Gotowanie na parze. Zdrowa dieta. Porady lekarza rodzinnego - ebook
Gotowanie na parze. Zdrowa dieta. Porady lekarza rodzinnego - ebook
Praktyczny poradnik kulinarny zawierający wskazówki dotyczące gotowania na parze, zasad zdrowego odżywiania, diety osób starszych, a także ciekawe pomysły na zdrowe i szybkie obiady, kolacje czy desery. Znajdziesz tu instrukcje, jak krok po kroku przygotować na parze m.in. risotto z dynią, klopsiki cielęce z imbirem, indyka z fasolką szparagową, łososia z sosem jogurtowym, szparagi z szynką parmeńską i kurczaka z surówką.
Spis treści
Zdrowe odżywianie 1
Piramida zdrowia 2
Diety 4
Dieta śródziemnomorska 4
Dieta South Beach 5
Żywienie osób starszych 6
Zasady ogólne 6
Żywienie osób cierpiących na chorobę Alzheimera 8
Żywienie osób cierpiących na chorobę Parkinsona 9
Gotowanie na parze 10
Zasady ogólne 10
Sprzęt 11
Przepisy 12
1. Indyk z marchewką 12
2. Zupa dyniowa z kurczakiem 13
3. Warzywa z soczewicą 14
4. Risotto z dynią 15
5. Gulasz warzywny 16
6. Indyk z pieczarkami i ryżem 17
7. Kurczak ze szpinakiem i mango 18
8. Indyk z fasolką szparagową 19
9. Kurczak z surówką 20
10. Szparagi z szynką parmeńską 21
11. Ryż z wołowiną 22
12. Klopsiki cielęce z imbirem 23
13. Gołąbki wołowe z ziemniakami 24
14. Sandacz z melonem i szparagami 25
15. Łosoś z sosem jogurtowym 26
16. Pstrąg na niebiesko z sałatą 27
17. Flądra z kalafiorem 28
18. Morszczuk z koprem włoskim 29
19. Tuńczyk z kaparami 30
20. Dorsz z warzywami 31
21. Sosy
Sos winegret 32
Sos holenderski 32
Sos pomidorowy 32
Kategoria: | Poradniki |
Zabezpieczenie: |
Watermark
|
ISBN: | 978-83-7898-474-0 |
Rozmiar pliku: | 6,2 MB |