Międzynarodowe prawo żywnościowe - ebook
Międzynarodowe prawo żywnościowe - ebook
Monografia jest pierwszym w Polsce opracowaniem poświęconym normom prawa międzynarodowego publicznego w zakresie:
- rolnictwa,
- żywności i wyżywienia,
- prawa do żywności,
- bezpieczeństwa żywnościowego,
- suwerenności żywnościowej,
- zrównoważonego rozwoju żywnościowego,
- źródeł i podmiotów prawa,
- międzynarodowego prawa rolnego
- standardów żywnościowych.
Z jednej strony jest monografią naukową skierowaną do grona specjalistów zajmujących się prawem narodów, czy prawem żywnościowym, podejmującą problematykę rozwoju prawa globalnego.
Z drugiej strony może z powodzeniem posłużyć jako podręcznik międzynarodowego prawa żywnościowego dla studentów kierunków prawniczych, administracyjnych i rolniczych, poszerzając ich wiedzę i stanowiąc przyczynek do dyskusji na temat wpływu międzynarodowych regulacji i instytucji na standardy krajowe, czy też kierunku ewolucji tych standardów w kontekście podstaw aksjologicznych i prakseologicznych w postaci prawa do żywności, prawa do zdrowia, prawa do środowiska i zrównoważonego rozwoju.
Kategoria: | Prawo |
Zabezpieczenie: |
Watermark
|
ISBN: | 978-83-8198-206-1 |
Rozmiar pliku: | 1,6 MB |
BESTSELLERY
Prawo autorskie i produkcja nagrań. Rozdział 3. Utwór i jego autor. Prawa osobiste i majątkowe twórców
Wydawnictwo: SonoriaFormat: PDFZabezpieczenie: Watermark VirtualoKategoria: PrawoPublikacja przeznaczona jest dla artystów, realizatorów i producentów filmowych i telewizyjnych, studentów i słuchaczy szkół artystycznych i filmowych.6,74 zł6,74 zł- Wydawnictwo: SonoriaFormat: PDFZabezpieczenie: Watermark VirtualoKategoria: PrawoPublikacja przeznaczona jest dla artystów (kompozytorów, autorów, muzyków, literatów, plastyków, fotografików, aktorów), realizatorów i producentów filmowych i telewizyjnych, studentów oraz słuchaczy szkół artystycznych i filmowych.6,74 zł6,74 zł
- EBOOK24,90 zł
- 29,90 zł
- 19,90 zł