Facebook - konwersja
Darmowy fragment

  • Empik Go W empik go

Atlas wędzonek i wyrobów domowych - ebook

Wydawnictwo:
Format:
PDF
Data wydania:
13 maja 2019
24,90
2490 pkt
punktów Virtualo

Atlas wędzonek i wyrobów domowych - ebook

Przygotowywanie domowych wyrobów to piękna polska tradycja kulinarna. Produkty te są naturalne, świeże i zdrowe, nie zawierają szkodliwych dla zdrowia substancji, takich jak barwniki, konserwanty i ulepszacze. Książka zawiera wiele ciekawych i sprawdzonych pomysłów na własnoręcznie wytwarzane przysmaki. Wśród nich znajdują się zarówno tradycyjne przepisy, jak i nowatorskie pomysły wzbogacone o nowe smaki.

Spis treści

Wstęp 4

Co warto wiedzieć na początek 6

Mięso 8

Jelita 19

Przyprawy 20

Sprzęt 30

Wędzarnia 32

Utrwalanie mięsa 37

Wyrób wędlin krok po kroku 47

Przepisy 53

Wędzonki 54

Wędzonki podrobowe 91

Kiełbasy 113

Pasztety 168

Indeks przepisów 190

Autorzy zdjęć 192

Kategoria: Poradniki
Zabezpieczenie: Watermark
Watermark
Watermarkowanie polega na znakowaniu plików wewnątrz treści, dzięki czemu możliwe jest rozpoznanie unikatowej licencji transakcyjnej Użytkownika. E-książki zabezpieczone watermarkiem można odczytywać na wszystkich urządzeniach odtwarzających wybrany format (czytniki, tablety, smartfony). Nie ma również ograniczeń liczby licencji oraz istnieje możliwość swobodnego przenoszenia plików między urządzeniami. Pliki z watermarkiem są kompatybilne z popularnymi programami do odczytywania ebooków, jak np. Calibre oraz aplikacjami na urządzenia mobilne na takie platformy jak iOS oraz Android.
ISBN: 978-83-8059-652-8
Rozmiar pliku: 36 MB

BESTSELLERY

Menu

Zamknij