Facebook - konwersja
Darmowy fragment

Potrawy z ziemniaków. Kuchnia polska. Poradnik - ebook

Wydawnictwo:
Format:
PDF
Data wydania:
1 stycznia 2011
5,00
500 pkt
punktów Virtualo

Potrawy z ziemniaków. Kuchnia polska. Poradnik - ebook

W tej książce znajdą państwo propozycje różnorodnych dań z ziemniaków – najpopularniejszych w Polsce warzyw. Przedstawiamy przepisy na potrawy pikantne, słone oraz słodkie, na zapiekanki, kluski, knedle i placki. Proponujemy interesujące połączenia ziemniaków z innymi warzywami, mięsem czy serami, które wzmacniają wartość odżywczą potrawy i uświetniają jej smak. Dzięki naszym radom mogą państwo zadziwić rodzinę oraz gości niecodziennym podaniem tego codziennego składnika naszego pożywienia. Przykładowe przepisy: kopytka z wołowiną i sosem, placki z serem pleśniowym, knedle z jabłkami, zapiekanka piwna z serem, młode ziemniaki z cukinią i serem. W serii również: Potrawy tradycyjne, Potrawy z rusztu i grilla, Surówki i sałatki, Sałatki dla każdego, Ciasta z owocami, Potrawy z ryb, Przyprawy i zioła, Potrawy mączne, Potrawy mięsne, Kuchnia włoska, Potrawy wegetariańskie, Zdrowo, szybko, tanio, Przetwory.

Spis treści

Wstęp 1

ZAPIEKANKI

Ze szparagami 4

Z koprem włoskim 4

Z mięsem mielonym 4

Warzywna z serem 6

Zielona 6

Ziemniaczana z serem 6

Warzywna kolorowa 8

Zapiekane purée 8

Z grzybami mun i orzechami 8

Warzywna z szynką 10

Piwna z serem 10

Z kalafiorem i boczkiem 10

PIECZONE, GOTOWANE, FASZEROWANE

Kopytka z wołowiną i sosem 12

Młode ziemniaki z cukinią i serem 12

Łódeczki z krabami 12

Nadziewane kalmarami 14

Nadziewane twarogiem i orzechami 14

Nadziewane wątróbką 14

Nadziewane schabem 16

Pikantne 16

Z tuńczykiem 16

Kopytka z orzechami 18

Nadziewane pieczarkami z grilla 18

Po hiszpańsku 18

Wiosenne koreczki 20

Faszerowane łososiem 20

Ze szpinakiem i serami 20

KLUSKI

Irenki 22

Ziołowe na ostro 22

Z oscypkiem 22

PLACKI

Z marchewką 24

Z szynką i ziołami 24

Z serem pleśniowym 24

KOTLECIKI

Z fasolką 26

Z pieczarkami 26

Ze szpinakiem i orzechami 26

Z mięsem mielonym 28

Słone 28

Z kokosem 28

KNEDLE

Z jabłkami 30

Z kapustą i grzybami 30

Z mięsem mielonym 30

Kategoria: Poradniki
Zabezpieczenie: Watermark
Watermark
Watermarkowanie polega na znakowaniu plików wewnątrz treści, dzięki czemu możliwe jest rozpoznanie unikatowej licencji transakcyjnej Użytkownika. E-książki zabezpieczone watermarkiem można odczytywać na wszystkich urządzeniach odtwarzających wybrany format (czytniki, tablety, smartfony). Nie ma również ograniczeń liczby licencji oraz istnieje możliwość swobodnego przenoszenia plików między urządzeniami. Pliki z watermarkiem są kompatybilne z popularnymi programami do odczytywania ebooków, jak np. Calibre oraz aplikacjami na urządzenia mobilne na takie platformy jak iOS oraz Android.
ISBN: 978-83-7774-566-3
Rozmiar pliku: 7,0 MB

BESTSELLERY

Menu

Zamknij