Facebook - konwersja
Darmowy fragment

Potrawy mięsne. Kuchnia polska. Poradnik - ebook

Wydawnictwo:
Format:
PDF
Data wydania:
1 stycznia 2011
5,00
500 pkt
punktów Virtualo

Potrawy mięsne. Kuchnia polska. Poradnik - ebook

Przedstawiamy sprawdzone przepisy na dania z różnych rodzajów mięs i drobiu. Znajdą tu państwo ciekawe pomysły na codzienne posiłki oraz spotkania i uroczyste przyjęcia w gronie rodziny i przyjaciół. Pokazujemy, jak przyrządzić krok po kroku np. roladki cielęce z pomidorami, wątróbkę w pomarańczach, chrupiące skrzydełka, indyka w sosie imbirowym, pieczeń jagnięcą, kotlety cygańskie, frykadelki, pasztet z królika, gulasz wołowy, sznycel wiedeński, kotlety drobiowe w sezamie czy kaczkę duszoną. W serii również: Potrawy tradycyjne, Potrawy z rusztu i grilla, Potrawy z ziemniaków, Sałatki dla każdego, Ciasta z owocami, Potrawy z ryb, Przyprawy i zioła, Potrawy mączne, Surówki i sałatki, Kuchnia włoska, Potrawy wegetariańskie, Zdrowo, szybko, tanio, Przetwory.

Spis treści

Wstęp 1

Schab ze śliwkami 2

Boczek z owocami 2

Bitki wieprzowe z cebulą 2

Schab zapiekany z jabłkami 4

Kotlety cygańskie 4

Golonka w piwie 4

Gulasz wołowy 6

Bitki wołowe z grzybami 6

Zrazy wołowe 6

Pieczeń wołowa 8

Żeberka w sosie pomidorowym 8

Wołowina w galarecie 8

Cielęcina duszona z warzywami 10

Roladki cielęce z pomidorami 10

Sznycel wiedeński 10

Kotlety jagnięce 12

Pieczeń jagnięca 12

Gulasz z jagnięciny 12

Przekładaniec 14

Gołąbki 14

Pulpety w sosie warzywnym 14

Kulki mielone 16

Papryka nadziewana 16

Frykadelki 16

Pasztet mięsny 18

Pasztet z królika 18

Wątróbka w pomarańczach 20

Wątróbka wołowa 20

Wątróbka cielęca 20

Filety z kurczaka w krakersach 22

Kotlety de volaille’e 22

Udka w sosie pieczarkowym 22

Kurczak z makaronem i warzywami 24

Kurczak nadziewany kaszą 24

Chrupiące skrzydełka 24

Rolady z indyka ze szpinakiem 26

Indyk w sosie imbirowym 26

Kotlety mielone z indyka 26

Kacze udka z jabłkami 28

Kaczka duszona 28

Filet z kaczki 28

Rolada z kury 30

Kurze udka z warzywami 30

Kotlety drobiowe w sezamie 30

Kategoria: Poradniki
Zabezpieczenie: Watermark
Watermark
Watermarkowanie polega na znakowaniu plików wewnątrz treści, dzięki czemu możliwe jest rozpoznanie unikatowej licencji transakcyjnej Użytkownika. E-książki zabezpieczone watermarkiem można odczytywać na wszystkich urządzeniach odtwarzających wybrany format (czytniki, tablety, smartfony). Nie ma również ograniczeń liczby licencji oraz istnieje możliwość swobodnego przenoszenia plików między urządzeniami. Pliki z watermarkiem są kompatybilne z popularnymi programami do odczytywania ebooków, jak np. Calibre oraz aplikacjami na urządzenia mobilne na takie platformy jak iOS oraz Android.
ISBN: 978-83-7774-573-1
Rozmiar pliku: 8,1 MB

BESTSELLERY

Menu

Zamknij