Potrawy z ziemniaków. Kuchnia polska. Poradnik - ebook
Potrawy z ziemniaków. Kuchnia polska. Poradnik - ebook
W tej książce znajdą państwo propozycje różnorodnych dań z ziemniaków – najpopularniejszych w Polsce warzyw. Przedstawiamy przepisy na potrawy pikantne, słone oraz słodkie, na zapiekanki, kluski, knedle i placki. Proponujemy interesujące połączenia ziemniaków z innymi warzywami, mięsem czy serami, które wzmacniają wartość odżywczą potrawy i uświetniają jej smak. Dzięki naszym radom mogą państwo zadziwić rodzinę oraz gości niecodziennym podaniem tego codziennego składnika naszego pożywienia. Przykładowe przepisy: kopytka z wołowiną i sosem, placki z serem pleśniowym, knedle z jabłkami, zapiekanka piwna z serem, młode ziemniaki z cukinią i serem. W serii również: Potrawy tradycyjne, Potrawy z rusztu i grilla, Surówki i sałatki, Sałatki dla każdego, Ciasta z owocami, Potrawy z ryb, Przyprawy i zioła, Potrawy mączne, Potrawy mięsne, Kuchnia włoska, Potrawy wegetariańskie, Zdrowo, szybko, tanio, Przetwory.
Spis treści
Wstęp 1
ZAPIEKANKI
Ze szparagami 4
Z koprem włoskim 4
Z mięsem mielonym 4
Warzywna z serem 6
Zielona 6
Ziemniaczana z serem 6
Warzywna kolorowa 8
Zapiekane purée 8
Z grzybami mun i orzechami 8
Warzywna z szynką 10
Piwna z serem 10
Z kalafiorem i boczkiem 10
PIECZONE, GOTOWANE, FASZEROWANE
Kopytka z wołowiną i sosem 12
Młode ziemniaki z cukinią i serem 12
Łódeczki z krabami 12
Nadziewane kalmarami 14
Nadziewane twarogiem i orzechami 14
Nadziewane wątróbką 14
Nadziewane schabem 16
Pikantne 16
Z tuńczykiem 16
Kopytka z orzechami 18
Nadziewane pieczarkami z grilla 18
Po hiszpańsku 18
Wiosenne koreczki 20
Faszerowane łososiem 20
Ze szpinakiem i serami 20
KLUSKI
Irenki 22
Ziołowe na ostro 22
Z oscypkiem 22
PLACKI
Z marchewką 24
Z szynką i ziołami 24
Z serem pleśniowym 24
KOTLECIKI
Z fasolką 26
Z pieczarkami 26
Ze szpinakiem i orzechami 26
Z mięsem mielonym 28
Słone 28
Z kokosem 28
KNEDLE
Z jabłkami 30
Z kapustą i grzybami 30
Z mięsem mielonym 30
Kategoria: | Kuchnia |
Zabezpieczenie: |
Watermark
|
ISBN: | 978-83-7774-566-3 |
Rozmiar pliku: | 7,0 MB |