Facebook - konwersja
Przeczytaj fragment on-line
Darmowy fragment

  • Empik Go W empik go

40 przepisów na grilla dla wegan - ebook

Wydawnictwo:
Format:
EPUB
Data wydania:
4 kwietnia 2025
9,99
999 pkt
punktów Virtualo

40 przepisów na grilla dla wegan - ebook

Odkryj smak grillowania na nowo! "40 przepisów na grilla dla wegan" to zbiór inspirujących dań, które udowadniają, że roślinna kuchnia może zachwycać aromatem i głębią smaku. Od soczystych burgerów z warzyw i strączków, przez chrupiące szaszłyki, aż po pyszne sosy i marynaty – wszystko bez mięsa, ale z maksymalnym smakiem. Idealna propozycja dla tych, którzy kochają grillowanie i chcą cieszyć się nim w zdrowszej, roślinnej wersji.

Kategoria: Kuchnia
Zabezpieczenie: Watermark
Watermark
Watermarkowanie polega na znakowaniu plików wewnątrz treści, dzięki czemu możliwe jest rozpoznanie unikatowej licencji transakcyjnej Użytkownika. E-książki zabezpieczone watermarkiem można odczytywać na wszystkich urządzeniach odtwarzających wybrany format (czytniki, tablety, smartfony). Nie ma również ograniczeń liczby licencji oraz istnieje możliwość swobodnego przenoszenia plików między urządzeniami. Pliki z watermarkiem są kompatybilne z popularnymi programami do odczytywania ebooków, jak np. Calibre oraz aplikacjami na urządzenia mobilne na takie platformy jak iOS oraz Android.
Rozmiar pliku: 6,5 KB

FRAGMENT KSIĄŻKI

1. Grillowane warzywa z balsamico

Składniki

- 1 cukinia

- 1 bakłażan

- 1 papryka czerwona

- 1 cebula czerwona

- 4 łyżki oliwy z oliwek

- 2 łyżki octu balsamicznego

- Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

1. Warzywa umyj i pokrój w plastry. Cukinię i bakłażana pokrój w 1 cm plastry, a paprykę w ćwiartki.

2. Cebulę pokrój w grube krążki.

3. W misce wymieszaj oliwę, ocet balsamiczny, sól i pieprz.

4. Warzywa włóż do marynaty i dobrze wymieszaj, aby się pokryły.

5. Odstaw na 30 minut, aby się zamarynowały.

6. Rozgrzej grill. Grilluj warzywa z obu stron przez około 5-7 minut, aż będą miękkie i lekko przypieczone.

7. Podawaj jako przystawkę lub dodatek do dań głównych.

2. Grillowane szaszłyki z tofu i ananasem

Składniki

- 400 g tofu

- 1 dojrzały ananas

- 1 czerwona papryka

- 1 żółta papryka

- 4 łyżki sosu sojowego

- 2 łyżki syropu klonowego

- Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

1. Tofu pokrój w kostkę i marynuj w mieszance sosu sojowego, syropu klonowego, soli i pieprzu przez 30 minut.

2. Ananasa obierz i pokrój w kostkę. Papryki pokrój w kawałki.

3. Na patyki do szaszłyków nakładaj na przemian kawałki tofu, ananasa i papryk.

4. Grilluj szaszłyki przez około 10-15 minut, obracając co kilka minut.

5. Podawaj z sosem teriyaki lub sosem orzechowym.

3. Grillowane pieczarki portobello

Składniki

- 4 duże grzyby portobello

- 4 łyżki oliwy z oliwek

- 2 łyżki octu balsamicznego

- 2 ząbki czosnku, posiekane

- Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie
mniej..

BESTSELLERY

Menu

Zamknij