Gotowanie na parze. Encyklopedia zdrowia - ebook
Wydawnictwo:
Data wydania:
Grudzień 2011
Format ebooka:
PDF
Format
PDF
czytaj
na laptopie
czytaj
na tablecie
Format e-booków, który możesz odczytywać na tablecie oraz
laptopie. Pliki PDF są odczytywane również przez czytniki i smartfony,
jednakze względu na komfort czytania i brak możliwości skalowania
czcionki, czytanie plików PDF na tych urządzeniach może być męczące dla
oczu. Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na laptopie
Pliki PDF zabezpieczone watermarkiem możesz odczytać na dowolnym
laptopie po zainstalowaniu czytnika dokumentów PDF. Najpowszechniejszym
programem, który umożliwi odczytanie pliku PDF na laptopie, jest Adobe
Reader. W zależności od potrzeb, możesz zainstalować również inny
program - e-booki PDF pod względem sposobu odczytywania nie różnią
niczym od powszechnie stosowanych dokumentów PDF, które odczytujemy
każdego dnia.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu
w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale
Pomoc.
czytaj
na tablecie
Aby odczytywać e-booki na swoim tablecie musisz zainstalować specjalną
aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego,
który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. Bluefire
dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu
w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale
Pomoc.
Pobierz fragment
Pobierz fragment w jednym z dostępnych formatów
Gotowanie na parze. Encyklopedia zdrowia - ebook
Praktyczny poradnik kulinarny zawierający wskazówki dotyczące gotowania na parze (zasady gotowania na parze, opis sprzętu, stosowanie przypraw i ziół), zasad zdrowego odżywiania w dolegliwościach układu pokarmowego, a także ciekawe pomysły na zdrowe i szybkie obiady, kolacje czy desery.
Spis treści
- Wstęp 1
- Dolegliwości układu pokarmowego 2
- Wymioty i nudności 2
- Zgaga 2
- Zaparcia 3
- Wzdęcia 4
- Biegunka 4
- Niestrawność 5
- Sprzęt do gotowania na parze 6
- Koszyk lub sitko 6
- Parowar 7
- Szybkowar 7
- Zasady gotowania na parze 8
- Stosowanie przypraw i ziół 10
- Przepisy 12
- Zupa z zielonego groszku 12
- Zupa pomidorowa 13
- Knedle drożdżowe z owocami 14
- Kluski na parze 15
- Talerz warzyw 16
- Ziemniaki z twarogiem 17
- Brokuły z migdałami 18
- Pomidory faszerowane kaszą 19
- Warzywa z kaszą kuskus 20
- Tofu z warzywami 21
- Roladki rybne 22
- Łosoś w sosie pomidorowym 23
- Halibut z cukinią i marchewką 24
- Flądra w ziołach 25
- Kurczak w płatkach migdałowych 26
- Indyk z marchewką i groszkiem 27
- Wieprzowina z kalafiorem 28
- Klopsy ziołowe 29
- Zabaglione 30
- Krem czekoladowy 31
- Zasady zdrowego odżywiania 32
Kategoria: | Encyklopedie |
Zabezpieczenie: | brak |
ISBN: | 978-83-7774-437-6 |
Rozmiar pliku: | 6,1 MB |