularniejszych formatów e-booków na świecie. Niezwykle wygodny i przyjazny czytelnikom - w przeciwieństwie do formatu PDF umożliwia skalowanie czcionki, dzięki czemu możliwe jest dopasowanie jej wielkości do kroju i rozmiarów ekranu. Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na tablecie
Aby odczytywać e-booki na swoim tablecie musisz zainstalować specjalną aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego, który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. Bluefire dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na czytniku
Czytanie na e-czytniku z ekranem e-ink jest bardzo wygodne i nie męczy wzroku. Pliki przystosowane do odczytywania na czytnikach to przede wszystkim EPUB (ten format możesz odczytać m.in. na czytnikach PocketBook) i MOBI (ten fromat możesz odczytać m.in. na czytnikach Kindle).
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na smartfonie
Aby odczytywać e-booki na swoim smartfonie musisz zainstalować specjalną aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego, który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. iBooks dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
Wydawnictwo:
ISBN:
978-83-63149-97-0
Język:
Polski
Data wydania:
17 września 2012
Rozmiar pliku:
1,7 MB
Zabezpieczenie:
Watermark
Watermark
Watermarkowanie polega na znakowaniu plików wewnątrz treści, dzięki czemu możliwe jest rozpoznanie unikatowej licencji transakcyjnej Użytkownika. E-książki zabezpieczone watermarkiem można odczytywać na wszystkich urządzeniach odtwarzających wybrany format (czytniki, tablety, smartfony). Nie ma również ograniczeń liczby licencji oraz istnieje możliwość swobodnego przenoszenia plików między urządzeniami. Pliki z watermarkiem są kompatybilne z popularnymi programami do odczytywania ebooków, jak np. Calibre oraz aplikacjami na urządzenia mobilne na takie platformy jak iOS oraz Android.
Produkt niedostępny

Pełny opis

Nitki, wstążki, kokardki, świderki… Rodzajów makaronu są setki. I cały czas trwają dyskusje na temat, skąd ten uniwersalny produkt pochodzi. Chińczycy twierdzą, że makaron to ich wynalazek, a przepis we Włoszech znalazł się za sprawą podróżnika Marco Polo. Włosi temu nie dają wiary i twardo obstają przy wersji, iż to oni wymyślili makaron. Niektórzy zaś historycy twierdzą, że ciasto makaronowe było już znane w starożytnym Rzymie. Jaka jest prawda? Prawda jest taka, że makaron to chyba najbardziej uniwersalny produkt w kuchni. Można z niego wyczarować wspaniałe dania w kilkanaście minut.
Z jakim sosem podawać różne rodzaje makaronu? Tylko z najbardziej smakowitym! Choć nie ma sztywnych reguł, przyjęło się, że długi i cienki makaron najlepiej pasuje do sosów na bazie oliwy oraz owoców morza

Spis treści

Makarony i ryż
Risotto – receptura klasyczna
Penne z sosem śmietanowo-serowym z zielonym pieprzem
Nasi goreng, czyli ryż smażony z rozmaitościami
Spaghetti z błyskawicznym sosem pomidorowym z boczkiem
Spaghetti z krewetkami w sosie śmietanowo-cytrynowym
Tagliatelle w sosie śmietanowym z tuńczykiem
Tagliatelle z szynką i zielonym groszkiem
Spaghetti z oliwkami i pomidorami
Lazania pomidorowo-serowa
Smażony makaron ryżowy z grzybami mun i zielonym groszkiem
Paella z owocami morza i kurczakiem

BESTSELLERY