Facebook - konwersja

Rambutan [DRM] - ebook

Wydawnictwo:
Data wydania:
23 czerwca 2022
Format ebooka:
PDF
Format PDF
czytaj
na laptopie
czytaj
na tablecie
Format e-booków, który możesz odczytywać na tablecie oraz laptopie. Pliki PDF są odczytywane również przez czytniki i smartfony, jednakze względu na komfort czytania i brak możliwości skalowania czcionki, czytanie plików PDF na tych urządzeniach może być męczące dla oczu. Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na laptopie
Pliki PDF zabezpieczone watermarkiem możesz odczytać na dowolnym laptopie po zainstalowaniu czytnika dokumentów PDF. Najpowszechniejszym programem, który umożliwi odczytanie pliku PDF na laptopie, jest Adobe Reader. W zależności od potrzeb, możesz zainstalować również inny program - e-booki PDF pod względem sposobu odczytywania nie różnią niczym od powszechnie stosowanych dokumentów PDF, które odczytujemy każdego dnia.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
czytaj
na tablecie
Aby odczytywać e-booki na swoim tablecie musisz zainstalować specjalną aplikację. W zależności od formatu e-booka oraz systemu operacyjnego, który jest zainstalowany na Twoim urządzeniu może to być np. Bluefire dla EPUBa lub aplikacja Kindle dla formatu MOBI.
Informacje na temat zabezpieczenia e-booka znajdziesz na karcie produktu w "Szczegółach na temat e-booka". Więcej informacji znajdziesz w dziale Pomoc.
104,99

Rambutan [DRM] - ebook

Ebook zabezpieczony DRM. Dowiedz się więcej https://www.empik.com/pomoc/faq-ebook.
Pamiętaj, ebook będzie dostępny do pobrania wyłącznie w wybranym przez Ciebie formacie.
Ebook po zakupie nie będzie dostępny do czytania w aplikacji Empik Go.

*WINNER* - FORTNUM AND MASON AWARDS DEBUT COOKERY BOOK 2023'One of the Best Cookbooks of 2022' Delicious Magazine, Bon Appetit, New York Times, LA TimesAccompanying book of the much-loved Sri Lankan restaurant in the heart of London's Borough Market--------'Cynthia takes us on a journey through the stories and memories of her family to decipher the rich oral tradition of Sri Lankan cooking. This book makes me hungry to travel, explore and eat new things, especially curries' - Yotam Ottolenghi'A thing of great beauty and heart. The food jumps out at you with a promise of deliciousness. I want to cook every single recipe' - Anna Jones'A joyous book, stuffed with tantalising food and beautiful writing. Cynthia's recipes and reminiscences speak with warmth and heart and soul to the experience of those of us with roots elsewhere' - Shamil Thakrar, Dishoom'This book is a diamond in the rough: a proper (and honest) insider's guide to Sri Lankan home cooking via Cynthia's kitchen. I picked up this book for the food, but I'll treasure it forever for the stories' - Meera SodhaRambutan tells the story of Sri Lanka's unique, spicy, fresh, vegan-friendly cuisine that deliciously combines Javanese, Malay, Indian, Arab, Portuguese, Dutch and British influences. Cynthia serves up a feast of over 80 simple recipes, including coconut dal, hoppers, cashew nut curry and her mum's slow-cooked Jaffna lamb curry. You'll also find recipes from the bustling Borough Market restaurant of the same name, including crunchy fried potatoes with turmeric, pineapple curry, sticky chicken rice and black pork curry. Stories of family and travel combine with beautiful landscapes and candid photography to show both ancient and modern Sri Lanka. From crispy hopper pancakes to spicy drinking snacks, this exuberant guide is for beginners and experienced cooks alike.
Kategoria: Geography
Język: Angielski
Zabezpieczenie: brak
ISBN: 978-1-5266-4659-0
Rozmiar pliku: 115 MB

BESTSELLERY

Kategorie: