Atlas dzikich roślin jadalnych - ebook
Atlas dzikich roślin jadalnych - ebook
Dzikie rośliny w kuchni? Tak, bo to niezwykle tanie i smaczne rozwiązanie, a nade wszystko zdrowy sposób na codzienne posiłki. Babka, brzoza, ruta, skrzyp i szczaw to dostępne na wyciągnięcie ręki dziko rosnące rośliny zawierające niezwykłe bogactwo cennych składników pokarmowych. Prezentowany atlas zawiera wiele przydatnych informacji na temat występowania poszczególnych gatunków i sposobów ich wykorzystania w kuchni wraz z konkretnymi przepisami.
Spis treści
Spis treści
Wprowadzenie . 5
Literatura pomocnicza . 7
Przegląd gatunków. 8
Indeks nazw polskich. 188
Indeks nazw łacińskich . 190
Kategoria: | Poradniki |
Zabezpieczenie: |
Watermark
|
ISBN: | 978-83-8059-318-3 |
Rozmiar pliku: | 37 MB |