Facebook - konwersja
  • Empik Go W empik go

Azúcar, ¿el Nuevo Enemigo? - ebook

Wydawnictwo:
Data wydania:
16 sierpnia 2022
Format ebooka:
EPUB
Format EPUB
czytaj
na czytniku
czytaj
na tablecie
czytaj
na smartfonie
Jeden z najpopularniejszych formatów e-booków na świecie. Niezwykle wygodny i przyjazny czytelnikom - w przeciwieństwie do formatu PDF umożliwia skalowanie czcionki, dzięki czemu możliwe jest dopasowanie jej wielkości do kroju i rozmiarów ekranu. Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na tablecie
Aby odczytywać e-booki na swoim tablecie musisz zainstalować specjalną aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego, który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. Bluefire dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na czytniku
Czytanie na e-czytniku z ekranem e-ink jest bardzo wygodne i nie męczy wzroku. Pliki przystosowane do odczytywania na czytnikach to przede wszystkim EPUB (ten format możesz odczytać m.in. na czytnikach PocketBook) i MOBI (ten fromat możesz odczytać m.in. na czytnikach Kindle).
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na smartfonie
Aby odczytywać e-booki na swoim smartfonie musisz zainstalować specjalną aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego, który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. iBooks dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.

Azúcar, ¿el Nuevo Enemigo? - ebook

Learn If Sugar is Truly a Treat to Your Health!

No es ningún secreto que los gobiernos de todo el mundo están empezando a tomar medidas contra el azúcar. Están imponiendo impuestos a las bebidas y aperitivos azucarados, prohibiéndolos en las escuelas, y cada vez hay más programas de asistencia para las personas que podrían estar sufriendo una adicción al azúcar. Pero ¿qué hay de verdad en todo esto? ¿Es el azúcar el nuevo enemigo?

Distintos tipos de azúcar

Las hojas de coca se utilizaron durante siglos en su estado natural para masticarlas o para hacer té. Esto era algo normal y no suponía ningún problema. Pero, posteriormente, fueron sometidas a un alto grado de procesamiento y se convirtieron en una droga peligrosa y adictiva conocida como cocaína. La inocente flor de la amapola sufrió la misma suerte. Antes era una infusión segura y eficaz, que se utilizaba a menudo para la relajación o para mitigar el dolor, pero fue ultraprocesada y se convirtió en un opiáceo potente, peligroso y adictivo. El azúcar se extrae de la caña de azúcar, una planta de tallo fuerte. Usada en su forma natural, no se puede consumir en cantidades suficientes como para enfermar. Pero superconcentrada y procesada se convierte en una droga. De hecho, el azúcar superó a la cocaína como droga preferida por ratas de laboratorio. Es importante saber que hay varios tipos de azúcar, algunos naturales y otros que han sido procesados hasta tal punto que, aunque empezaron siendo naturales, ya no lo son.

Kategoria: Health & Fitness
Język: Hiszpański
Zabezpieczenie: Watermark
Watermark
Watermarkowanie polega na znakowaniu plików wewnątrz treści, dzięki czemu możliwe jest rozpoznanie unikatowej licencji transakcyjnej Użytkownika. E-książki zabezpieczone watermarkiem można odczytywać na wszystkich urządzeniach odtwarzających wybrany format (czytniki, tablety, smartfony). Nie ma również ograniczeń liczby licencji oraz istnieje możliwość swobodnego przenoszenia plików między urządzeniami. Pliki z watermarkiem są kompatybilne z popularnymi programami do odczytywania ebooków, jak np. Calibre oraz aplikacjami na urządzenia mobilne na takie platformy jak iOS oraz Android.
ISBN: 978-88-354-4219-6
Rozmiar pliku: 138 KB

BESTSELLERY

Kategorie: