- W empik go
Kulinarna Wiola. Najlepsze przepisy - ebook
Kulinarna Wiola. Najlepsze przepisy - ebook
Dla Kulinarnej Wioli gotowanie to pasja. Dziś możesz dzielić ją z Wiolą tak, jak zrobiło to już ponad 350 tysięcy osób obserwujących jej profil na Facebooku. Oto 120 najlepszych przepisów na smaczne, proste i niedrogie dania tradycyjnej kuchni polskiej od Kulinarnej Wioli.
Autorka książki gotuje od dzieciństwa, uczyła się od najbliższych jej kobiet: mamy, babć, ciotek, a od sześciu dzieli się swoimi przepisami na Facebooku. Nie zawsze wszystko wychodziło jej perfekcyjnie, mimo to nie poddawała się. O sobie mówi: Nie uważam się za mistrzynię kuchni (choć fani często mnie tak nazywają). Nie jestem profesjonalistką, ale sądzę, że jestem dobrą gospodynią domową. I to mnie cieszy.
Spis treści
Chleb pszenno-żytni na zakwasie
Puszysty chleb z cukinią i szczypiorkiem
Bułeczki z prażoną cebulką i słonecznikiem
Pszenny chleb na żytnim zakwasie
Puszysta pasta jajeczno-serowa
Wątróbkowe smarowidło do chleba
Bagietka z pastą jajeczną i szprotkami
Zupa na soku z kiszonej kapusty
Zacierkowa z kapustą kiszoną i skwarkami
Schab w sosie cebulowo-musztardowym z karmelizowaną marchewką
Szynka w sosie grzybowym z kluskami śląskimi
Klopsiki w sosie śmietanowo-koperkowym z marchewką
Rolady schabowe z serem w sosie orzechowym
Pierś kaczki z sosem grzybowym
Kotlety drobiowe z cukinią i parmezanem
Pałki kurczaka w śmietanie z pieczarkami
Kurczak w marynacie jogurtowej z warzywami
Kotlet rybny nadziewany mozzarellą
Klopsiki rybne w sosie słodko-kwaśnym
Placki ziemniaczane z łososiem i sosem śmietanowo-jogurtowym
Dorsz w płatkach owsianych z kiszoną kapustą
Smażony halibut z surówką z kiszonej kapusty
DRUGIE DANIA
Dania wegetariańskie
Makaron tagliatelle ze szpinakiem w sosie serowo-śmietanowym
Kotlety z kalafiora w sosie koperkowym
Zapiekane naleśniki z pieczarkami i żółtym serem
Surówka z młodej kapusty z ananasem
Ciasteczka – zdrowa przegryzka
Ciasteczka w orzechowej otoczce z powidłami
Ciasto kakaowe z wiśniami i polewą chałwową
Kruche ciasto z pianką i owocami
Kruche ciasto z czerwoną porzeczką
Talarki bezowe z czekoladą i orzechami
Kategoria: | Kuchnia |
Zabezpieczenie: |
Watermark
|
ISBN: | 978-83-7773-152-9 |
Rozmiar pliku: | 4,6 MB |