Facebook - konwersja
Darmowy fragment

  • Empik Go W empik go

Kuchnia: krok po kroku. Drób - ebook

Wydawnictwo:
Format:
PDF
Data wydania:
1 stycznia 2013
2,56
256 pkt
punktów Virtualo

Kuchnia: krok po kroku. Drób - ebook

Książka jest napisana w formie kursu, który pokazuje i opisuje krok po kroku każdą czynność, przy dzieleniu drobiu na części oraz luzowaniu kości, które jest niezbędne do przyżądzenia faszerowanego kurczaka oraz galantyn drobiowych. Zawiera kilka przykładowych przepisów kulinarnych, sporządzanych krok po kroku. Każdy krok jest ilustrowany zdjęciem.

Spis treści

NARZĘDZIA

SPRAWIANIE DROBIU

- Oddzielanie ćwiartek od korpusu

- Oddzielanie skrzydeł od korpusu

- Wycinanie piersi (filetowanie)

PORCJOWANIE

- Dzielenie ćwiartek

- Dzielenie skrzydeł

LUZOWANIE KOŚCI

PRZEPISY

- Kaczka faszerowana

- Golonka z indyka

- Skrzydełka w bazylii

- Kurczak w sosie jogurtowym

- Miodowe kęski

- Roladki z szynką, ogórkiem i marchewką

- Rosół

Kategoria: Kuchnia
Zabezpieczenie: Watermark
Watermark
Watermarkowanie polega na znakowaniu plików wewnątrz treści, dzięki czemu możliwe jest rozpoznanie unikatowej licencji transakcyjnej Użytkownika. E-książki zabezpieczone watermarkiem można odczytywać na wszystkich urządzeniach odtwarzających wybrany format (czytniki, tablety, smartfony). Nie ma również ograniczeń liczby licencji oraz istnieje możliwość swobodnego przenoszenia plików między urządzeniami. Pliki z watermarkiem są kompatybilne z popularnymi programami do odczytywania ebooków, jak np. Calibre oraz aplikacjami na urządzenia mobilne na takie platformy jak iOS oraz Android.
ISBN: 978-83-938147-0-1
Rozmiar pliku: 2,2 MB

BESTSELLERY

Menu

Zamknij