Facebook - konwersja
Pobierz fragment

Dieta antymiażdżycowa - ebook

Wydawnictwo:
Data wydania:
Czerwiec 2014
Format ebooka:
PDF
Format PDF
czytaj
na laptopie
czytaj
na tablecie
Format e-booków, który możesz odczytywać na tablecie oraz laptopie. Pliki PDF są odczytywane również przez czytniki i smartfony, jednakze względu na komfort czytania i brak możliwości skalowania czcionki, czytanie plików PDF na tych urządzeniach może być męczące dla oczu. Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na laptopie
Pliki PDF zabezpieczone watermarkiem możesz odczytać na dowolnym laptopie po zainstalowaniu czytnika dokumentów PDF. Najpowszechniejszym programem, który umożliwi odczytanie pliku PDF na laptopie, jest Adobe Reader. W zależności od potrzeb, możesz zainstalować również inny program - e-booki PDF pod względem sposobu odczytywania nie różnią niczym od powszechnie stosowanych dokumentów PDF, które odczytujemy każdego dnia.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na tablecie
Aby odczytywać e-booki na swoim tablecie musisz zainstalować specjalną aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego, który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. Bluefire dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
Pobierz fragment
14,86

Dieta antymiażdżycowa - ebook

E-book – "Dieta antymiażdżycowa". Seria zdrowie. Zdrowe diety

Miażdżyca, postrach XXI wieku, to nie tylko, jak się powszechnie sądzi, choroba naczyń wieńcowych otaczających serce, ale dosłownie wszystkich tętnic w naszym organizmie! Najczęściej i najszybciej atakuje naczynia mózgu, serca, nerek, kończyn dolnych. Na jej rozwój największy wpływ wywiera palenie papierosów, mała aktywność fizyczna, stres, nadwaga, a przede wszystkim niezdrowe odżywianie. Zmieniając złe nawyki żywieniowe, dość łatwo możemy zapobiec miażdżycy i związanym z nią chorobom, takim jak: zawał serca, udar mózgu czy silne bóle nóg. Bardzo duże znaczenie, zarówno profilaktyczne, jak i lecznicze, ma właściwa, niskotłuszczowa i niskocholesterolowa, dieta. Dlaczego i jaką dietę stosować w miażdżycy, co można jeść, a jakich produktów należy unikać? Odpowiedzi na te i inne pytania znajdą Państwo w doskonałym poradniku Barbary Jakimowicz-Klein. Autorka książki zapewnia, że przygotowanie odpowiednio skomponowanych posiłków nie jest zadaniem ponad siły. Konsekwencja i wypełnianie zaleceń dietetyków gwarantują poprawę i zażegnanie niebezpieczeństwa. Pamiętajmy, że nasze zdrowie zależy od nas samych! A profilaktyka jest zawsze tańsza i przyjemniejsza niż leczenie.

Spis treści

Wstęp

Co należy wiedzieć o miażdżycy?
Co to jest miażdżyca?
Jakie są stadia rozwoju miażdżycy?
Co to jest aterotromboza?
Czy grozi Ci miażdżyca?
Co to jest cholesterol?
Jakie są rodzaje cholesterolu?
W jaki sposób określa się poziom cholesterolu w organizmie?
Jakie są źródła cholesterolu?
Jakie są rodzaje zaburzeń lipidowych?
Jakie czynniki wpływają na poziom cholesterolu we krwi?
Jakie czynniki wpływają na rozwój miażdżycy?
Kto jest najbardziej narażony na miażdżycę?
Jakie są sygnały miażdżycy?
Gdzie najczęściej atakuje miażdżyca?
Czy łatwo wykryć miażdżycę?

Jak zapobiegać miażdżycy i jak ją leczyć?
Na czym polega profilaktyka pierwotna i wtórna?
Jaką rolę odgrywa dieta?
Jakie są najważniejsze zasady diety antycholesterolowej?
Jakie tłuszcze wybrać?
Jakie produkty są zalecane w diecie antymiażdżycowej?
Jakich produktów należy unikać?
Jakie są rodzaje diet antymiażdżycowych?
Jakie zasady przedstawia „Złota karta prawidłowego żywienia”?
Przykładowe jadłospisy
W jaki sposób można wspomagać dietę?
Jaką rolę odgrywa aktywność fizyczna?
Kiedy zaleca się stosowanie leków obniżających stężenie cholesterolu?
Jakie są rodzaje zabiegów chirurgicznych?
Co robić, aby zminimalizować występowanie i wpływ stresu?

PRZEPISY

Zupy
Surówki i sałatki
Dania jarskie
Dania z ryb i owoców morza
Dania z drobiu i mięsa
Desery i napoje

Bibliografia

Kategoria: Kuchnia
Zabezpieczenie: Watermark
Watermark
Watermarkowanie polega na znakowaniu plików wewnątrz treści, dzięki czemu możliwe jest rozpoznanie unikatowej licencji transakcyjnej Użytkownika. E-książki zabezpieczone watermarkiem można odczytywać na wszystkich urządzeniach odtwarzających wybrany format (czytniki, tablety, smartfony). Nie ma również ograniczeń liczby licencji oraz istnieje możliwość swobodnego przenoszenia plików między urządzeniami. Pliki z watermarkiem są kompatybilne z popularnymi programami do odczytywania ebooków, jak np. Calibre oraz aplikacjami na urządzenia mobilne na takie platformy jak iOS oraz Android.
ISBN: 978-83-63758-57-8
Rozmiar pliku: 8,5 MB

BESTSELLERY

Kategorie: