Facebook - konwersja
Darmowy fragment

Efektywne zarządzanie żywnością - ebook

Format:
EPUB
Data wydania:
26 lutego 2024
84,00
8400 pkt
punktów Virtualo

Efektywne zarządzanie żywnością - ebook

„Efektywne zarządzanie żywnością. Zapobieganie marnowaniu i techniki utrwalania dla zrównoważonego spożycia” to publikacja, która w sposób syntetyczny przedstawia zagadnienia z zakresu utrwalania i przechowywania żywności w aspekcie ograniczenia marnowania żywności:

- Skala marnowania żywności

- Konsekwencje marnowania żywności

- Przeciwdziałanie zjawisku marnowania żywności

- Podstawowe i nowoczesne metody utrwalania żywności

- Czynniki wpływające na trwałość, stabilność i jakość żywności podczas jej przechowywania

- Zmiany w poszczególnych grupach asortymentowych żywności z uwzględnieniem wartości odżywczych podczas przechowywania

- Warunki przechowywania żywności – wskazówki dla konsumenta

- Sposoby ograniczania marnowania żywności Podręcznik skierowany jest do studentów dietetyki uczelni medycznych i rolniczych oraz instytutów zdrowia publicznego. Dodatkowo może być materiałem wspierającym dla osób kształcących specjalistów w zakresie żywności i żywienia, a także zaangażowanych w przemysł spożywczy i inne powiązane z nim dziedziny.

Kategoria: Medycyna
Zabezpieczenie: Watermark
Watermark
Watermarkowanie polega na znakowaniu plików wewnątrz treści, dzięki czemu możliwe jest rozpoznanie unikatowej licencji transakcyjnej Użytkownika. E-książki zabezpieczone watermarkiem można odczytywać na wszystkich urządzeniach odtwarzających wybrany format (czytniki, tablety, smartfony). Nie ma również ograniczeń liczby licencji oraz istnieje możliwość swobodnego przenoszenia plików między urządzeniami. Pliki z watermarkiem są kompatybilne z popularnymi programami do odczytywania ebooków, jak np. Calibre oraz aplikacjami na urządzenia mobilne na takie platformy jak iOS oraz Android.
ISBN: 978-83-01-23516-1
Rozmiar pliku: 2,9 MB

BESTSELLERY

Menu

Zamknij