Facebook - konwersja
Pobierz fragment

  • Empik Go W empik go

Kulinarna Wiola. Najlepsze przepisy - ebook

Wydawnictwo:
Data wydania:
20 listopada 2023
Format ebooka:
MOBI
Format MOBI
czytaj
na czytniku
czytaj
na tablecie
czytaj
na smartfonie
Jeden z najczęściej wybieranych formatów wśród czytelników e-booków. Możesz go odczytać na czytniku Kindle oraz na smartfonach i tabletach po zainstalowaniu specjalnej aplikacji. Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
Multiformat
E-booki w Virtualo.pl dostępne są w opcji multiformatu. Oznacza to, że po dokonaniu zakupu, e-book pojawi się na Twoim koncie we wszystkich formatach dostępnych aktualnie dla danego tytułu. Informacja o dostępności poszczególnych formatów znajduje się na karcie produktu.
, EPUB
Format EPUB
czytaj
na czytniku
czytaj
na tablecie
czytaj
na smartfonie
Jeden z najpopularniejszych formatów e-booków na świecie. Niezwykle wygodny i przyjazny czytelnikom - w przeciwieństwie do formatu PDF umożliwia skalowanie czcionki, dzięki czemu możliwe jest dopasowanie jej wielkości do kroju i rozmiarów ekranu. Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
Multiformat
E-booki w Virtualo.pl dostępne są w opcji multiformatu. Oznacza to, że po dokonaniu zakupu, e-book pojawi się na Twoim koncie we wszystkich formatach dostępnych aktualnie dla danego tytułu. Informacja o dostępności poszczególnych formatów znajduje się na karcie produktu.
(2w1)
Multiformat
E-booki sprzedawane w księgarni Virtualo.pl dostępne są w opcji multiformatu - kupujesz treść, nie format. Po dodaniu e-booka do koszyka i dokonaniu płatności, e-book pojawi się na Twoim koncie w Mojej Bibliotece we wszystkich formatach dostępnych aktualnie dla danego tytułu. Informacja o dostępności poszczególnych formatów znajduje się na karcie produktu przy okładce. Uwaga: audiobooki nie są objęte opcją multiformatu.
czytaj
na tablecie
Aby odczytywać e-booki na swoim tablecie musisz zainstalować specjalną aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego, który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. Bluefire dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na czytniku
Czytanie na e-czytniku z ekranem e-ink jest bardzo wygodne i nie męczy wzroku. Pliki przystosowane do odczytywania na czytnikach to przede wszystkim EPUB (ten format możesz odczytać m.in. na czytnikach PocketBook) i MOBI (ten fromat możesz odczytać m.in. na czytnikach Kindle).
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na smartfonie
Aby odczytywać e-booki na swoim smartfonie musisz zainstalować specjalną aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego, który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. iBooks dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
Pobierz fragment

Kulinarna Wiola. Najlepsze przepisy - ebook

Dla Kulinarnej Wioli gotowanie to pasja. Dziś możesz dzielić ją z Wiolą tak, jak zrobiło to już ponad 350 tysięcy osób obserwujących jej profil na Facebooku. Oto 120 najlepszych przepisów na smaczne, proste i niedrogie dania tradycyjnej kuchni polskiej od Kulinarnej Wioli.

Autorka książki gotuje od dzieciństwa, uczyła się od najbliższych jej kobiet: mamy, babć, ciotek, a od sześciu dzieli się swoimi przepisami na Facebooku. Nie zawsze wszystko wychodziło jej perfekcyjnie, mimo to nie poddawała się. O sobie mówi: Nie uważam się za mistrzynię kuchni (choć fani często mnie tak nazywają). Nie jestem profesjonalistką, ale sądzę, że jestem dobrą gospodynią domową. I to mnie cieszy.

Spis treści

Od Autorki

PIECZYWO

Ciemny chlebek pszenny

Chleb pszenny

Rogale pszenne

Chleb pszenno-żytni na zakwasie

Chleb razowy na zakwasie

Puszysty chleb z cukinią i szczypiorkiem

Jogurtowa chałka

Ziołowe bułki na parze

Buły z kiełbasą

Bułeczki z prażoną cebulką i słonecznikiem

Pszenny chleb na żytnim zakwasie

Chleb żytnio-orkiszowy

Chleb pszenny ze śliwką

COŚ DO CHLEBA

Czosnkowy serek jogurtowy

Paprykarz z makreli

Paprykarz z dorsza

Puszysta pasta jajeczno-serowa

Pasta z tuńczyka

Pasta z awokado

Pasta jajeczna

Pasta rybna

Smalec z pieczarkami

Smalczyk z marchewką

Wątróbkowe smarowidło do chleba

Pasta z cukinii

Jajka z chrzanem

Pasta z buraka

Buraczek z awokado

Zielona pasta

Twaróg z pomidorem

Bagietka z pastą jajeczną i szprotkami

Serek topiony

ZUPY

Krem z dyni

Krem śliwkowy

Rosół wołowo-drobiowy

Zupa pomidorowa

Zupa na soku z kiszonej kapusty

Barszcz czerwony

Zupa z soczewicy

Zupa pieczarkowa

Zupa z kaczki

Zupa kwas

Kwaśny klopsik

Krem chrzanowy

Krem z kalafiora

Krem z cukinii

Krem z białych warzyw

Zacierkowa z kapustą kiszoną i skwarkami

DRUGIE DANIA
Mięsa

Mięsna miseczka rozmaitości

Ziołowe gołąbki

Schab w sosie cebulowo-musztardowym z karmelizowaną marchewką

Szynka w sosie grzybowym z kluskami śląskimi

Klopsiki w sosie śmietanowo-koperkowym z marchewką

Szaszłyki wieprzowe

Rolady schabowe z serem w sosie orzechowym

Pierś kaczki z sosem grzybowym

Skrzydełka z piekarnika

Sznycle drobiowe

Duszona wątróbka drobiowa

Kotlety drobiowe z cukinią i parmezanem

Pizza na filecie drobiowym

Filet drobiowy w puchu

Pałki kurczaka w śmietanie z pieczarkami

Kurczak w marynacie jogurtowej z warzywami

Gulasz wołowy z ziemniakami

Zrazy wołowe

Klopsy na cebuli

Makaron z warzywami

Pierogi ruskie ze skwarkami

Krokiety z czerwoną kapustą

DRUGIE DANIA
Dania z ryb

Kotlet rybny nadziewany mozzarellą

Klopsiki rybne w sosie słodko-kwaśnym

Flądra w cieście cukiniowym

Placki ziemniaczane z łososiem i sosem śmietanowo-jogurtowym

Ryba w sosie z brzoskwiniami

Dorsz w płatkach owsianych z kiszoną kapustą

Siekane kotlety rybne

Pstrąg z piekarnika

Smażony halibut z surówką z kiszonej kapusty

DRUGIE DANIA
Dania wegetariańskie

Makaron tagliatelle ze szpinakiem w sosie serowo-śmietanowym

Kotlety z kalafiora w sosie koperkowym

Zapiekane naleśniki z pieczarkami i żółtym serem

Łazanki z kapustą i grzybami

Makaron cukiniowy z dodatkami

Knedle z truskawkami

Sodziaki

Sernikowe racuszki

Kotlety cukiniowo-gryczane

SAŁATKI I SURÓWKI

Cukinia na ciepło

Dynia słodko-kwaśna

Buraczki na zimno

Surówka z modrej kapusty

Kiszona kapusta na bogato

Surówka z młodej kapusty z ananasem

Surówka z marchewki i pora

Fasolka szparagowa z ziołami

Ogórki słodko-kwaśne

Sałatka grillowa

Sałata lodowa z dodatkami

Surówka spaghetti

Sałatka pomidorowo-ogórkowa

Kalarepka z rodzynkami

Młoda kapusta na dwa sposoby

DESERY I WYPIEKI

Placek czeski

Zebra kakaowo-kawowa

Ciasteczka – zdrowa przegryzka

Sernik toffi z orzechami

Ciasto kakaowe z jabłkami

Ciasteczka w orzechowej otoczce z powidłami

Rogaliki z serem

Ciasto kakaowe z wiśniami i polewą chałwową

Kruche ciasto z pianką i owocami

Sernik z jagodami

Malinowy sernik z galaretką

Leśny mech

Kruche ciasto z czerwoną porzeczką

Talarki bezowe z czekoladą i orzechami

Owocowy tort bezowy

Anyżki

Złociste poduszeczki – ciasteczka smażone

Ciasto jogurtowe

Kategoria: Kuchnia
Zabezpieczenie: Watermark
Watermark
Watermarkowanie polega na znakowaniu plików wewnątrz treści, dzięki czemu możliwe jest rozpoznanie unikatowej licencji transakcyjnej Użytkownika. E-książki zabezpieczone watermarkiem można odczytywać na wszystkich urządzeniach odtwarzających wybrany format (czytniki, tablety, smartfony). Nie ma również ograniczeń liczby licencji oraz istnieje możliwość swobodnego przenoszenia plików między urządzeniami. Pliki z watermarkiem są kompatybilne z popularnymi programami do odczytywania ebooków, jak np. Calibre oraz aplikacjami na urządzenia mobilne na takie platformy jak iOS oraz Android.
ISBN: 978-83-7773-152-9
Rozmiar pliku: 4,6 MB

BESTSELLERY

Kategorie: