Facebook - konwersja
Pobierz fragment

  • promocja

Delicje i łakocie - ebook

Wydawnictwo:
Data wydania:
12 listopada 2015
Format ebooka:
EPUB
Format EPUB
czytaj
na czytniku
czytaj
na tablecie
czytaj
na smartfonie
Jeden z najpopularniejszych formatów e-booków na świecie. Niezwykle wygodny i przyjazny czytelnikom - w przeciwieństwie do formatu PDF umożliwia skalowanie czcionki, dzięki czemu możliwe jest dopasowanie jej wielkości do kroju i rozmiarów ekranu. Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
Multiformat
E-booki w Virtualo.pl dostępne są w opcji multiformatu. Oznacza to, że po dokonaniu zakupu, e-book pojawi się na Twoim koncie we wszystkich formatach dostępnych aktualnie dla danego tytułu. Informacja o dostępności poszczególnych formatów znajduje się na karcie produktu.
, PDF
Format PDF
czytaj
na laptopie
czytaj
na tablecie
Format e-booków, który możesz odczytywać na tablecie oraz laptopie. Pliki PDF są odczytywane również przez czytniki i smartfony, jednakze względu na komfort czytania i brak możliwości skalowania czcionki, czytanie plików PDF na tych urządzeniach może być męczące dla oczu. Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
Multiformat
E-booki w Virtualo.pl dostępne są w opcji multiformatu. Oznacza to, że po dokonaniu zakupu, e-book pojawi się na Twoim koncie we wszystkich formatach dostępnych aktualnie dla danego tytułu. Informacja o dostępności poszczególnych formatów znajduje się na karcie produktu.
, MOBI
Format MOBI
czytaj
na czytniku
czytaj
na tablecie
czytaj
na smartfonie
Jeden z najczęściej wybieranych formatów wśród czytelników e-booków. Możesz go odczytać na czytniku Kindle oraz na smartfonach i tabletach po zainstalowaniu specjalnej aplikacji. Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
Multiformat
E-booki w Virtualo.pl dostępne są w opcji multiformatu. Oznacza to, że po dokonaniu zakupu, e-book pojawi się na Twoim koncie we wszystkich formatach dostępnych aktualnie dla danego tytułu. Informacja o dostępności poszczególnych formatów znajduje się na karcie produktu.
(3w1)
Multiformat
E-booki sprzedawane w księgarni Virtualo.pl dostępne są w opcji multiformatu - kupujesz treść, nie format. Po dodaniu e-booka do koszyka i dokonaniu płatności, e-book pojawi się na Twoim koncie w Mojej Bibliotece we wszystkich formatach dostępnych aktualnie dla danego tytułu. Informacja o dostępności poszczególnych formatów znajduje się na karcie produktu przy okładce. Uwaga: audiobooki nie są objęte opcją multiformatu.
czytaj
na laptopie
Pliki PDF zabezpieczone watermarkiem możesz odczytać na dowolnym laptopie po zainstalowaniu czytnika dokumentów PDF. Najpowszechniejszym programem, który umożliwi odczytanie pliku PDF na laptopie, jest Adobe Reader. W zależności od potrzeb, możesz zainstalować również inny program - e-booki PDF pod względem sposobu odczytywania nie różnią niczym od powszechnie stosowanych dokumentów PDF, które odczytujemy każdego dnia.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na tablecie
Aby odczytywać e-booki na swoim tablecie musisz zainstalować specjalną aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego, który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. Bluefire dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na czytniku
Czytanie na e-czytniku z ekranem e-ink jest bardzo wygodne i nie męczy wzroku. Pliki przystosowane do odczytywania na czytnikach to przede wszystkim EPUB (ten format możesz odczytać m.in. na czytnikach PocketBook) i MOBI (ten fromat możesz odczytać m.in. na czytnikach Kindle).
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na smartfonie
Aby odczytywać e-booki na swoim smartfonie musisz zainstalować specjalną aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego, który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. iBooks dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
Pobierz fragment

Delicje i łakocie - ebook

Zanurz się w morzu pyszności!

  • Batony, babeczki, chałwa i baklawa, czyli jak przygotować szybką przekąskę na poprawę humoru
  • Kremy, naleśniki i desery na ciepło, czyli jak zaskoczyć gości i umilić sobie czas po ciężkim dniu
  • Napoje rozgrzewające i orzeźwiające, czyli jak rozświetlić zimne dni i z fantazją przeżyć gorące

Desery, łakocie, pyszności sezonowe i całoroczne... Któż z nas jest w stanie oprzeć się oszałamiającym aromatom bananów w czekoladzie, przejść obojętnie obok marcepanu, ciepłych lodów czy orzeźwiającej owocowej lemoniady? Każdy deser smakuje jednak o niebo lepiej, jeśli przygotujesz go własnoręcznie, dodasz ulubionych przypraw i szczypty kulinarnego szaleństwa. Jeśli szukasz inspiracji albo gotowych, sprawdzonych, odlotowych przepisów — zajrzyj do książki Delicje i łakocie . Jej autorka to specjalistka od łakoci, odważna eksperymentatorka i hedonistka zarazem. Wśród jej niebanalnych propozycji znajdziesz grillowane ananasy z miętą, czekoladowe ciasto z płynnym środkiem i... bezalkoholowe piwo imbirowe!

Śmiało wkrocz do królestwa smakołyków! Paulina Krajewska, gospodyni Kulinarnego Bloga Roku 2011, pokaże Ci, jak zrobić pyszne batony, zdrowe koktajle, delikatne kremy i domowe pralinki (swoją drogą znacznie smaczniejsze niż te ze sklepu!). Żaden z podanych tu przepisów nie jest anonimowy, każdy ma swoją historię i miejsce w życiu autorki. I uwaga! Niemal przy wszystkich podana jest dodatkowo wersja light dla liczących kalorie, chociaż zwolennicy drakońskich diet raczej nie znajdą tu nic dla siebie.
Wszystkim życzymy niezapomnianych rozkoszy podniebienia.

Zapomnij o kaloriach i połasuj w kuchni!



Paulina Krajewska — mistrzyni kuchni, eksperymentatorka kulinarna, podróżniczka. Od 2010 roku prowadzi blog Just My Delicious, w 2011 roku wyróżniony tytułem Kulinarnego Bloga Roku. Paula zajmuje się również stylizowaniem jedzenia podczas sesji zdjęciowych oraz redaguje przepisy dla magazynów i marek.

„Mam nadzieję, że znajdziesz tu przepisy, które z chęcią przygotujesz w swojej kuchni, mnóstwo inspiracji oraz radość z kulinarnych eksperymentów”.

Paulina Krajewska

Spis treści

CZĘŚĆ I Małe łakocie

  • Kokosowe batony w czekoladzie (12)
  • Batony energetyczne (14)
  • Trufle owsiane (16)
  • Marcepan (18)
  • Ananasy grillowane z miodem i miętą (20)
  • Babeczki z ryżu preparowanego (22)
  • Batony ciastko-karmel-czekolada (24)
  • Białe krówki (26)
  • Biały krem czekoladowy (28)
  • Brigadeiro (30)
  • Budyń karmelowy (32)
  • Burfi (34)
  • Crema catalana - krem kataloński (36)
  • Creme brulée (38)
  • Creme caramel - krem karmelowy (40)
  • Creme pâtissiere - cukierniczy krem budyniowy (42)
  • Custard - krem angielski (44)
  • Pastylki z masłem orzechowym w czekoladzie (46)
  • Czekoladowo-karmelowo-orzechowy krem do wyjadania (48)
  • Daifuku z truskawkami i pastą z fasoli (50)
  • Deser z tapioką i mleczkiem kokosowym (52)
  • Dżem z buraków (54)
  • Dżem z pomidorów (56)
  • Eggnog (58)
  • Galaretka z mleka kokosowego w syropie cukrowym (60)
  • Galaretki w cytrynie (62)
  • Ganache czekoladowy (64)
  • Granola (66)
  • Nachosy z jabłek z masłem orzechowym i czekoladą (68)
  • Kisiel z jabłkami (70)
  • Kogel-mogel (72)
  • Kokosanki 2 składniki (74)
  • Kostki lodu (76)
  • Krem czekoladowy z daktyli (78)
  • Krem czekoladowy z kaszy jaglanej (80)
  • Krem czekoladowy z orzechów laskowych (82)
  • Speculoos - ciasteczkowy krem korzenny (84)
  • Krówki karmelki z solą (86)
  • Lemon curd (88)
  • Lizaki (90)
  • Lody z zielonej herbaty (92)
  • Lody z czerwonego wina (94)
  • Marshmallows - pianki (96)
  • Masło orzechowe (98)
  • Mus czekoladowo-miętowy a la doniczka (100)
  • Mitarashi dango (102)
  • Mleczne kostki w czekoladzie (104)
  • Mus czekoladowy bez jajek z białej czekolady (106)
  • Mus z mango (108)
  • Nugat z migdałami (110)
  • Orzechy w miodzie w słoiczku (112)
  • Czekoladowo-owsiane ciasteczka bez pieczenia (114)
  • Pieczona owsianka z masłem orzechowym (116)
  • Pietruszka pieczona z miodem i tymiankiem (118)
  • Pieczone kulki z batatów (120)
  • Honeycomb - plastry miodu (122)
  • Pralinki kawowe (124)
  • Pralinki matcha w białej czekoladzie (126)
  • Serek homogenizowany (128)
  • Sezamki (130)
  • Skórka owocowa (132)
  • Smażone batony (134)
  • Smażone bezy (136)
  • Smażone lody (138)
  • Leche frita - smażone mleko (140)
  • Sorbet truskawkowy (142)
  • Sos karmelowy (144)
  • Syllabub limonkowy (146)
  • Szyszki z ryżu preparowanego (148)
  • Trufle jagodowe w białej czekoladzie (150)
  • Marokańskie trufle marchewkowe (152)
  • Trufle z batatów z pastą z fasoli (154)
  • Trufle z białej czekolady (156)
  • Trufle z gorzkiej czekolady (158)
  • Turkish Delight/Lokum (160)
  • Zabaglione (162)
  • Zuppa Inglese (164)

CZĘŚĆ II Większe łakocie

  • Blok waniliowy (168)
  • Baklava (170)
  • Banany w cieście naleśnikowym (172)
  • Banany smażone w kokosie (174)
  • Banany zapiekane z czekoladą w cieście francuskim (176)
  • Blok czekoladowy (178)
  • Indyjska chałwa marchewkowa (180)
  • Hałwa (182)
  • Chałwa z ananasa (184)
  • Ciepłe lody (186)
  • Kobler czekoladowy (188)
  • Domki Baby-Jagi (190)
  • Eton mess z truskawkami - truskawkowy bałagan w Eton (192)
  • Gruszki w cieście francuskim z czekoladą i serem pleśniowym (194)
  • Japoński tost miodowy (196)
  • Molten dulce de leche lava cakes - karmelowe ciastka z płynnym środkiem (198)
  • Rocky roads - kocie łby (200)
  • Kokosowe babeczki z mleka skondensowanego (202)
  • Kruszonka z jabłkami (204)
  • Niebiański deser (206)
  • Panna cotta (208)
  • Pieczone dulce de leche - pieczony kajmak (210)
  • Pieczony custard z mleka skondensowanego (212)
  • Pischinger czekoladowy (214)
  • Pischinger kajmakowy (216)
  • Pływające wyspy (218)
  • Pudding ryżowy (220)
  • Salceson z galaretek (222)
  • Suflet czekoladowy (224)
  • Szarlotka w jabłku z pszczółkami (226)
  • Taiyaki (228)
  • Tarta bez pieczenia (230)
  • Tiramisu klasyczne (232)
  • Tort naleśnikowy (234)

CZĘŚĆ III Łakocie do picia

  • Biała czekolada z malinami na gorąco (238)
  • Bubble tea (240)
  • Gorzka czekolada na gorąco z marcepanem (242)
  • Grzaniec bezalkoholowy (244)
  • Jogurt naturalny (246)
  • Advocat - likier jajeczny (248)
  • Likier karmelowy (250)
  • Matcha tea latte - mleko z zieloną herbatą (252)
  • Milkshake kawowy (254)
  • Mleko skondensowane zagęszczone (256)
  • Mleko z imbirem (258)
  • Koktajl z natki pietruszki (260)
  • Piwo imbirowe (262)
  • Piwo w kuflu - galaretka (264)
  • Pumpkin spice latte - mleko dyniowe (266)
  • Sangria (268)
  • Smoothie jagodowe (270)
Kategoria: Poradniki
Zabezpieczenie: Watermark
Watermark
Watermarkowanie polega na znakowaniu plików wewnątrz treści, dzięki czemu możliwe jest rozpoznanie unikatowej licencji transakcyjnej Użytkownika. E-książki zabezpieczone watermarkiem można odczytywać na wszystkich urządzeniach odtwarzających wybrany format (czytniki, tablety, smartfony). Nie ma również ograniczeń liczby licencji oraz istnieje możliwość swobodnego przenoszenia plików między urządzeniami. Pliki z watermarkiem są kompatybilne z popularnymi programami do odczytywania ebooków, jak np. Calibre oraz aplikacjami na urządzenia mobilne na takie platformy jak iOS oraz Android.
ISBN: 978-83-283-2418-3
Rozmiar pliku: 61 MB

BESTSELLERY

Kategorie: