Kuchnia w rytmie wege ONLINE
Wydawnictwo:
Data wydania:
28 maja 2008
Format ebooka:
ONLINE
Format
ONLINE
Kuchnia w rytmie wege ONLINE
Krynia Grudzińska to artystka w kuchni. Łączy tradycję z eksperymentem. Jest odważna i otwarta na nowości.
Jej liczna rodzina, to prawie sami wegetarianie. Na jedenaście osób, które zwykle zbierają się przy stole, jedynie trzy jedzą mięso. Dlatego pani Krynia ciągle wymyśla nowe, wege potrawy.
Często zaskakuje gości sposobem podania potraw i ciekawym przybraniem stołu. Nawet najbardziej tradycyjne potrawy w Jej wykonaniu smakują wyśmienicie i wzbudzają zachwyt swym wyglądem!
Wśród wegetarian panuje zróżnicowanie dietetyczne. Dlatego, by ułatwić korzystanie z książki, Autorka umieszcza oznaczenia przepisów wegańskich, lakto-wegetariańskich i lakto-owo-wegetariańskich.
Często zaskakuje gości sposobem podania potraw i ciekawym przybraniem stołu. Nawet najbardziej tradycyjne potrawy w Jej wykonaniu smakują wyśmienicie i wzbudzają zachwyt swym wyglądem!
Wśród wegetarian panuje zróżnicowanie dietetyczne. Dlatego, by ułatwić korzystanie z książki, Autorka umieszcza oznaczenia przepisów wegańskich, lakto-wegetariańskich i lakto-owo-wegetariańskich.
Spis treści
O Autorce Owoce
- Talerz owoców
- Sałatka egzotyczna z lodami
- Grono melonowe
Sałatki
- Bar sałatkowy
- Surówka z suszonymi pomidorami
- Tabuleh z kaszą jaglaną
- Chińska surówka z kapusty
- Sałatka w pomidorze
- Gorący oscypek na sałatach
- Marokańska sałatka z marchewki
- Orzeźwiająca surówka z sosem tahini
Zupy
- Zupa cebulowa
- Krem ze szparagów
- Zupa pokrzywowa z serem żółtym
- Chłodnik litewski
- Gaspacho z grzankami
- Chłodnik melonowo-morelowy
- Zupa dyniowa z grzankami i rozmarynem (podawana w dyni)
Dania główne, przekąski, przystawki
- Samosy
- Dolmades - greckie gołąbki
- Maki-sushi
- Bakłażan z orzechami i serem owczym
- Wachlarze z bakłażan
- Jajko sadzone na szparagach
- Szparagi z kremem orzechowym z tofu
- Złocista tarta z dynią
- Kotleciki z tofu
- Aloo kofty
- Pieczarki Bo-Kyong
- Kartoszka
- Awokado nadziewane, zapiekane z mozzarellą
- Pieczone kolby kukurydzy
- Ratatouille
- Kolorowe talarki na rukoli
- Spaghetti z sosem śmietanowym i kurkami
Pieczywo i kanapki
- Sandwicz z Atlanty
- Grzanki z mozzarellą i kurkami
- Chapati
- Focaccia z suszonymi pomidorami i serem
Sosy, dipy, pasty
- Sos pesto
- Czutney z pomidorów
- Hummus
Przetwory
- Ogórki małosolne
- Masło klarowane
- Suszone pomidory
- Konfitury z pigwowca
Ciasta i desery
- Krem czekoladowo-miętowy
- Akacjowa niespodzianka
- Japoniec
- Róże karnawałowe
- Mazurek kajmakowy
- Baklawa po francusku
Napoje
- Gruszewnik
- Koktajl piankowo-truskawkowy
- Nalewka z kwiatów bzu czarnego
- Koktajl jagodowy z bitą śmietaną
Przyprawy
- Kolendra
- Garam masala
Kategoria: | Kuchnia |
Zabezpieczenie: | dostęp ONLINE |
ISBN: | 978-83-62066-00-1 |