Facebook - konwersja
Przeczytaj fragment on-line
Darmowy fragment

  • Empik Go W empik go

40 przepisów na konserwy - ebook

Wydawnictwo:
Format:
EPUB
Data wydania:
28 marca 2025
9,99
999 pkt
punktów Virtualo

40 przepisów na konserwy - ebook

Sztuka konserwowania żywności to jedna z najstarszych umiejętności, jakie opanował człowiek. Już nasi przodkowie, żyjąc w świecie bez lodówek i nowoczesnych metod przechowywania, musieli znaleźć sposoby na to, by zachować świeżość jedzenia na dłużej. Suszenie, kiszenie, solenie, marynowanie czy wekowanie – każda z tych metod miała na celu przedłużenie trwałości produktów i umożliwienie korzystania z ich smaku i wartości odżywczych przez cały rok. Dziś, mimo ogromnej dostępności żywności w sklepach, warto wrócić do tych sprawdzonych sposobów i cieszyć się domowymi przetworami, które biją na głowę te produkowane przemysłowo.

Kategoria: Kuchnia
Zabezpieczenie: Watermark
Watermark
Watermarkowanie polega na znakowaniu plików wewnątrz treści, dzięki czemu możliwe jest rozpoznanie unikatowej licencji transakcyjnej Użytkownika. E-książki zabezpieczone watermarkiem można odczytywać na wszystkich urządzeniach odtwarzających wybrany format (czytniki, tablety, smartfony). Nie ma również ograniczeń liczby licencji oraz istnieje możliwość swobodnego przenoszenia plików między urządzeniami. Pliki z watermarkiem są kompatybilne z popularnymi programami do odczytywania ebooków, jak np. Calibre oraz aplikacjami na urządzenia mobilne na takie platformy jak iOS oraz Android.
Rozmiar pliku: 6,1 KB

FRAGMENT KSIĄŻKI

Sztuka konserwowania żywności to jedna z najstarszych umiejętności, jakie opanował człowiek. Już nasi przodkowie, żyjąc w świecie bez lodówek i nowoczesnych metod przechowywania, musieli znaleźć sposoby na to, by zachować świeżość jedzenia na dłużej. Suszenie, kiszenie, solenie, marynowanie czy wekowanie – każda z tych metod miała na celu przedłużenie trwałości produktów i umożliwienie korzystania z ich smaku i wartości odżywczych przez cały rok. Dziś, mimo ogromnej dostępności żywności w sklepach, warto wrócić do tych sprawdzonych sposobów i cieszyć się domowymi przetworami, które biją na głowę te produkowane przemysłowo.

Ta książka powstała z myślą o tych, którzy cenią sobie domową kuchnię, pełną naturalnych smaków i aromatów. Zawiera 40 przepisów na konserwy – zarówno te tradycyjne, jak i bardziej nowoczesne. Znajdziesz tutaj receptury na klasyczne marynaty, kiszonki, dżemy, pikle, a także konserwy mięsne i rybne, które pozwolą zachować pełnię smaku na długie miesiące.

Przygotowanie domowych konserw to nie tylko sposób na zdrową i smaczną żywność, ale także okazja do eksperymentowania w kuchni. Możesz samodzielnie decydować o proporcjach przypraw, wybierać najlepsze składniki i tworzyć własne, unikalne kompozycje smakowe. To także doskonała metoda na niemarnowanie żywności – dzięki odpowiednim technikom konserwacji możesz cieszyć się owocami i warzywami nawet poza sezonem, a mięso czy ryby przechować bez potrzeby zamrażania.
mniej..

BESTSELLERY

Menu

Zamknij