Śniadania. Na dobry początek. Lekko i zdrowo - ebook
Wydawnictwo:
Data wydania:
4 marca 2015
Format ebooka:
EPUB
Format
EPUB
czytaj
na czytniku
czytaj
na tablecie
czytaj
na smartfonie
Jeden z najpopularniejszych formatów e-booków na świecie.
Niezwykle wygodny i przyjazny czytelnikom - w przeciwieństwie do formatu
PDF umożliwia skalowanie czcionki, dzięki czemu możliwe jest dopasowanie
jej wielkości do kroju i rozmiarów ekranu. Więcej informacji znajdziesz
w dziale Pomoc.
czytaj
na tablecie
Aby odczytywać e-booki na swoim tablecie musisz zainstalować specjalną
aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego,
który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. Bluefire
dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu
w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale
Pomoc.
czytaj
na czytniku
Czytanie na e-czytniku z ekranem e-ink jest bardzo wygodne i nie męczy
wzroku. Pliki przystosowane do odczytywania na czytnikach to przede
wszystkim EPUB (ten format możesz odczytać m.in. na czytnikach
PocketBook) i MOBI (ten fromat możesz odczytać m.in. na czytnikach Kindle).
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu
w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale
Pomoc.
czytaj
na smartfonie
Aby odczytywać e-booki na swoim smartfonie musisz zainstalować specjalną
aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego,
który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. iBooks dla
EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu
w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale
Pomoc.
Czytaj fragment
Pobierz fragment
Pobierz fragment w jednym z dostępnych formatów
Śniadania. Na dobry początek. Lekko i zdrowo - ebook
Lekko & zdrowo to seria wyjątkowych książek kulinarnych zawierających nieskomplikowane przepisy na bardzo smaczne dania.
Każda z książek stanowi niezawodną pomoc w kuchni. Proponowane receptury zostały opracowane z myślą o polskich czytelnikach – zawierają składniki łatwo dostępne w naszych sklepach.
Kategoria: | Kuchnia |
Zabezpieczenie: |
Watermark
|
ISBN: | 978-83-280-1746-7 |
Rozmiar pliku: | 4,8 MB |
FRAGMENT KSIĄŻKI
Śniadania
Mówi się, że śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Coś faktycznie w tym jest, bo to ono daje naszemu organizmowi energię potrzebną po kilkugodzinnym śnie. Kiedy rano spieszymy się do pracy, szkoły czy innych zajęć nie mamy zbyt wiele czasu na to, by delektować się wymyślnymi potrawami. Jak zatem zjeść dobrze, smacznie, zdrowo i szybko zarazem?
W książce tej znajdziecie przepisy na różne śniadania: twarożki z sezonowymi warzywami i owocami, jajecznice z dodatkami, słodkie naleśniki i dietetyczne, pożywne koktajle. Nie zapomniano także o tych, którzy poszukują źródeł zdrowia i wiecznej młodości w składnikach potraw. Z myślą o nich podano przepisy na śniadania z dodatkiem nasion chia i jagodami goji. A zatem smacznego!Frittata omlet po włosku
1. Jajka wymieszaj z mlekiem lub śmietaną. Dopraw solą i pieprzem, a następnie starannie ubij mikserem ręcznym lub trzepaczką. Powinny dwukrotnie zwiększyć swoją objętość, a całość musi mieć jednolicie żółty kolor.
2. Umyj szpinak i odsącz. Cebulę pokrój w piórka.
3. Rozgrzej piekarnik do 180°C i przygotuj patelnię, którą będzie można do niego wstawić. Rozgrzej na niej dwie łyżki masła i podsmaż cebulę. Po minucie dodaj do niej szpinak. Dopraw i duś ok. 5 minut.
4. Roztop pozostałe masło. Wlej jajka. Smaż ok. 2 minut, a następnie wstaw do piekarnika na ok. 15 minut, nie przykrywając patelni.
+-----------------------------------+----------------------------------------------+
| | 8 jajek (najlepiej od kur z wolnego wybiegu) |
| | |
| | 8 łyżek mleka 2% lub śmietany 18% |
| | |
| | 4 łyżki masła |
| | |
| | 200 g liści szpinaku |
| | |
| | cebula |
| | |
| | sól i pieprz |
+-----------------------------------+----------------------------------------------+
| | 2–3 |
+-----------------------------------+----------------------------------------------+
| | 30 min |
+-----------------------------------+----------------------------------------------+
Mówi się, że śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Coś faktycznie w tym jest, bo to ono daje naszemu organizmowi energię potrzebną po kilkugodzinnym śnie. Kiedy rano spieszymy się do pracy, szkoły czy innych zajęć nie mamy zbyt wiele czasu na to, by delektować się wymyślnymi potrawami. Jak zatem zjeść dobrze, smacznie, zdrowo i szybko zarazem?
W książce tej znajdziecie przepisy na różne śniadania: twarożki z sezonowymi warzywami i owocami, jajecznice z dodatkami, słodkie naleśniki i dietetyczne, pożywne koktajle. Nie zapomniano także o tych, którzy poszukują źródeł zdrowia i wiecznej młodości w składnikach potraw. Z myślą o nich podano przepisy na śniadania z dodatkiem nasion chia i jagodami goji. A zatem smacznego!Frittata omlet po włosku
1. Jajka wymieszaj z mlekiem lub śmietaną. Dopraw solą i pieprzem, a następnie starannie ubij mikserem ręcznym lub trzepaczką. Powinny dwukrotnie zwiększyć swoją objętość, a całość musi mieć jednolicie żółty kolor.
2. Umyj szpinak i odsącz. Cebulę pokrój w piórka.
3. Rozgrzej piekarnik do 180°C i przygotuj patelnię, którą będzie można do niego wstawić. Rozgrzej na niej dwie łyżki masła i podsmaż cebulę. Po minucie dodaj do niej szpinak. Dopraw i duś ok. 5 minut.
4. Roztop pozostałe masło. Wlej jajka. Smaż ok. 2 minut, a następnie wstaw do piekarnika na ok. 15 minut, nie przykrywając patelni.
+-----------------------------------+----------------------------------------------+
| | 8 jajek (najlepiej od kur z wolnego wybiegu) |
| | |
| | 8 łyżek mleka 2% lub śmietany 18% |
| | |
| | 4 łyżki masła |
| | |
| | 200 g liści szpinaku |
| | |
| | cebula |
| | |
| | sól i pieprz |
+-----------------------------------+----------------------------------------------+
| | 2–3 |
+-----------------------------------+----------------------------------------------+
| | 30 min |
+-----------------------------------+----------------------------------------------+
więcej..