Facebook - konwersja
Pobierz fragment

Legal protection of human health against the unsafe agricultural food - ebook

Wydawnictwo:
Data wydania:
1 maja 2022
Format ebooka:
PDF
Format PDF
czytaj
na laptopie
czytaj
na tablecie
Format e-booków, który możesz odczytywać na tablecie oraz laptopie. Pliki PDF są odczytywane również przez czytniki i smartfony, jednakze względu na komfort czytania i brak możliwości skalowania czcionki, czytanie plików PDF na tych urządzeniach może być męczące dla oczu. Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na laptopie
Pliki PDF zabezpieczone watermarkiem możesz odczytać na dowolnym laptopie po zainstalowaniu czytnika dokumentów PDF. Najpowszechniejszym programem, który umożliwi odczytanie pliku PDF na laptopie, jest Adobe Reader. W zależności od potrzeb, możesz zainstalować również inny program - e-booki PDF pod względem sposobu odczytywania nie różnią niczym od powszechnie stosowanych dokumentów PDF, które odczytujemy każdego dnia.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na tablecie
Aby odczytywać e-booki na swoim tablecie musisz zainstalować specjalną aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego, który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. Bluefire dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
Pobierz fragment
199,00

Legal protection of human health against the unsafe agricultural food - ebook

Compliance with the hygiene, in particular, not exceeding the levels of contaminants and residues of substances harmful to health in primary agricultural production is a condition of food safety for human health. The main research question of this book is whether, and if so, to what extent, legal regulations in various countries regarding especially agricultural practices in agricultural production allow for human health to be protected against unsafe food of agricultural origin in the light of legal safety criteria, such as microbiological criteria and resiudes of pharmacologically active substances.

The first part of the book includes considerations on detailed regulations in force in the EU and selected EU Member States (Poland, Spain, Slovakia and Italy). The authors research the EU hygiene regulations (Regulation (EC) No. 852/2004 and Regulation (EC) No. 853/2004), pesticide residues, pollutants, microorganisms or substances, residues of pharmacologically active substances, as well as radioactive contamination, and official controls provisions (Regulation (EU) 2017/625, Regulation (EU) 2019/624 and Regulation (EU) 2019/628).

The second part of the book analyses national provisions of selected third cuntries – Brasil and Urugway – as well as the Mercosur provisions, WTO Agreement on Sanitary and Phytosanitary Measures and Agreement on Technical Barriers to Trade.

Książka dotyczy zagadnienia bezpieczeństwa żywności pochodzenia rolniczego i analizuje niebezpieczeństwa mikrobiologiczne oraz wynikające z zanieczyszczeń żywności takich jak pestycydy i pozostałości substancji farmakologicznie czynnych.

Kategoria: Literatura obcojęzyczna
Język: Angielski
Zabezpieczenie: Watermark
Watermark
Watermarkowanie polega na znakowaniu plików wewnątrz treści, dzięki czemu możliwe jest rozpoznanie unikatowej licencji transakcyjnej Użytkownika. E-książki zabezpieczone watermarkiem można odczytywać na wszystkich urządzeniach odtwarzających wybrany format (czytniki, tablety, smartfony). Nie ma również ograniczeń liczby licencji oraz istnieje możliwość swobodnego przenoszenia plików między urządzeniami. Pliki z watermarkiem są kompatybilne z popularnymi programami do odczytywania ebooków, jak np. Calibre oraz aplikacjami na urządzenia mobilne na takie platformy jak iOS oraz Android.
ISBN: 978-83-8291-106-0
Rozmiar pliku: 2,0 MB

BESTSELLERY

Kategorie: