Potrawy z rusztu i grilla. Kuchnia polska. Poradnik - ebook
Potrawy z rusztu i grilla. Kuchnia polska. Poradnik - ebook
W obecnych czasach grillowanie to jeden z bardziej popularnych sposobów spędzania wolnego czasu. Grillujemy w gronie rodziny, z grupą przyjaciół. Nie jest to już tylko szybki, ciepły posiłek. Przy grillu zaczynamy organizować większe spotkania, imprezy (np. urodziny czy imieniny). Niewątpliwie ten rodzaj wypoczynku staje się polem do popisu dla osób przygotowujących takie przyjęcie, zwłaszcza pod względem kulinarnym. Zdajemy sobie jednak sprawę z tego, że nie wszyscy zajmują się przyrządzaniem posiłków na co dzień, dlatego takie spotkanie może okazać się małym problemem. W takich wypadkach pomocna może stać się nasza książka. Znajdą tu państwo zarówno dania mięsne, drobiowe, rybne, jak i zawierające owoce czy warzywa. Aby podczas spotkania przy grillu niczego nie zabrakło, umieściliśmy także przepisy na smaczne dodatki oraz sosy. Mamy nadzieję, że będą państwo zadowoleni z naszych propozycji oraz że będą one dla państwa inspiracją. Przykłady przepisów: musztardowe żeberka, piersi z indyka z serem, banany w miodowej polewie, kolorowe szaszłyki z ziemniaków, jabłka nadziewane twarogiem. W serii również: Potrawy tradycyjne, Potrawy z ziemniaków, Surówki i sałatki, Sałatki dla każdego, Ciasta z owocami, Potrawy z ryb, Przyprawy i zioła, Potrawy mączne, Potrawy mięsne, Kuchnia włoska, Potrawy wegetariańskie, Zdrowo, szybko, tanio, Przetwory.
Spis treści
Wstęp 1
Musztardowe żeberka 2
Kaszanka z cebulą i jabłkiem 2
Karczek w winie 2
Kotlety wieprzowe z brzoskwiniami 4
Zraziki z serem i szynką 4
Ziołowe sznycle 4
Kiełbasa w piwie 6
Czosnkowe żeberka 6
Roladki z szynką 6
Paluszki z mięsa mielonego 8
Schab z żółtym serem 8
Ostra biała kiełbasa 8
Karp z bazylią 10
Łosoś faszerowany pieczarkami 10
Pstrąg w boczku z migdałami 10
Paluszki z tuńczyka 12
Czosnkowy pstrąg 12
Musztardowe filety z łososia 12
Miodowo-pomidorowe piersi z kurczaka 14
Piersi z indyka w jogurcie 14
Piersi z kurczaka w sosie cytrynowym 14
Pikantne udka 16
Piersi z indyka z serem 16
Pikantne skrzydełka 16
Jabłka nadziewane twarogiem 18
Ananas na ostro 18
Gruszki z miodem 18
Banany w miodowej polewie 20
Awokado z farszem 20
Sałatka owocowa 20
Ziemniaki z serem 22
Faszerowane papryki 22
Nadziewana cukinia 22
Szaszłyki z drobiu i warzyw 24
Kolorowe szaszłyki z ziemniaków 24
Owocowe szaszłyki na słodko 24
Szaszłyki z ryby i cukinii 26
Szaszłyki drobiowe z owocami 26
Szaszłyki mięsne 26
Bagietka z masłem czosnkowym 28
Bułki pieczone na patykach 28
Czosnkowo-ziołowy chleb 28
Dip musztardowy 30
Dip koperkowy 30
Dip pomidorowy 30
Dip curry 30
Kategoria: | Kuchnia |
Zabezpieczenie: |
Watermark
|
ISBN: | 978-83-7774-565-6 |
Rozmiar pliku: | 8,6 MB |