Facebook - konwersja

Bez glutenu. Bez wyrzeczeń. Natchnione przepisy dla bezglutenowców, wegetarian i całej reszty świata. Wydanie II rozszerzone - ebook

Wydawnictwo:
Data wydania:
3 lipca 2018
Format ebooka:
PDF
Format PDF
czytaj
na laptopie
czytaj
na tablecie
Format e-booków, który możesz odczytywać na tablecie oraz laptopie. Pliki PDF są odczytywane również przez czytniki i smartfony, jednakze względu na komfort czytania i brak możliwości skalowania czcionki, czytanie plików PDF na tych urządzeniach może być męczące dla oczu. Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na laptopie
Pliki PDF zabezpieczone watermarkiem możesz odczytać na dowolnym laptopie po zainstalowaniu czytnika dokumentów PDF. Najpowszechniejszym programem, który umożliwi odczytanie pliku PDF na laptopie, jest Adobe Reader. W zależności od potrzeb, możesz zainstalować również inny program - e-booki PDF pod względem sposobu odczytywania nie różnią niczym od powszechnie stosowanych dokumentów PDF, które odczytujemy każdego dnia.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na tablecie
Aby odczytywać e-booki na swoim tablecie musisz zainstalować specjalną aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego, który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. Bluefire dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
49,00

Bez glutenu. Bez wyrzeczeń. Natchnione przepisy dla bezglutenowców, wegetarian i całej reszty świata. Wydanie II rozszerzone - ebook

Jaka pyszna dieta!

  • innowacyjny przepis na zakwas
  • chleb bez grama drożdży
  • jeszcze więcej przepisów na każdą porę dnia
  • nowe receptury bez glutenu, mleka i jajek
  • przepisy tylko na naturalnych mieszankach mąki
  • zupełnie nową oprawę graficzną

Dieta bezglutenowa w "cudowny" sposób potrafi przywrócić zdrowie osobom z celiakią i innymi chorobami układu pokarmowego, ale może się stać prawdziwym koszmarem... i być nim do momentu, w którym uświadomisz sobie, że bezglutenowy nie znaczy koniecznie nijaki, niesmaczny czy mdły. Tę prawdę stara się przekazać na swoim blogu - a teraz także w kolejnym wydaniu książki - utalentowana eksperymentatorka kulinarna, która kilka lat temu sama musiała na zawsze odstawić gluten.

Książka Weroniki Madejskiej nie jest kolejną pozycją z wegetariańskimi przepisami dla bezglutenowców. Oprócz sprawdzonych receptur na pyszne potrawy znajdziesz w niej informacje na temat tego, jak się odnaleźć w świecie, w którym niemal wszystkie gotowe produkty zawierają gluten. Dowiesz się, jak upiec dobry chleb, przygotować pizzę, wrapy czy ciasto czekoladowe, a także jak modyfikować przepisy o zamienniki jajek, mleka i cukru. Odkryjesz spektrum interesujących smaków i fantastycznych aromatów doprawione szczyptą dobrego humoru i życzliwego zainteresowania problemami osób na różnych dietach. Z tą książką będzie Ci łatwiej zaakceptować własną sytuację i znaleźć w niej dobre strony. A jeśli nie musisz przejmować się glutenem, możesz po prostu poszukać tu natchnienia!

Spis treści

Wstęp (7)

  • Maile od Czytelników (7)
  • Moja historia (11)
  • Wstęp do drugiego wydania (18)
  • Notka kucharska (20)

Rozdział 1. Pieczywo (31)

  • Zakwas (34)
  • Słowniczek (36)
  • Uwagi (37)
  • Chleb na zakwasie (40)
  • Chleb na nocnym zaczynie drożdżowym (42)
  • Doskonały chleb bez mąki (44)
  • Ciabatta (46)
  • Ciasto drożdżowe - uwagi (48)
  • Najprostsze drożdżówki (50)
  • Rogaliki (52)
  • Naleśniki na zakwasie (54)
  • Tortille (56)

Rozdział 2. Śniadanie (59)

  • Wzmacniający sok z pietruszki (62)
  • Najłatwiejszy zielony koktajl (64)
  • Energetyzujący koktajl z imbirem (64)
  • Gęste smoothie z mango (65)
  • Koktajl z mrożonych owoców (65)
  • Shake z masłem orzechowym (66)
  • Granola (68)
  • Pasta z białej fasoli (70)
  • Tost z awokado (71)
  • Humus (72)
  • Pasta z suszoną śliwką (74)
  • Kanapkowy serek z tofu (75)
  • Sałatka z komosą i pieczonym burakiem (76)
  • Spring rolls (78)
  • Naleśniki (80)
  • Kasztanowe naleśniki dla Ali (bez jajek) (82)
  • Sentymentalne pankejki (84)
  • Roślinne placuszki (bez jajek) (86)
  • Gofry (88)

Rozdział 3. Obiad (91)

  • Bulion rozgrzewający ciało i ducha (94)
  • Zupa z soczewicy (96)
  • Pikantna zupa z czerwoną fasolą (98)
  • Zupa z pieczonych warzyw z soczewicą (100)
  • Krupnik z kaszy jaglanej (102)
  • Zupa mocy (104)
  • Zupa porowo-ziemniaczana (106)
  • Gulasz z ciecierzycy (108)
  • Fasola w czerwonym winie (110)
  • Doskonałe pierogi (112)
  • Ciasto pierogowe - uwagi (114)
  • Farsz do "ruskich" (116)
  • Słodki farsz serowy (116)
  • Farsz z kapusty i grzybów (117)
  • Farsz z kaszy gryczanej i szpinaku (118)
  • Kluski śląskie (120)
  • Potrawka z boczniaków (122)
  • Spaghetti z pulpecikami (124)
  • Wielofunkcyjny dressing Oli (126)
  • Prosty makaron w 15 minut (126)
  • Lasagne z bakłażanem (128)
  • Domowy makaron do lasagne (130)
  • Makaron ryżowy z warzywami (132)

Rozdział 4. Kolacja (135)

  • Pasztet ze śliwką (138)
  • Quiche z fetą i szpinakiem (140)
  • Naleśniki ze szpinakiem (142)
  • Ryż curry z imbirową marchewką (144)
  • Moje ulubione stir fry (146)
  • Minikotleciki z kaszy jaglanej (148)
  • Warzywne burgery (150)
  • Dip śliwkowy (152)
  • Chutney z mango (152)
  • Dip czosnkowy (153)
  • Pizza (154)
  • Pizza z batata (156)
  • Wrapy z tofu i granatem (158)
  • Chrupiąca sałata z pieczonym kalafiorem (160)
  • Pieczone ziemniaki i śliwkowe smarowidło (162)

Rozdział 5. Słodkie (165)

  • Szarlotka (168)
  • Ciasto herbaciane (170)
  • Brownie (172)
  • Wilgotne ciasto marchewkowe z kremem (174)
  • Chlebek bananowy (176)
  • Ciasto czekoladowe na jogurcie (178)
  • Bułeczki cynamonowe (180)
  • Rolada z bitą śmietaną i owocami (182)
  • Ciasto jogurtowe z owocami (184)
  • Ciasto czekoladowe (186)
  • Eklery (188)
  • Ciasto parzone - uwagi (190)
  • Pączki wiedeńskie (192)
  • Sernik z białą czekoladą i malinami (194)
  • (Bez)sernik (196)
  • Krucha tarta z budyniem i malinami (198)
  • Ciasto kruche bez jajek i mleka (200)
  • Chocolate chip cookies (202)
  • Ciasteczka owsiane (204)
  • Pralinki (206)
  • Mus czekoladowy (208)
  • Bezowe obłoczki z owocami (210)
  • Krem pomarańczowy (212)
  • Biszkopt - przepis podstawowy (214)
  • Proporcje na różne formy i rodzaje wypieków (215)
  • Torcik urodzinowy (216)
  • Tort mocca (218)
  • Tort orzechowo-kawowy (220)
  • Torcik tiramisu (222)
  • Biszkopt bez jajek i mleka (224)
  • Tort czekoladowo-kawowy (226)
  • Wegański torcik czekoladowy (228)

Podziękowania od Czytelników (230)

Dziękuję (238)

Kategoria: Poradniki
Zabezpieczenie: Watermark
Watermark
Watermarkowanie polega na znakowaniu plików wewnątrz treści, dzięki czemu możliwe jest rozpoznanie unikatowej licencji transakcyjnej Użytkownika. E-książki zabezpieczone watermarkiem można odczytywać na wszystkich urządzeniach odtwarzających wybrany format (czytniki, tablety, smartfony). Nie ma również ograniczeń liczby licencji oraz istnieje możliwość swobodnego przenoszenia plików między urządzeniami. Pliki z watermarkiem są kompatybilne z popularnymi programami do odczytywania ebooków, jak np. Calibre oraz aplikacjami na urządzenia mobilne na takie platformy jak iOS oraz Android.
ISBN: 978-83-283-8258-9
Rozmiar pliku: 12 MB

BESTSELLERY

Kategorie: