Facebook - konwersja
Darmowy fragment

Kuchnia włoska. Kuchnia domowa. Poradnik - ebook

Wydawnictwo:
Format:
PDF
Data wydania:
1 stycznia 2011
5,00
500 pkt
punktów Virtualo

Kuchnia włoska. Kuchnia domowa. Poradnik - ebook

Kuchnia włoska to nie tylko pizza i spaghetti, włoskie dania odznaczają się dużą rozmaitością i różnorodnymi smakami. Ponadto są bardzo zdrowe, wiele z tych potraw polecanych jest przez dietetyków jako elementy bardzo zdrowej diety śródziemnomorskiej. Teraz mogą państwo sami spróbować wprowadzić do swego domu kuchnię włoską. Przedstawiamy potrawy na różne okazje: przystawki, zupy, sałatki, dania główne, desery. Można je przyrządzić zarówno na rodzinny obiad, jak i przyjęcie w ogrodzie czy kolację ze znajomymi. Przepisy przez nas proponowane są łatwe i szybkie w przygotowaniu, bogate w świeże warzywa, owoce i zioła. Przykładowe dania: timballo alle melanzane, caponata, risotto verde, bruschetta, frittata z mozzarellą, minestrone, zabajone, panna cotta. W serii również: Potrawy tradycyjne, Potrawy z rusztu i grilla, Potrawy z ziemniaków, Sałatki dla każdego, Ciasta z owocami, Potrawy z ryb, Przyprawy i zioła, Potrawy mączne, Potrawy mięsne, Surówki i sałatki, Potrawy wegetariańskie, Zdrowo, szybko, tanio, Przetwory.

Spis treści

Wstęp 1

ZUPY

Minestrone 2

Toskańska zupa makaronowa 2

Zupa pomidorowa z bazylią 2

PRZYSTAWKI

Nadziewane oliwki 4

Frittata z mozzarellą 4

Crostini 4

Caprese 6

Baccalà 6

Carpaccio serowe z sałatą 6

Bruschetta 8

Bakłażany z grilla 8

Roladki z mozzarellą 8

PIZZA

Pizza neapolitańska 10

Pizza z tuńczykiem 10

Calzone 12

Focaccia 12

POTRAWY MĄCZNE

Polenta 14

Gnocchi 14

MAKARON

Makaron z dorszem 16

Ravioli 16

RYŻ

Risotto z owocami morza 18

Risotto z serami 18

Risotto verde 18

RYBY

Morszczuk w sosie winnym 20

Dorada pieczona z ziemniakami 20

Tuńczyk z pomidorami 20

MIĘSA

Saltimbocca 22

Ossobuco 22

Toskańska pieczeń z ziołami 22

SAŁATKI

Caponata 24

Sałatka z ośmiornicy 24

Sałatka ziemniaczana 24

ZAPIEKANE WARZYWA

Zapiekany koper włoski 26

Timballo alle melanzane 26

DESERY

Tiramisu 28

Zapiekane jabłka 28

Zabajone 28

Crostata 30

Sałatka macedonia 30

Panna cotta 30

Kategoria: Poradniki
Zabezpieczenie: Watermark
Watermark
Watermarkowanie polega na znakowaniu plików wewnątrz treści, dzięki czemu możliwe jest rozpoznanie unikatowej licencji transakcyjnej Użytkownika. E-książki zabezpieczone watermarkiem można odczytywać na wszystkich urządzeniach odtwarzających wybrany format (czytniki, tablety, smartfony). Nie ma również ograniczeń liczby licencji oraz istnieje możliwość swobodnego przenoszenia plików między urządzeniami. Pliki z watermarkiem są kompatybilne z popularnymi programami do odczytywania ebooków, jak np. Calibre oraz aplikacjami na urządzenia mobilne na takie platformy jak iOS oraz Android.
ISBN: 978-83-7774-574-8
Rozmiar pliku: 6,9 MB

BESTSELLERY

Menu

Zamknij