Facebook - konwersja
Darmowy fragment

Potrawy z ryb. Kuchnia polska. Poradnik - ebook

Wydawnictwo:
Format:
PDF
Data wydania:
1 stycznia 2011
5,00
500 pkt
punktów Virtualo

Potrawy z ryb. Kuchnia polska. Poradnik - ebook

Dania z ryb to jedne z najbardziej zdrowych i wartościowych posiłków. Są przeważnie lekkostrawne, niskokaloryczne i bardzo pożywne. Ryby są bogate w białko, witaminy (m.in. A, D i z grupy B) oraz składniki mineralne (żelazo, jod, cynk, magnez, wapń, potas), zawierają niewiele tłuszczów nasyconych i soli. Dlatego są bardzo częstym składnikiem wielu diet zdrowotnych i odchudzających. Spożywanie ich wzmacnia włosy, zęby, oczy i kości. Wspomagają również pracę mózgu. Ryby są także bardzo smaczne. Można przyrządzić z nich wiele różnorodnych potraw, gdyż nadają się do gotowania, smażenia, duszenia i pieczenia. W tej książce zamieściliśmy wiele przepisów, które pomogą państwu urozmaicić dietę i wzbogacić ją o zdrowe, smaczne posiłki. Przykładowe przepisy: łosoś w sosie z kaparami, ryba duszona w mleku, czosnkowe sznycle z halibuta, szaszłyki z karpia, sałatka z makreli, korzenne koreczki śledziowe, pomidory faszerowane dorszem. W serii również: Potrawy tradycyjne, Potrawy z rusztu i grilla, Potrawy z ziemniaków, Sałatki dla każdego, Ciasta z owocami, Surówki i sałatki, Przyprawy i zioła, Potrawy mączne, Potrawy mięsne, Kuchnia włoska, Potrawy wegetariańskie, Zdrowo, szybko, tanio, Przetwory.

Spis treści

Wstęp 1

Łosoś w sosie z kaparami 2

Rolada łososiowa 2

Sałatka z wędzonego łososia 2

Sandacz faszerowany 4

Sandacz w ziołach 4

Sałatka śledziowa 6

Korzenne koreczki śledziowe 6

Śledź w sosie koperkowym 6

Pstrąg w galarecie 8

Pstrąg smażony 8

Pstrąg z warzywami 8

Roladki z soli 10

Sola w ziołowej panierce 10

Sola smażona ze słoniną 10

Galaretki z mintaja 12

Mintaj ze szpinakiem 12

Mintaj smażony z cebulą 12

Pomidory faszerowane dorszem 14

Dorsz zapiekany z boczkiem 14

Zapiekanka z halibuta 16

Czosnkowe sznycle z halibuta 16

Steki z halibuta 16

Szaszłyki z karpia 18

Karp faszerowany 18

Karp po polsku (na słodko) 18

Sałatka z makreli 20

Nadziewana makrela 20

Makrela w cieście naleśnikowym 20

Kotleciki z tuńczyka 22

Sałatka z tuńczyka 22

Pomidory nadziewane tuńczykiem 22

Panga pieczona 24

Panga w sosie winnym 24

Panga w sosie pomidorowym 24

Zupa rybna 26

Ryba z jabłkami 26

Ryba z koperkiem 26

Gulasz rybny 28

Placuszki rybne 28

Ryba z groszkiem i marchewką 28

Pasta z wędzonej ryby 30

Ryba po grecku 30

Ryba duszona w mleku 30

Kategoria: Poradniki
Zabezpieczenie: Watermark
Watermark
Watermarkowanie polega na znakowaniu plików wewnątrz treści, dzięki czemu możliwe jest rozpoznanie unikatowej licencji transakcyjnej Użytkownika. E-książki zabezpieczone watermarkiem można odczytywać na wszystkich urządzeniach odtwarzających wybrany format (czytniki, tablety, smartfony). Nie ma również ograniczeń liczby licencji oraz istnieje możliwość swobodnego przenoszenia plików między urządzeniami. Pliki z watermarkiem są kompatybilne z popularnymi programami do odczytywania ebooków, jak np. Calibre oraz aplikacjami na urządzenia mobilne na takie platformy jak iOS oraz Android.
ISBN: 978-83-7774-571-7
Rozmiar pliku: 7,5 MB

BESTSELLERY

Menu

Zamknij