Facebook - konwersja
Przeczytaj fragment on-line
Darmowy fragment

  • Empik Go W empik go

Busy businessman's cookbook. Książka kucharska dla zapracowanych biznesmenów - ebook

Wydawnictwo:
Format:
EPUB
Data wydania:
1 stycznia 2013
6,74
674 pkt
punktów Virtualo

Busy businessman's cookbook. Książka kucharska dla zapracowanych biznesmenów - ebook

Seria kieszonkowych poradników językowo-biznesowych pomoże Ci poszerzyć słownictwo i wiedzę w różnych dziedzinach. Książeczki zawierają tematycznie zgromadzone pojęcia i zagadnienia, a także ich tłumaczenia. Bądź specjalistą w swojej dziedzinie, również w kręgach obcojęzycznych!

Kategoria: Angielski
Zabezpieczenie: Watermark
Watermark
Watermarkowanie polega na znakowaniu plików wewnątrz treści, dzięki czemu możliwe jest rozpoznanie unikatowej licencji transakcyjnej Użytkownika. E-książki zabezpieczone watermarkiem można odczytywać na wszystkich urządzeniach odtwarzających wybrany format (czytniki, tablety, smartfony). Nie ma również ograniczeń liczby licencji oraz istnieje możliwość swobodnego przenoszenia plików między urządzeniami. Pliki z watermarkiem są kompatybilne z popularnymi programami do odczytywania ebooków, jak np. Calibre oraz aplikacjami na urządzenia mobilne na takie platformy jak iOS oraz Android.
ISBN: 978-83-64340-02-4
Rozmiar pliku: 2,0 MB

FRAGMENT KSIĄŻKI

Welcome to BEM’s guide to… cooking.

Before you burst into laughter, ask yourself how many times have you found yourself ordering pizza for lunch, simply because you had no idea what to cook.

We’ve chosen twelve super-fast and healthy recipes every busy businessperson should try out. Most of them will not take you more than 30 minutes to prepare and most of the ingredients are easily found in every grocery store. No cooking talent or special kitchen untensils required.

We hope that our recipes will serve you well both in your kitchen and as a great conversation starter, especially when talking about wining and dining.

Enjoy!

to burst into laughter – wybuchnąć śmiechem

to try out – wypróbować

wining and dining - tu:ucztowanieMixed Olive Tapenade

Ingredients

1 cup black olives, pitted

1 cup green olives, pitted

10 oil-cured olives, pitted

3 canned anchovy fillets

1 garlic clove, chopped

1 tablespoon chopped fresh flat-leaf

parsley

1 tablespoon capers, rinsed and drained

2 teaspoons chopped fresh thyme

1 teaspoon grated lemon rind

1/4 teaspoon freshly ground black pepper

Preparation

Combine all ingredients in a food

processor; pulse 10 times or until olives

are finely chopped.

pitted – drylowany

canned – w puszce

garlic clove – ząbek czosnku

chopped – siekany

parsley – pietruszka

caper – kapar

rinsed – opłukany

drained – osuszony

thyme – tymianek

grated – starty

ground – zmielony

food processor – robot kuchenny

Recipe inspired by: Domenica Marchetti, Cooking Light
mniej..

BESTSELLERY

Menu

Zamknij