Facebook - konwersja
Darmowy fragment

Międzynarodowe prawo żywnościowe - ebook

Wydawnictwo:
Format:
PDF
Data wydania:
1 stycznia 2020
149,00
14900 pkt
punktów Virtualo

Międzynarodowe prawo żywnościowe - ebook

Monografia jest pierwszym w Polsce opracowaniem poświęconym normom prawa międzynarodowego publicznego w zakresie:

  • rolnictwa,
  • żywności i wyżywienia,
  • prawa do żywności,
  • bezpieczeństwa żywnościowego,
  • suwerenności żywnościowej,
  • zrównoważonego rozwoju żywnościowego,
  • źródeł i podmiotów prawa,
  • międzynarodowego prawa rolnego
  • standardów żywnościowych.

Z jednej strony jest monografią naukową skierowaną do grona specjalistów zajmujących się prawem narodów, czy prawem żywnościowym, podejmującą problematykę rozwoju prawa globalnego.

Z drugiej strony może z powodzeniem posłużyć jako podręcznik międzynarodowego prawa żywnościowego dla studentów kierunków prawniczych, administracyjnych i rolniczych, poszerzając ich wiedzę i stanowiąc przyczynek do dyskusji na temat wpływu międzynarodowych regulacji i instytucji na standardy krajowe, czy też kierunku ewolucji tych standardów w kontekście podstaw aksjologicznych i prakseologicznych w postaci prawa do żywności, prawa do zdrowia, prawa do środowiska i zrównoważonego rozwoju.

Kategoria: Prawo
Zabezpieczenie: Watermark
Watermark
Watermarkowanie polega na znakowaniu plików wewnątrz treści, dzięki czemu możliwe jest rozpoznanie unikatowej licencji transakcyjnej Użytkownika. E-książki zabezpieczone watermarkiem można odczytywać na wszystkich urządzeniach odtwarzających wybrany format (czytniki, tablety, smartfony). Nie ma również ograniczeń liczby licencji oraz istnieje możliwość swobodnego przenoszenia plików między urządzeniami. Pliki z watermarkiem są kompatybilne z popularnymi programami do odczytywania ebooków, jak np. Calibre oraz aplikacjami na urządzenia mobilne na takie platformy jak iOS oraz Android.
ISBN: 978-83-8198-206-1
Rozmiar pliku: 1,6 MB

BESTSELLERY

Menu

Zamknij